Gemert wint oefenpot van UDI (3-1)

Terwijl de reguliere grasvelden onbespeelbaar waren speelden UDI en Gemert dinsdagavond op het kunstgras in Gemert een aardige oefenpot waarin de thuisclub in de slotfase de winst naar zich toe trok. Verheugend voor de Udenaren was de rentree van Donny van Herpen die na zijn enkeloperatie in december alweer een helft mee kon spelen.

Bij de Udense ploeg ontbrak Armand Kremers op het middenveld zodat youngster Robin van Cuijk ook nu weer een plaats in de basis kreeg toebedeeld. Ook de ploeg van Gemert was redelijk compleet in deze oefenpot met alleen de absentie van Erik van Dijk en Pim van Zutven. UDI begon vol vertrouwen aan de wedstrijd waarbij de achterhoede van Gemert snel onder druk werd gezet en het daar zichtbaar lastig mee had. Al na 11 minuten kwam UDI op 0-1 toen Sam Wassenberg aan de linkerzijde de bal aangespeeld kreeg, goed naar binnen kwam en vanaf de rand van de zestien snoeihard uithaalde waarna de bal via de binnenkant paal achter de kansloze Sven van Ommeren terecht kwam. Een tijdje later is het Michiel van Zuidam die weer vanaf links goed op komt maar zijn schot naast het doel ziet belanden. Gemert is in die fase nog nauwelijks gevaarlijk. Vlak voor rust komt de thuisclub dan toch langszij wanneer Matthias van Zanten een overtreding nodig heeft om Bas van de Berk te stoppen. De terecht toegekende strafschop wordt door Ronald van Herpen onberispelijk ingeschoten (1-1).

Na de pauze zijn er bij beide teams enkele omzettingen en komt Gemert-spits Bas van der Reijken na blessureleed ook weer zijn opwachting maken. Bij UDI verdween Donny van Herpen waarna Tom van de Molen de plek op het middenveld overnam en Bart van der Wijst weer een linie naar voren schoof. Het niveau van de tweede helft was duidelijk minder. Terwijl UDI grossierde in slordige lange ballen kwam ook de thuisploeg nauwelijks tot goede aanvallen. Toch waren er nog enkele hoogtepunten met kansen aan beide zijden. In eerste instantie werd Bart van der Wijst uitstekend diep gestuurd door Robin van Cuijk maar invallerdoelman Ruben Loos wist die inzet tot hoekschop te verwerken. Bij Gemert krijgen Ronald van Herpen en Mark van Dijk grote kansen maar beide missen in de afwerking. Terwijl UDI de grip op het middenveld kwijt is zorgt Gemert naarmate de tweede helft vordert voor steeds meer druk op de Udense achterhoede. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd leidt dat uiteindelijk tot twee doelpunten voor de gastheren. In het centrum van de verdediging verspeelt UDI-aanvoerder Matthias van Zanten slordig de bal aan Ronald van Herpen die aflegt naar links waarna Bas van der Reijken simpel de bal in het lege doel kan tikken (2-1). Nauwelijks vijf minuten later kan van Zanten een lastige bal niet goed controleren en raakt deze kwijt aan Bas van de Berk die ook nu weer aflegt op van der Reijken. De spits moet nu iets meer moeite doen om de bal vanuit een lastige hoek toch in het doel te plaatsen en brengt daarmee de 3-1 eindstand op het bord.

Voor beide ploegen was het een nuttige oefenpartij waarbij het voor de Udenaren in ieder geval duidelijk is dat kleine foutjes tegen ploegen als Gemert gewoon afgestraft worden. Desondanks kan men tevreden zijn over het getoonde spel, zeker in de eerste helft waarin men de betere ploeg was. Komende zondag staat de inhaalwedstrijd tegen TOP al weer voor de zoveelste keer op het programma maar gezien de weersvoorspellingen zou het best eens na de carnaval kunnen worden voordat er weer een competitiewedstrijd gespeeld kan worden.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen (46. Thijs van Hoeij), Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Tim Wolf, Robin van Cuijk, Bart van der Wijst, Michiel van Zuidam (46. Johan Vissers), Donny van Herpen (46. Tom van de Molen) en Sam Wassenberg.