HVCH haalt verdiend punt bij UDI (2-2)

UDI haalde vandaag slechts 1 punt in het thuisduel tegen HVCH. Ondanks de kou hadden zich toch een kleine duizend toeschouwers langs het veld verzameld om deze derby te kunnen mee maken. Nadat HVCH-doelman van Erp in de eerste twee minuten zijn ploeg overeind hield met fraaie reddingen kreeg HVCH goede kansen en kwam tot twee maal toe verdiend op voorsprong. Tot twee keer knokte de Udenaren zich terug naar 2-2 maar het spel van UDI bleef van een mager niveau en een overwinning was vandaag niet verdiend geweest.

Door de afwezigheid van Michiel van Zuidam en een niet helemaal topfitte Wolf was er voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats voor UDI-2 speler Daan Coenen. Aan de zijde van HVCH was Gunther van Meurs ook weer van de partij vanaf de aftrap en later in de wedstrijd zou hij bewijzen hoe belangrijk hij is voor de ploeg uit Heesch. UDI startte de wedstrijd furieus en vooral Sam Wassenberg viel op met enkele fraaie acties. Al in de eerste minuut kreeg Bart van der Wijst een grote schietkans die prima werd gered door Rob van Erp. Nog geen minuut later legt Wassenberg de bal prachtig af op van der Wijst maar wederom keert van Erp diens inzet. UDI blijft aanvallen maar is erg slordig met verdedigen en al in de veertiende minuut speelt dat de ploeg op. Een diepe bal vanuit de Udense achterhoede wordt vanaf de middenlijn weer hard vooruit gewerkt en het is de eerder genoemde van Meurs die van de Meulenhof simpel passeert en alleen voor doelman van den Dungen geen fout maakt en de 0-1 op  het bord brengt.

Direct vanaf de aftrap is het Wassenberg die een goede schietkans krijgt maar weer houdt van Erp zijn ploeg op de been. Terwijl UDI vooral naar voren speelt blijft HVCH op de counter loeren en na bijna een half uur haalt heel UDI opgelucht adem wanneer van den Dungen een inzet van van Meurs weet te keren. Enkele minuten later de volgende grote kans voor HVCH wanneer Romme goed wordt vrijgespeeld op rechts en alleen op van den Dungen af kan. De UDI-doelman steekt echter in grote vorm en weet tot twee keer toe de inzet te keren. Na 34 minuten krijgt UDI dan toch loon naar werken wanneer van der Wijst een bal goed doorkopt op Wassenberg en deze de bal in de voeten van Donny van Herpen plaatst die tegen zijn oude club de bal goed inschiet (1-1).

In de rust wisselt trainer Meijs Benkers en Coenen en voor hen komen Dellemann en Wolf in de plaats. De Udenaren blijven de aanval zoeken maar spelen zonder veel overtuiging. HVCH blijft zodoende in de wedstrijd en komt in de 57e minuut weer op voorsprong. Een corner van rechts wordt wegdraaiend genomen en terwijl van Herpen moeite doet om Wonders af te schermen glijdt hij weg en kan diezelfde Wonders ongehinderd de 1-2 inkoppen. De gasten uit Heesch kunnen nu rustig blijven spelen en hopen op een counter. Na twintig minuten in de tweede helft wordt van Herpen aangespeeld en op zo'n twintig meter van het doel onregelmentair gestuit. Bart van der Wijst plaatst zich achter de bal en met een fraaie curve draait hij de bal over de muur in het doel waarmee de verdiende 2-2 op het bord komt. In het restant van de wedstrijd proberen de Udenaren wel aan te vallen maar de meeste passes komen niet aan. Bovendien heeft het tot twee keer toe wegwerken van een achterstand veel kracht gekost. Pas in de blessuretijd komen er nog enkele halve kansen maar ook die schoten gaan naast. Over het geheel van de wedstrijd gezien zou winst ook niet terecht zijn geweest. Het gelijke spel van HVCH in Veghel tegen Blauw Geel was in ieder geval geen toeval en met de terugkeer van Gunther van Meurs heeft de ploeg uit Heesch een goede puntspeler die enkele verdedigers aan zich kan binden.

Door de winst van Blauw Geel uit bij Vinkenslag komen de buren uit Veghel op verliespunten weer gelijk met UDI zodat de spanning in de competitie groot blijft. Voor UDI is het zaak volgende week de zaakjes weer op orde te hebben om dan in de derby uit tegen TOP hopelijk drie punten te halen.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers (46. Milan Dellemann), Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers (77. Tom van de Molen), Armand Kremers, Bart v.d. Wijst, Daan Coenen (46. Tim Wolf), Donny van Herpen  en Sam Wassenberg.