Na rust komt UDI tot winst tegen Groene Ster (4-1)

Na een 0-1 ruststand herpakten de Udenaren zich prima in de tweede helft. Terwijl Groene Ster bleef loeren op de counter was het UDI dat zich onderscheidde met veel aanvallende acties. Hoewel de 1-1 pas in de 70e minuut op het bord kwam was het verzet van Groene Ster na de direct opvolgende 2-1 wel gebroken en wist UDI uiteindelijk door te stomen naar een 4-1 overwinning.

Hoewel de regen in de ochtend gestaag bleef vallen was het veld op het Udense sportpark toch prima in orde zodat er gewoon gespeeld kon worden. Vandaag was er sprake van een topper met nr. 3 Groene Ster die op bezoek kwam bij koploper UDI'19. Groene Ster begon zoals verwacht fel aan de wedstrijd en was met Schirra en Lagarde erg gevaarlijk. Al in de 4e minuut kwamen de gasten op voorsprong toen Schirra een afvallende bal vanaf links voor gaf en Verbunt hoog boven iedereen uit kwam en de bal over keeper van den Dungen in het doel kopte. UDI was enigszins aangeslagen en kwam maar met moeite tot vloeiende aanvallen. Bovendien floot scheidsrechter Kroon op de meest vreemde momenten wel en andere keren weer niet zodat er al voor rust aan beide zijden diverse gele kaarten vielen. Terwijl Groene Ster niet echt gevaarlijk werd waren de kansen voor de Udenaren ook erg beperkt. Een verrassend schot van Wassenberg ging net naast het doel en ook een kopbal van van Herpen was net naast.

In de rust zal trainer Meijs ongetwijfeld een hartig woordje hebben gesproken want de Udenaren kwamen een stuk beter uit de pauze. Al in de 46e minuut was er een schot van Vissers wat onder keeper Smits door ging maar van de lijn werd gered. UDI gaat dan goed door en is sterker dan Groene Ster alhoewel de grote kansen nog uitblijven. Na 70 minuten is het dan eindelijk wel raak. Een actie van Bart van der Wijst kon maar nauwelijks afgestopt worden en toen van Zuidam opnieuw goed inzette was het alle hens aan dek in de verdediging. Na deze belegering van het doel van Groene Ster valt de bal terug op de zestien meter waar Armand Kremers verwoestend uithaalt en de bal via de onderkant van de lat in het doel plaatst. Al direct vanaf de aftrap wordt er weer druk gezet door UDI en enkele minuten later resulteert dat al in de 2-1. Wassenberg schiet vanaf zo'n twintig meter en ziet zijn schot goed gekeerd door doelman Smits maar Vissers staat goed op te letten en kopt de terugspringende bal vanaf de rand van de zestien in het doel. Ondanks de achterstand blijft Groene Ster toch de aanval zoeken maar UDI-doelman van den Dungen staat zijn mannetje. Na een aanval van Groene Ster ontstaat er een discussie in het strafschopgebied van de Udenaren waarna Roy Bejas met zijn tweede geel en dus rood naar de kant mag. Groene Ster denkt echter niet aan opgeven en het is maar goed dat van den Dungen in topvorm is en enkele goede inzetten van ondermeer Lagarde prachtig weet te keren. Met nog enkele minuten officiele speeltijd op de klok valt de definitieve beslissing. Bart van der Wijst wordt van achter met een diepe bal weggestuurd, hij neemt de hoge bal goed met het hoofd mee en schiet de bal dan goed in de linkerbenedenhoek buiten bereik van de doelman (3-1). Het verzet van Groene Ster is dan definitief gebroken. Ruim in blessuretijd is er het toetje wanneer de goed ingevallen van Zuidam de bal aangespeeld krijgt en richting doel snelt. Vanaf de rand van de zestien besluit hij een poging te wagen en zijn harde schot vliegt linksboven voorbij doelman Smits waarmee de 4-1 eindstand is bereikt. Al met al een wedstrijd waar de Udense toeschouwers in de eerste helft weinig vertrouwen hadden in de winst van UDI maar zeker het laatste half uur liet de jonge Udense ploeg zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om ook deze lastige wedstrijd uiteindelijk nog in een ruime winst om te zetten. Volgende week begint het programma weer met de returns van de eerste speeldag waarbij HVCH uit Heesch op bezoek komt in Uden. Hopelijk is de temperatuur dan ook weer hoger en weten meer mensen de weg naar het sportpark te vinden. Vandaag was het wellicht ook vanwege de koopzondag in Uden relatief rustig langs de lijn met zo'n 300 toeschouwers.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers (80. Robin van Cuijk), Armand Kremers, Bart v.d. Wijst, Tim Wolf (62. Michiel van Zuidam), Donny van Herpen (85. Milan Delleman) en Sam Wassenberg.