Oefenwinst UDI19 tegen Achilles'29 (3-0)

UDI'19 heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen om de Ton van Lanen en Partner Trofee in Oiliapeel met 3-0 gewonnen tegen Achilles'29.  Voor zowel de Udenaren als de tegenstander uit Groesbeek was dit de eerste wedstrijd na de zomerstop. Aan beide zijden was dit duidelijk te zien en zeker de eerste helft was er sprake van veel foutieve passes. In het verloop van de wedstrijd werden de Udenaren iets sterker maar het moet gezegd dat Achilles'29, de ploeg die afgelopen seizoen kampioen werd in de zondaghoofdklasse C ten koste van De Treffers, weinig liet zien van de ongetwijfeld wel aanwezige kwalliteiten.

udi_Achilles_01.JPG

UDI begon vandaag met een vrijwel voltallige groep aan de start van het nieuwe seizoen. Door kleine blessures bleven Armand Kremers en Rik van Griensven aan de kant. Uiteraard ontbrak ook Laurens Dekker die door een knieblessure udi_Achilles_05.JPGeen groot deel van het seizoen zal moeten missen. Bij afwezigheid van Kremers mocht van Zanten, spelend als laatste man, vandaag de aanvoerdersband dragen. Aan UDI-zijde was er bovendien de terugkeer van Johan Vissers in het UDI-tenue. Hij maakte een prima indruk op het middenveld met veel goede balcontacten en opvallend veel werklust. Naar schatting zo'n 500 toeschouwers hadden de weg naar Odiliapeel gevonden. De wedstrijd werd uitstekend geleid door de pas 23-jarige Ossenaar Jordi de Goeij die dit seizoen op de C-lijst van de KNVB terecht is gekomen en geldt als een talent in het scheidsrechterswereldje.                                         Foto: www.peterkuijpers.nl

De wedstrijd begon met kansjes aan beide zijden. In het centrum moesten van Zanten en v.d. Molen duidelijk aan elkaar wennen. Vooral de rechterkant van UDI bleek erg kwetsbaar. Robin van Cuijk die op papier op de rechtshalf positie speelde acteerde vaak te diep en hij had nauwelijks antwoord op het opkomen van Achilles-aanvoerder Walraven. Rechtachter Dellemann speelde bovendien uiterst ongelukkig met regelmatig dekkingsfouten op tegenstander Hempenius en de voorzetting bij balbezit was te vaak verkeerd.

udi_Achilles_04.JPG

Al in de 12e minuut komen de Udenaren op een 1-0 voorsprong wanneer Sam Wassenberg met een artistieke actie de bal hoog in de lucht onderschept met de voeten en vervolgens een prima dieptepass geeft op van Herpen die de bal simpel naast doelman Wijnen schuift.  Voor Achilles'29 is dit het sein zelf ook meer de aanval te zoeken. Na een kwartier spelen mogen zij een vrije trap nemen op de zestien meter maar Hendriks krult de bal naast het doel. Enkele minuten later een goede kans voor Mormon wanneer v.d. Molen de bal alleen kan schampen en de Groesbekenaar de bal pardoes voor de voeten krijgt. Hij schuift de bal langs van den Dungen maar ook naast het doel. De rest van de eerste helft is het een echt oefenpotje met veel balverlies door beide partijen en weinig uitgespeelde kansen.

udi_Achilles_03.JPG

In de rust brengt UDI-trainer Meijs alle vijf de wissels in. Met de komst van Benkers keert er in ieder geval weer de rust terug in het rechterverdedigingsblok van de Udenaren. Vissers verhuist naar de linkerkant van het middenveld terwijl v.d. Molen doorschuift vanuit de verdediging naar het middenveld. Al in de 53e minuut laat Vissers zien dat hij een meerwaarde voor de Udenaren kan zijn wanneer hij, aangespeeld op de rand van de zestien, de bal kort beroerd naar binnen drijft en plotseling met een verdekt schot de bal in de korte hoek plaatst achter de verbouwereerde Wijnen (2-0). Een fraai doelpunt wat doet denken aan de beweging zoals Overmars dat een aantal jaren geleden ook vaak deed. Na ruim een half uur in de tweede helft volgt de definitieve beslissing wanneer v.d. Molen met een fraaie trap de bal over de verdediging in de voeten van Witjes deponeert. Deze gaat alleen op doelman Wijnen af en passeert deze met een prima beweging waarna de bal simpel in het lege doel kan worden geplaatst (3-0).

udi_Achilles_02.JPG

In de laatste minuut is er dan nog enige opwinding wanneer een aanvaller van Achilles de bal hoog voorbij invaller-doelman van Hoeij speelt. Van Zanten is echter meegekomen en met een vreemde actie plaatst hij de bal, die anders zeker in het doel was beland, met een schot via de lat in de handen van zijn eigen keeper. Komende woensdag is er voor de Udenaren de volgende oefenwedstrijd wanneer BVV/Caterpillar uit Den Bosch in Uden  op bezoek komt (aanvang 19.30 uur).

Opstelling UDI: Theo van den Dungen (46. Thijs van Hoeij), Milan Dellemann (46. Jaap Benkers), Matthias van Zanten, Tom v.d. Molen, Dimitri Cremers, Robin van Cuijk (46. Tim Wolf), Bart v.d. Wijst, Johan Vissers, Michiel van Zuidam (46. Mark v.d. Meulenhof), Donny van Herpen, Sam Wassenberg (46. Patrick Witjes).