Ruime winst UDI bij EHC (1-4)

Goede eerste helft voldoende voor drie punten

UDI behaalde vandaag de winst vooral door een goede eerste helft waarna het 0-3 stond. Na de rust werd het spel rommeliger en slordig maar kwam de overwinning niet in gevaar. Beide teams wisten nog wel een doelpunt te maken zodat de 1-4 eindstand bereikt werd.

Onderweg naar Hoensbroek kwam de regen met regelmaat met bakken uit de hemel maar tijdens de wedstrijd bleef het vandaag op een tweetal kleine buitjes na gelukkig wel droog. De grote tribune van EHC bleef ondanks de dreigende regen en harde wind vooral erg leeg. Alles bij elkaar kwamen namelijk slechts honderd bezoekers af op dit duel waarbij minimaal de helft daarvan zelfs nog vanuit Uden waren gekomen. Gelukkig voor die bezoekers kwamen de Udenaren tot een prima eerste helft waarin het veel sterker was dan de thuisclub. Op een prachtige grasmat begon UDI met een opstelling die licht verrassend genoemd mocht worden. Trainer Meijs had ervoor gekozen om ondanks de forse nederlaag van afgelopen week met dezelfde basis-elf te starten waardoor Rik van Griensven dus op de bank moest beginnen. In het centrum van de verdediging werd dus weer gestart met van Zanten en van de Meulenhof en op het middenveld verving Tom van der Molen de nog altijd geblesseerde Armand Kremers.

UDI begon zoals gemeld sterk aan de wedstrijd. Al in de vijfde minuut was er een goede actie van Michel van Zuidam die op links doorkwam en vanaf de zijlijn een goede lage voorzet had welke door Sam Wassenberg op enkele meters van het doel over werd geschoten. In de achtste minuut was het wel raak toen de Udenaren een korte corner namen en de bal werd ingespeeld op Bart van der Wijst. Hij legde de bal goed voor zijn linkerbeen en zonder dat een van de EHC-ers een verdedigende actie maakte kon hij vrij uithalen en de bal met een mooie krul in de linkerbenedenhoek achter doelman Hermans plaatsen. EHC hanteert veelvuldig de lange bal maar het lukt de thuisclub niet om de bal in de ploeg te houden. De Udenaren spelen snel en zoeken zowel via de vleugels als met steekballen door het midden het doel van de tegenpartij veelvuldig op. Na bijna een half uur spelen is het wederom van der Wijst die doorsteekt richting het EHC-doel maar zijn inzet met links is iets te onnauwkeurig. Een minuut later dan de volgende grote kans wanneer van Zanten op rechts doorgaat een met zijn mindere rechterbeen toch een uitstekende voorzet aflevert die door Tom van de Molen maar net wordt overgekopt. EHC probeert uit alle macht in te grijpen en heeft daarvoor met regelmaat overtredingen nodig. Vijf minuten voor de rust is er even een opstootje wanneer er een forse overtreding wordt gemaakt door Rodney Falix op van de Meulenhof. Wanneer van Zanten dan te enthousiast verhaal komt halen krijgt hij naast Falix ook de gele kaart gepresenteerd. Dit opstootje is wellicht wel de drijfveer voor de wilskracht waarmee in de opvolgende minuten aangevallen wordt door de Udenaren. Twee minuten later is er namelijk een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel na een overtreding op van de Meulenhof. Aanvoerder van Zanten plaatst zich resoluut achter de bal en met een fraaie curve krult hij de bal over de muur in de rechterbovenhoek. De ontlading aan Udense zijde is groot en tekenent is de wijze waarop dit doelpunt wordt gevierd door de gehele ploeg. Direct vanaf de aftrap door EHC lijden zij alweer balverlies en is het van Zanten die een diepe bal geeft op de aan de rechterkant vrijlopende Wassenberg. Hij stoomt snel op en weet vanaf de achterlijn een prima voorzet te geven op de mee opgekomen van Herpen die de bal simpel kan binnenschieten. Hiermee komt de 0-3 ruststand op het bord welke geenszins geflatteerd was want de thuisclub kreeg in de eerste helft geen enkele echte kans.

In de rust grijpt EHC-trainer van Tussenbroek in en wisselt een tweetal spelers. Met de komst van Gielkens en Aitjdag zit er in ieder geval meer wilskracht en snelheid in de aanvallen van EHC. De thuisclub valt dan ook hartstochtelijk aan en vindt ook enkele keren een gaatje in de Udense verdediging maar tot grote kansen lijdt dat echter niet. UDI blijft echter slordig spelen en kan de wedstrijd niet controleren. De ploeg heeft teveel overtredingen nodig en bovendien komt Wassenberg goed weg wanneer een forse overtreding van hem door de scheidsrechter enkel met een vrije trap wordt bestrafd en geen kaart oplevert. De 1-3 die dan halverwege de tweede helft door EHC wordt gescoord is niet onverdiend maar komt wel uit de lucht vallen. Een afgeslagen bal valt voor de voeten van Rodney Falix die de bal in de lucht vol raakt en achter doelman van den Dungen ziet verdwijnen. Tim Wolf is inmiddels in de ploeg gekomen voor van Zuidam en hij brengt weer wat dreiging in de ploeg. Na een half uur in de tweede helft valt de laatste treffer van de middag wanneer EHC op het middenveld balverlies lijdt en de Udenaren razendsnel uitbreken. Van Herpen speelt de bal diep op Wolf die de achterlijn haalt en goed teruglegt op de inlopende Wassenberg die de bal simpel kan binnentikken in een leeg doel. Daarmee is de winst binnen en kunnen de drie punten mee terug in de bus naar Uden. Komende zondag speelt UDI 1 thuis tegen GSV'28 uit Genhout(Beek).

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Tom van der Molen (85. Robin van Cuijk), Bart v.d. Wijst, Michiel van Zuidam (46. Tim Wolf), Donny van Herpen (81. Rik van Griensven) en Sam Wassenberg.