RVU geen partij voor UDI (6-0)

Na maanden geen officiele wedstrijden was hekkensluiter RVU vandaag een goede opwarmer om weer tegen te starten. UDI liet fris aanvalsvoetbal zien en tegenstander RVU is geen moment in de wedstrijd geweest. Na een 2-0 ruststand liep UDI simpel uit naar een 6-0 overwinning.

Al na enkele minuten waren er de eerste kansen voor de Udenaren maar de schoten gingen net naast. Na 18 minuten is er de eerste grote kans wanneer Donny van Herpen doorkopt op Sam Wassenberg en deze goed uithaalt maar keeper van Kan op zijn weg vindt. Enkele minuten later is dan wel raak wanneer UDI weer volop aanvalt en Johan Vissers op de rand van het strafschopgebied de bal ontvangt en start met kappen en draaien. Ineens staat hij vrij voor de keeper en tikt beheerst de 1-0 binnen. RVU laat dan al zien waarom de ploeg onderaan staat. Aanvallen richting UDI-doel zijn zeldzaam en passes komen met grote regelmaat in de voeten van een Udenaar. Na iets meer dan een half uur wordt het 2-0 wanneer Johan een schitterende pass over de verdediging geeft en Donny van Herpen zichzelf met een subtiele aanname vrij voor de RVU-doelman zet. Uiteindelijk kan hij simpel de bal binnen schieten (2-0). In blessuretijd dan nog twee grote kansen voor de Udenaren maar een schot van Donny van Herpen wordt prima gekeerd en Sam Wassenberg komt aan de tweede paal een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten.

Na de rust blijft UDI fel spelen en weet RVU er nog altijd niets tegenover te zetten. UDI-doelman van den Dungen komt de tweede helft alleen in actie bij een enkele terugspeelbal. Al in de 49e minuut wordt het 3-0 wanneer Dimitri Cremers weer eens goed opkomt aan de linkerzijde en weer een prima voorzet heeft die door Donny van Herpen strak wordt ingekopt. Na negen minuten in de tweede helft wordt het voor RVU nog moeilijker wanneer Sluijsmans terecht rood krijgt wanneer hij Wassenberg vasthoudt die alleen op de doelman af kan. RVU probeert te verdedigen maar UDI wil meer en blijft met een behoorlijk tempo aanvallen. Een voorzet vanaf rechts van Bart van der Wijst wordt door Donny van Herpen net naast gekopt. Enkele minuten later kan er weer gejuichd worden wanneer van der Wijst Wassenberg vrij ziet staan en deze beheerst de 4-0 in schiet. Er is dan nog maar net afgetrapt wanneer Kremers van der Wijst aanspeelt die vanaf 20 meter goed uithaalt en de 5-0 op het bord brengt. De UDI-storm is dan nog niet gaan liggen en in de 70e minuut komt al weer de volgende treffer op het bord. Wassenberg wordt op de zestien aangespeeld zet het lichaam er in en draait kort weg waarna hij de 6-0 binnen schiet. De Udenaren vinden het dan welletjes en schakelen een tandje terug. Toch komen er nog wel kansen maar tot tweemaal toe worden schoten van Zuidam en Wassenberg van de doellijn gehaald. In de slotminuut zorgt invaller van Cuijk dan nog voor een hoogtepuntje maar zijn schot dat richting de bovenhoek gaat wordt uitstekend gered door doelman van Kan.

Door de nederlaag van Blauw Geel bij TOP wordt de wedstrijd van volgende week zaterdag in Veghel nog belangrijker. Blauw Geel zal sowieso getergd zijn om de nederlaag van vandaag recht te willen zetten. Bovendien zullen de Veghelnaren moeten winnen wil men mee blijven doen in de strijd om de titel waar de Veghelnaren zo nadrukkelijk naar op zoek zijn. UDI zal volgende week met de overwinning van vandaag in ieder geval vol vertrouwen kunnen starten en hopelijk wordt het meer een wedstrijd als de eerdere partij in Uden toen de gasten uit Veghel verdiend met de drie punten weer huiswaarts keerden. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond en begint om 19.30 uur.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Jaap Benkers (66. Milan Dellemann), Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Bart van der Wijst, Armand Kremers (79. Robin van Cuijk), Michiel van Zuidam , Donny van Herpen (74. Tim Wolf) en Sam Wassenberg.