Simpele bekerwinst UDI 1 bij Milsbeek (0-6)

Voor de Udenaren stond vandaag de eerste wedstrijd voor het echie op het programma. In Milsbeek moest aangetreden worden tegen 2e klasser Milsbeek maar al snel bleek dat deze ploeg weinig tegenstand kon bieden. Al na enkele minuten was er de eerste gevaarlijke actie met een schot op de paal van Donny van Herpen. UDI kon en mocht naar hartelust combineren. Met de rust was de stand dan ook al 0-4 met ondermeer een schitterend doelpunt van Bartvan der Wijst die de bal op eigen helft ontving en de hem kenmerkende wijze snel richting het doel van de tegenstander opstoomde. Na het passeren van enkele tegenstanders schoot hij de bal onberispelijk binnen.

Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd duidelijk weg. Milsbeek bleef steeds verder terug hangen in de eigen verdediging en de Udenaren schakelden wat tandjes terug zodat het een matige vertoning werd. Uiteindelijk werden er toch nog twee doelpunten gemaakt waarmee de 0-6 eindstand op het bord kwam. Aan Udense zijde was Donny van Herpen vandaag vaak in de buurt van een doelpunt maar helaas voor hem belanden zijn inzetten op lat, paal of net naast. De doelpuntenmakers bij UDI waren: Sam Wassenberg, Johan Vissers, Bart v.d. Wijst, Mark v.d. Meulenhof, Patrick Witjes en Tom v.d. Molen.

De andere wedstrijd in dezelfde bekerpoule eindigde in een 4-1 overwinning voor Gemert tegen Festilent. Aanstaande dinsdag (aanvang 18.45 uur) is dus al direct een belangrijk duel want dan komt goede bekende Gemert naar Uden. Dit wordt ongetwijfeld een leuke wedstrijd met veel publieke belangstelling.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Rik van Griensven, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Tom v.d. Molen (60. Mark v.d. Meulenhof), Bart v.d. Wijst, Johan Vissers (60. Tim Wolf), Michiel van Zuidam (60. Patrick Witjes), Donny van Herpen en Sam Wassenberg.