Simpele winst tegen GSV'28 (2-0)

In het inhaalweekeinde speelde UDI'19 de inhaalwedstrijd tegen GSV'28 die afgelopen zondag naar aanleiding van een sterfgeval uitgesteld werd. Het werd vandaag een simpele overwinning voor de Udenaren mede doordat tegenstander GSV'28 nauwelijks gevaarlijk kon worden.

UDI begon vandaag in de vertrouwde formatie dus ook met Donny van Herpen die ondanks zijn afwezigheid afgelopen week toch in de basis mocht starten. De eerste helft begon niet sterk met weinig combinaties aan beide zijden. Er werd slordig gespeeld met veel balverlies en veel onbegrepen passes aan beide zijden. Pas na een klein kwartier was er de eerste gevaarlijke actie van van der Wijst die net naast schoot. Na 33 minuten spelen is er de eerste echte aanval van UDI-zijde die ook direct een doelpunt oplevert. Bart van der Wijst krijgt op de middenlijn de bal in bezit en draait kort weg van zijn directe tegenstander. Op de hem kenmerkende wijze snelt hij richting GSV doel waarbij hij nog een tweetal tegenstanders passeert. Alleen voor de keeper besluit hij de fraaie actie met een doeltreffend schot voorbij doelman Hermens (1-0). Ondanks deze opleving blijft het niveau van de wedstrijd laag met GSV dat niet kan en UDI dat te weinig combinaties ziet lukken.

Na de rust speelt UDI wat dieper naar voren en al in de eerste minuten levert dat iets meer gevaar op door schoten van Wassenberg en van Herpen. In de 62e minuut komt naar later blijkt de enige kans voor GSV wanneer Leroy Daniels een gevaarlijk schot lost maar UDI-doelman van den Dungen staat goed opgesteld en weet met een fraaie redding de inzet te keren. In de tegenstoot is het bijna 2-0 wanneer Wassenberg goed breed geeft op Zuidam maar die glijdt met het verkeerde been naar de bal en mist daardoor. Een kwartier voor de tijd dan de definitieve beslissing wanneer van Herpen op de middenlijn een goede diepe bal geeft op Zuidam die op links doorzet en een goede voorzet geeft op Wassenberg die de bal netjes voorbij de GSV-doelman kopt. In blessuretijd dan nog een extra kans voor de Udenaren wanneer de ingevallen Witjes fraai voorzet maar Wassenberg zijn kopbal op de paal ziet belanden. Al met al een wedstrijd waarin GSV de kwaliteit ontbrak om het de Udenaren vandaag lastig te maken. Zonder zelf tot groots voetbal te komen zijn het echter toch weer drie punten die bijgeschreven kunnen worden. Volgende week speelt UDI in Heerlen tegen Bekkerveld.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Tom van der Molen (68. Patrick Witjes), Bart v.d. Wijst, Michiel van Zuidam, Donny van Herpen (78. Tim Wolf) en Sam Wassenberg.