UDI in vrieskou voorbij OJC (2-3)

Aangezien zowel UDI als OJC afgelopen zondag hun competitiewedstrijd afgelast zagen worden werd door beide ploegen de mogelijkheid genomen om op dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar te spelen. De temperatuur lag net onder het vriespunt en het hoofdveld in Rosmalen was dus hard maar wel goed vlak zodat er toch gespeeld kon worden. Na een 2-0 achterstand bogen de Udenaren de stand alsnog om naar een 2-3 overwinning.

De Udenaren begonnen met v.d. Meulenhof en v.d. Molen in het hart van de defensie en evenals tegen Orion speelde Robin van Cuijk centraal op het middenveld en verscheen Bart van der Wijst naast Sam Wassenberg in de aanval. Het was OJC dat sterker aan de wedstrijd begon en vooral via van Moorsel en de rechtsbuiten (niet zoals abusievelijk vermeld Wesley Meeuwsen) was de thuisploeg gevaarlijk. Al na 9 minuten kwam OJC op voorsprong toen in het centrum van de Udense verdediging wijfelend werd opgetreden en een OJC- speler de bal netjes over UDI-doelman van Hoeij lobte. Hij kon de bal nog wel raken maar helaas was dat onvoldoende waardoor de 1-0 een feit was. De thuisclub bleef fel op de bal jagen en enkele minuten later heeft dat weer succes. Een diepe bal op de rechterflank wordt door Dimitri Cremers onvoldoende verdedigd zodat een eenvoudige voorzet kan volgen en Jeroen van Moorsel de 2-0 binnen schiet. Langzaam aan begint de Udense ploeg beter te spelen en hoewel aan beide zijden de spelers moeite hebben met de harde ondergrond krijgen de Udenaren iets meer grip op het spel. Na 18 minuten levert dat de verdiende aansluitingstreffer op wanneer Armand Kremers vanaf links een goede voorzet geeft die aan de rechterzijde terecht komt bij Jaap Benkers. Hij controleert de bal goed en legt terug op de inlopende Robin van Cuijk die de 1-2 op het bord brengt. OJC loert op de counter en met snelle balcirculaties weet men enkele keren gevaarlijk voor het Udense doel te komen. Na een half uur is er een goede uithaal van van Moorsel maar UDI-doelman van Hoeij weet de inzet goed te keren. Vlak voor de rust is er nog een goede kans voor UDI wanneer Wassenberg op rechts door komt maar zijn lage voorzet wordt net voor de voeten van van der Wijst weggeplukt door de OJC-goalie.

In de rust zijn er aan beide zijden enkele spelerswisselingen. Bij UDI verdwijnen Kremers, Wassenberg en van Zuidam en voor hen in de plaats komen van Zanten, Wolf en Vissers. Met van Zanten in het hart van de verdediging en het doorschuiven van van de Molen naar het middenveld krijgen de Udenaren meer grip op de wedstrijd. Ook de beweeglijke Wolf en Vissers laten op de harde ondergrond zien dat een goede techniek veel verschil maakt. Terwijl OJC steeds dieper inzakt combineren de Udenaren steeds beter en komen regelmatig voor het OJC-doel. Een goede voorzet van Benkers wordt door Wolf naast geschoten en even later mag Bart van der Wijst op de rand van buitenspel weg op een diepe bal van Tom van de Molen. Hoewel hij voldoende tijd en ruimte heeft strandt zijn inzet op de doelman. Na een klein kwartier dan nog een uitstekende kans voor OJC wanneer Sjaron van Zon de bal op de rand van de zestien krijgt maar zijn inzet gaat rakelings naast de paal. Vanaf dat moment is UDI duidelijk de bovenliggende partij. Een eerste waarschuwing voor OJC komt wanneer van der Wijst vanaf rechts naar binnen draait en met links net voorbij de paal schiet. Na 62 minuten is het dan wel raak wanneer op de linkerzijde een goede voorzet wordt gegeven en Robin van Cuijk weer op de goede plaats staat om de 2-2 binnen te schieten. Terwijl OJC zoekt naar de organisatie blijven de Udenaren aanvallen en nauwelijks twee minuten later is het alweer raak. Na een rommelige situatie in de zestien valt de bal voor de voeten van Bart van der Wijst die niet aarzelt en de 2-3 binnen schiet. De tweede helft van de wedstrijd wordt zoals in de rust afgesproken na een half uur spelen beeindigd door scheidsrechter Leo van Beurden om eventuele blessures door het harde veld en de kou te voorkomen. Hoewel het uiteraard een oefenwedstrijd betrof zal deze uitslag voor de Udenaren toch voldoende vertrouwen geven voor de inhaalwedstrijd komende zondag tegen TOP.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Milan Dellemann, Mark v.d. Meulenhof, Tom van de Molen, Dimitri Cremers, Jaap Benkers, Robin van Cuijk, Armand Kremers (46. Matthias van Zanten), Michiel van Zuidam (46. Tim Wolf), Bart van der Wijst en Sam Wassenberg (46. Johan Vissers).