UDI laat zich foppen door EHC (1-2)

Waar eenieder vooraf al bevreesd voor was werd deze zondag bewaarheid. De Udenaren begonnen veel te slap aan de wedstrijd en het was EHC dat verdiend op 0-1 kwam. Na de rust duurde het nog een tijd voordat bij de Udenaren het besef door drong dat een punt mogelijk was. In een hectische slotfase die onderbroken werd voor een afkoelingsperiode scoorden beide ploegen nog een maal en was het dus EHC dat met de winst naar huis keerde.

UDI kreeg in de eerste tien minuten twee aardige kansen met de beste mogelijkheid voor Zuidam maar zijn inzet werd uitstekend gekeerd door EHC-goalie Ruud Hermans. EHC was echter veel feller en joeg steeds snel bij balbezit van de Udenaren. In de 13e minuut leverde dat een doelpunt op toen Vissers onder druk werd gezet en slecht uitverdedigde. De bal viel voor de voeten van Remo Gielkens die een fraai schot loste met buitenkant links en de bal in de hoek zag verdwijnen (0-1). EHC blijft aanvallen en enkele minuten later staat Theo goed in de weg bij een schot van Starmans. Na een half uur is het weer van den Dungen die redt na een een goede combinatie tussen Aitjdag en Gielkens. Vanaf de 0-1 schakelen de Limburgers direct over naar een vervelend spelletje met een bal die zover mogelijk buiten de lijn wordt getrapt en bij ieder contact werd een zware blessure voorgewend.

In de rust wisselt Meijs Dimitri Cremers voor Rik van Griensven en schuift van Zanten weer naar de linkerkant. Langzaam maar zeker gaan de Udenaren de aanval zoeken met kansen voor van der Wijst en Kremers maar beide inzetten worden door de doelman gepareerd. De eerst grote kans na rust is voor Michiel van Zuidam die zijn inzet van de doellijn gehaald ziet worden. Halverwege de tweede helft komen er steeds meer opstootjes waarbij links en rechts tikken uitgedeeld worden. Na 23 minuten lijkt de vlam in de pan te slaan wanneer Kremers en Steegs een duel aangaan en de EHC-er een overtreding maakt maar tegelijk tegen de hand van Kremers oploopt. In het tumult wat ontstaat wordt er geduwd en getrokken en ontsnapt EHC-er Pierik aan donkerrood wanneer hij een UDI-speler vol trapt. Helaas voor de Udenaren is er geen neutraal trio in deze eerste klasse om dit soort uitwassen te kunnen bestraffen. Hoewel UDI de aanval zoekt mag de thuisclub van geluk spreken dat van den Dungen in prima vorm steekt en een uitstekend schot van van Steenbruggen weet te pareren. Het duel wordt steeds grimmiger en bij enkele corners en hoge ballen buitelen spelers van beide teams over de grond. In de 38e minuut vindt scheidsrechter Hoeben het welletjes en stuurt beide ploegen naar binnen voor een afkoelingsperiode.

Na een kleine tien minuten komen de ploegen weer naar buiten en mag UDI de wedstrijd hervatten met een vrije trap op de rand van de zestien. Armand Kremers zet zich achter de bal en knalt de bal door de muur waarna van Griensven de bal van richting veranderd en de bal in het doel verdwijnt (1-1). Waar eenieder verwacht dat de Udenaren het punt zouden koesteren had men de les blijkbaar toch niet goed geleerd want er werd nog altijd slordig gespeeld met veel balverlies. Enkele minuten voor tijd is het weer van den Dungen die een inzet van Steegs uit de benedenhoek tikt. In de slotminuut van de reguliere speeltijd komt EHC dan toch op winst wanneer een corner vanaf rechts wordt genomen en Starmans ongehinderd in kan koppen (1-2). De vreugde bij EHC is uiteraard groot en de Udenaren balen wanneer scheidsrechter Hoeben na een lange blessuretijd de wedstrijd af fluit en de drie punten naar Hoensbroek gaan.

Hoewel de speelwijze van de gasten uitermate irritant was en de verzorger van EHC waarschijnlijk de meeste meters heeft gemaakt in deze wedstrijd moeten de Udenaren zich dit verlies vooral zelf aanrekenen. De wijze waarop de wedstrijd zeker in de eerste helft werd gespeeld gaf geen recht op winst en dan is de uiteindelijke nederlaag uiteraard zuur maar niet geheel onverdiend. Door de winst van EHC komen zij nu op twee verliespunten van UDI en ook Blauw Geel won de wedstrijd zodat die nu op drie punten staan. De competitie blijft in ieder geval spannend. Volgende week kunnen de Udenaren zich revancheren wanneer men op bezoek gaat bij GSV'28.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers (46. Rik van Griensven), Johan Vissers (77. Tim Wolf), Bart van der Wijst, Armand Kremers, Michiel van Zuidam , Donny van Herpen (82. Robin van Cuijk) en Sam Wassenberg.