UDI maat te groot voor Someren (3-0)

UDI speelde vandaag thuis tegen Someren en won eenvoudig met 3-0. Voor de rust waren er vooral veel goede acties van Wolf over rechts die voor veel gevaar zorgden. De 2-0 ruststand was dan ook dikverdiend. Na de rust zette Someren de eerste paar minuten iets aan maar kon geen vuist maken. Door een doelpunt van Mark v.d. Meulenhof kwam de 3-0 eindstand op het bord. Door het verrassende gelijkspel van Blauw Geel thuis tegen HVCH (2-2) winnen de Udenaren bovendien de eerste periode.

De Udenaren begonnen vandaag met wederom een basisplaats voor Patrick Witjes bij afwezigheid van Wassenberg die al wel weer op de bank zat. Doordat Bart van der Wijst nog kampt met een blessure stond Johan Vissers centraal en was er een basisplaats voor Tim Wolf aan de rechterzijde op het middenveld. Al in de eerste minuut werd er een forse overtreding gemaakt door van de Voort op Kremers die door de scheidsrechter echter nog niet bestrafd waar een gele kaart zeker terecht was geweest. In de 4e minuut kunnen de handen voor de eerste keer op elkaar wanneer er een corner wordt genomen en de bal in de vijf meter voor de voeten van Witjes valt die zich geen moment bedenkt en in de draai de bal hard binnenschiet.

Na 19 minuten spelen mag Vissers op links een vrije trap nemen die scherp indraait en aan de tweede paal maar net wordt naast gekopt door Witjes. Twee minuten later is het dan wel raak na een zeer fraaie aanval. Eerst is het Creemers die op links op komt en een goede voorzet geeft op van Herpen die de bal met een soepele voetbeweging aflegt op Vissers die de bal beheerst in de linkerbenedenhoek plaatst. Een doelpunt uit het boekje waar ook de toeschouwers van Someren hun waardering over uit spraken. Someren probeert in de eerste fase van de wedstrijd nog goed mee te doen maar twee keer staat van den Dungen uitstekend te keepen en houdt het doel schoon. Na een half uur krijgt Wolf op de middenlijn de bal aangespeeld en hij begint aan een lange rush waarbij enkele tegenstanders worden gepasseerd. Alleen voor het doel besluit hij zelf te schieten in plaats van af te leggen op de de volledig vrijstaande van Herpen of Witjes. Vlak voor de rust kan Jaap Benkers ongehinderd opkomen en vanaf de rand van de zestien lost hij een uitstekend schot wat door Someren-doelman van Tulden ternauwernood tot hoekschop kan worden gekeerd. In deze fase is ook het grote verschil te zien tussen de ploeg van Someren en de ploeg van Bekkerveld waar men vorige week tegen speelde. Die tegenstander had bij beide rushes hard ingegrepen en de ploeg van Someren liet de Udenaren meer voetballen. Someren-trainer Marc Post kan het dan niet langer aanzien en wisselt nog voor de rust twee spelers. Op slag van rust is er nog een goede aanval van UDI waarbij Vissers binnen de zestien wordt aangespeeld maar hardhandig wordt gestopt door een verdediger van Someren. Tot verbazing van eenieder besluit de verder prima leidende scheidsrechter Rijbroek de bal niet op de stip te leggen.

Na de rust speelt Someren de eerste paar minuten wat feller maar al snel zakt men weer terug in het spel van voor de rust. UDI mag het spel maken en Someren beperkt zich tot verdedigen. In de 53e minuut komt Wassenberg de licht geblesseerde Witjes vervangen maar gedurende de wedstrijd is duidelijk dat hij nog niet voluit gaat. Na 70 minuten is er een mooie voorzet vanaf de rechterzijde door Vissers op van Herpen die echter besluit met een hard schot voorlangs. Enkele minuten later dan de definitieve beslissing wanneer Wassenberg een lage voorzet geeft waar van de Meulenhof zijn lange benen tegen aan kan zetten en daarmee de bal voldoende verlengt om de Someren-doelman voor de 3e keer deze middag te passeren. De wedstrijd gaat dan zonder echte hoogtepunten naar het einde waar de Udenaren het wel goed vinden en Someren niet kan. Na afloop is de vreugde groot wanneer blijkt dat Blauw Geel´38 in de thuiswedstrijd tegen HVCH niet verder is gekomen dan een gelijkspel en de eerste periode dus voor UDI is. Volgende week spelen de Udenaren de uitwedstrijd bij FC Vinkenslag in Maastricht.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Tim Wolf (70. Robin van Cuijk), Johan Vissers, Armand Kremers, Michiel van Zuidam, Donny van Herpen  (77. Tom van der Molen) en Patrick Witjes (52. Sam Wassenberg).