UDI ook Schaesberg de baas (0-3)

UDI heeft ook na de wedstrijd in Schaesberg de koppositie nog altijd in handen. Twee mooie kopbal-doelpunten voor rust en een bekeken schuiver van Tim Wolf na rust in combinatie met uitstekend keeperswerk van Theo van den Dungen zorgde voor de 0-3 winst op het zwaar bespeelbare veld van de gastheren.

Vandaag ging de bus weer naar het diepe Zuiden waar Schaesberg de tegenstander was. Op basis van de eerdere resultaten van de thuisploeg, waaronder een gelijkspel tegen Blauw Geel, was de Udense ploeg gewaarschuwd voor een goede tegenstander en bovendien een ploeg die vooral wil voetballen en niet in de verdediging kruipt. UDI begon net als vorige week niet echt sterk aan de wedstrijd. In de vijfde minuut was er wel een kans voor Wassenberg op aangeven van van Herpen maar zijn schot ging net voorlangs. De rest van het eerste kwartier was het vooral Schaesberg dat balbezit had en enkele malen voor het doel van Theo van den Dungen opdook. Langzaam maar zeker namen de Udenaren de wedstrijd in handen en vooral vanaf de rechterzijde kwam er steeds gevaar. Na 23 minuten spelen valt dan toch vrij plotseling het eerste doelpunt te noteren. Het is Jaap Benkers die vlak over de middenlijn in balbezit komt en opstoomt aan de rechterzijde. Zijn voorzet wordt dan vervolgens door van Herpen goed op waarde geschat en knap aan de eerste paal ingekopt (0-1).

UDI blijft dan het beste van het spel houden en enkele minuten later gaat een lage harde voorzet van Vissers net voorbij aan de inglijdende van de Meulenhof. Schaesberg blijft echter met verzorgd spel proberen de Udense achterhoede te passeren en met enige regelmaat ontstaan er chaotische taferelen wanneer spelers half weg glijden op het natte veld en ballen daardoor niet goed geraakt worden. Het is een van die afvallende ballen die door een speler van Schaesberg hard wordt ingeschoten maar met een uitstekende redding weet van den Dungen de bal te keren. In de rebound is er dan nog een schot maar is het Benkers die de bal van de doellijn kopt. De wedstrijd heeft dan een open karakter met kansen aan beide zijden. Na 33 minuten is er dan toch weer een Udense treffer. Schaesberg leidt op het middenveld balverlies waarna de bal bij Wassenberg terecht komt. Deze speelt de bal goed op de rechterzijde waar van Herpen diep loopt en uit de ooghoeken Bart van der Wijst ziet opstomen naar het doel. De afgemeten voorzet wordt door van der Wijst goed gekopt en met een fraaie boog verdwijnt de bal over de goalie van Schaesberg in de bovenhoek van het doel (0-2). Op slag van rust dan nog een mogelijkheid voor UDI wanneer Vissers vanaf links een indraaiende vrije trap neemt die pardoes buiten bereik van eenieder op de kruising belandt en weer het veld in stuit.

In de rust wordt de aangeslagen van Herpen (enkelblessure) vervangen door van Zuidam en gaat Vissers de plaats in de voorhoede innemen. Schaesberg komt fel uit de kleedkamer en weet de eerste tien minuten enkele goede kansen te creeeren. Steeds wanneer het echter gevaarlijk wordt staat van den Dungen op zijn post en houdt het doel schoon. Doordat Schaesberg steeds verder aandringt ontstaat er op het middenveld steeds meer ruimte waardoor de Udenaren met Wolf en van Zuidam op de vleugels gevaarlijk kunnen worden. Vooral vanaf links komt van Zuidam regelmatig goed door en weet de doelman van Schaesberg een aantal keren tot een goede redding te dwingen. In de 69e minuut krijgen de Udenaren een vrije trap aan de rechterzijde zo'n twintig meter voor het doel. De goed indraaiende vrije trap van libero van Zanten wordt prima gekeerd door de doelman. Enkele minuten later valt dan de definitieve beslissing wanneer van Zuidam de bal op het middenveld verovert en zelf goed diep gaat. Aan de rechterzijde komt Wolf goed mee op en doordat de pass precies op maat is kan Tim Wolf de bal netjes laag voorbij de doelman plaatsen waarmee de 0-3 eindstand op het bord komt. De rest van de wedstrijd spelen de Udenaren rustig uit.

Al met al een goede wedstrijd van de Udenaren maar ook tegenstander Schaesberg verdient de complimenten voor de wijze waarop de ploeg blijft aanvallen en steeds voor voetballende oplossingen gaat met regelmatig mooie combinaties. Een van de beste mensen op het veld was trouwens ook de jonge scheidsrechter Tunnissen uit Venray die een puike wedstrijd floot. Na afloop van de wedstrijd waren de spelers van beide partijen erg vermoeid door het loodzware veld en de vele meters die aan beide zijden waren gemaakt. Voor UDI was de terugreis dus weer erg prettig in de wetenschap dat de koppositie nog steeds in handen is van de Udense ploeg. Doordat achtervolger Blauw Geel dit weekend ook geen fout maakte blijft de voorsprong voor de Udenaren twee punten. Komende weekeinde is er geen competitievoetbal voor de Udenaren zodat de kleine pijntjes die links en rechts aanwezig zijn kunnen helen en de ploeg zich op kan gaan maken voor de volgende wedstrijd. Op zondag 30 november komt dan namelijk de nummer drie van de standenlijst Groene Ster uit Heerlen op bezoek in Uden wat op voorhand zeker geen gemakkelijke wedstrijd is.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Armand Kremers, Bart v.d. Wijst (80. Tom van der Molen), Tim Wolf (71. Robin van Cuijk), Donny van Herpen (46. Michiel van Zuidam) en Sam Wassenberg.