UDI pas laat voorbij Schaesberg (2-0)

In deze een na laatste wedstrijd van de competitie was de spanning op het veld merkbaar. UDI speelde een moeizame wedstrijd met weinig echte kansen. Pas 6 minuten voor tijd brak van Herpen de ban voor de Udenaren en vanaf dat moment werd er beter gespeeld en kwam ook de 2-0 nog op het bord. Door het verlies van Blauw Geel bij EHC hebben de Udenaren komende zondag in de wedstrijd tegen Groene Ster genoeg aan een punt om zich kampioen te noemen. Het betekent in ieder geval dat het druk gaat worden met de supporters daar in Heerlen.

Door de schorsing voor Johan Vissers begon Tim Wolf op de rechtshalfpositie en verder stond er de opstelling zoals we die de laatste weken gewend zijn. De eerste echte kans voor de Udenaren was er na een kwartier spelen toen Matthias van Zanten een vrije trap mocht nemen en deze fraai voor het doel krulde waarna Rik van Griensven maar ternauwernood voorlangs kopte. Hoewel de Udenaren met name aan de rechterzijde veel vrijheid kregen kwam men nauwelijks tot goede voorzetten laat staan kansen. De ballen die dan wel op doel kwamen waren krachteloos en een simpele prooi voor Schaesberg doelman Klakow. Op slag van rust is er een goede kans voor Schaesberg wanneer Michael de Jong alleen op doelman van den Dungen af gaat maar deze laatste redt bekwaam.

In de rust wisselt trainer John Meijs Tim Wolf voor Robin van Cuijk die centraal gaat spelen waardoor van der Wijst meer op rechts komt te staan. Helaas voor de Udenaren levert deze omzetting weinig extra gevaar op. Het middenveld blijft vol en de spitsen kunnen nauwelijks goed aangespeeld worden. Ook nu wordt de Schaesberg-goalie niet warm of koud van slappe inzetten van de Udense voorwaartsen. Schaesberg blijft proberen met aanvallen richting het Udense doel te komen en in het begin van de tweede helft is het Sjoerd Knibbeler die rakelings voorlangs kopt. Na een kwartier spelen weer een grote kans voor UDI wanneer Donny van Herpen zijn tegenstander wegzet en een goede voorzet geeft op Wassenberg die recht voor doel hoog over kopt. Even later is het weer Knibbeler die gevaarlijk voor het Udense doel komt maar weer stopt van den Dungen zijn inzet. In het veld is de spanning voelbaar want het lijkt alsof de Udense spelers onder een te grote druk staan. Vrijwel geen enkele speler haalt zijn gewone niveau en het is maar goed dat de Udense achterhoede, met wederom een puike wedstrijd van Mark van de Meulenhof, overeind blijft. Gaandeweg de wedstrijd ziet ook trainer Meijs in dat de positie van Bart van der Wijst op rechts te weinig gevaar brengt en hij wordt weer naar het centrum gedirigeerd waarbij van Cuijk naar de rechterzijde verhuist. Enkele minuten later levert deze omzetting de Udenaren een doelpunt op. Bart van der Wijst gaat goed diep en ziet op links Dimitri Cremers mee opkomen. De pass is op maat en de voorzet van Cremers komt laag over de grond voor het doel voor de voeten van van Herpen die zich geen moment bedenkt en de bal binnenschiet (1-0). Het is dan inmiddels de 84e minuut en de ontlading op en naast het veld is enorm groot. De weerstand van Schaesberg is ook direct gebroken en prompt krijgen de Udenaren meer kansen. In de een na laatste minuut is er het doorzetten van Wassenberg die een bal op de achterlijn binnenhoudt en in de kluts bij van Herpen doet belanden. Deze kijkt goed rond en ziet van Zuidam in komen lopen die de bal panklaar voor de voeten krijgt en hoog in het doel inschiet. Uiteindelijk dus een 2-0 winst na een moeizaam duel waarin de spanning op het team voelbaar was. Vlak na het eindsignaal komt ook de eindstand van EHC - Blauw Geel binnen en dan wordt er volop gejuichd wanneer blijkt dat de concurrent uit Veghel een 3-2 nederlaag aan de broek heeft gekregen. Door dit resultaat heeft UDI volgende week in de uitwedstrijd bij Groene Ster voldoende aan een gelijkspel om kampioen te worden. In het clubhuis stromen ook direct de aanmeldingen voor de supportersbus(sen) binnen bij de Supportsclub zodat we volgende week hopelijk weer veel Udenaren langs het veld mogen begroeten in Heerlen. Mocht UDI volgende week de titel binnen halen mag dat als een waar huzarenstukje worden gezien want niemand binnen de Udense gemeenschap had met deze positie op de ranglijst rekening gehouden. Jongens nog 1 keer vol aan de bak en hopelijk dan een groot feest.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Rik van Griensven, Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Tim Wolf (46. Robin van Cuijk), Bart van der Wijst, Armand Kremers, Michiel van Zuidam, Donny van Herpen (90. Milan Dellemann) en Sam Wassenberg.