UDI wint eenvoudig van Vinkenslag (4-1)

Vandaag speelde UDI tegen Vinkenslag uit Maastricht. Was de heenwedstrijd nog een lastige partij voor de Udenaren, vandaag was het een simpele klus waarbij de thuisploeg in een gezapig duel eenvoudig met 4-1 tot de winst kwam.

Doordat de bezoekers hinder ondervonden van de wegwerkzaamheden op de A2 begon de wedstrijd een kwartier later. Al in de eerste minuut kregen de Udenaren een grote kans toen Mark van de Meulenhof uit een corner goed kon koppen maar zijn bal ging net over. Na een minuut of tien weer een goede kans wanneer Vissers doorkopt op Donny van Herpen die net voorlangs schiet. In de 21e minuut dan eindelijk de 1-0 wanneer van Zanten een vrije trap mag nemen vanaf de rechterkant, deze goed indraait en aan de tweede paal kan Rik van Griensven laag inkoppen. UDI blijft de betere ploeg maar grote kansen zijn er nauwelijks. Vlak voor rust mag Sam Wassenberg nog twee keer een poging wagen maar eerst kopt hij de bal over en later besluit hij na een goede voorzet van van Herpen met een slap schot op de keeper.

Na de rust komen de Udenaren feller uit de kleedkamer en al in de 46e minuut krijgt de thuisclub een penalty wanneer van der Wijst net binnen de 16 wordt gehaakt. Hoewel de actie er niet ernstig uit zag moest van der Wijst wel met een blessure naar de kant. De penalty werd door Donny van Herpen goed ingeschoten (2-0). Robin van Cuijk nam de plek op het middenveld in. Even later is het weer raak wanneer van Zuidam op links goed aangespeeld wordt zijn tegenstander passeert en de bal zeer fraai met binnenkant voet in de kruising rechtsboven plaatst (3-0). Voor van Zuidam in ieder geval een prima beloning voor een uitstekende wedstrijd die hij vandaag op de mat bracht. Terwijl de Udenaren nog even genieten van de ruime voorsprong plaatst Vinkenslag een snelle actie naar voren en kan Dave Engelen na een prima voorzet van links de 3-1 binnen schieten. Naarmate de tweede helft vordert maken de gasten uit Maastricht steeds vaker kleine overtredingen en is scheidsrechter Peters gedwongen een aantal gele kaarten te geven. Na 77 minuten is er een goede kans voor Johan Vissers wanneer hij de bal krijgt via een voorzet van Robin van Cuijk maar zijn schot gaat net voorlangs. Een minuut later is er dan wel het doelpunt wanneer Sam Wassenberg op links weggestuurd wordt en hij goed teruglegt op de inlopende Robin van Cuijk die simpel de 4-1 eindstand op het bord brengt.

Vandaag was er in ieder geval een opvallend verschil met de heenwedstrijd in Maastricht want het werd de Udenaren vandaag nauwelijks lastig gemaakt en met iets meer overleg en oog voor de vrije man hadden er zeker nog enkele doelpunten meer kunnen vallen. Blauw Geel won naar verwachting ruim van RVU en dus staan beide ploegen nog steeds op een gedeelde eerste plaats van de ranglijst. Volgende week spelen de Udenaren thuis tegen Schaesberg.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Rik van Griensven (86. Patrick Kremers), Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers (81. Tim Wolf), Bart van der Wijst (47. Robin van Cuijk), Armand Kremers, Michiel van Zuidam, Donny van Herpen en Sam Wassenberg.