UDI wint openingsduel bij HVCH (0-1)

Van der Wijst matchwinner in matig duel

De seizoensopening in de 1e klasse voor de Udenaren begon vandaag met een uitwedstrijd bij HVCH in Heesch. Ondanks de gestaag vallende regen waren de Udenaren in de 1e helft de sterkste ploeg en kwamen verdiend op 0-1. Na de rust zakte het spelpeil weg en kregen beide teams nog kansjes maar kwamen er geen doelpunten meer.

Trainer Meijs had vandaag voor de wedstrijd de beschikking over een complete selectie. De opstelling was voor de trouwe volgers niet echt verrassend met logische keuzes voor alle posities. HVCH begon fel aan de wedstrijd en mede dankzij de regen was er al direct sprake van pittige duels. Na de eerste tien minuten kreeg UDI de controle over de wedstrijd en was het HVCH dat bleef loeren op snelle uitbraken. Na een kwartier spelen moest Theo van den Dungen voor het eerst in actie komen op een inzet van HVCH wat later ook de enige mogelijkheid in de eerste helft zou blijken te zijn. UDI bleef gecontroleerd spelen en in de 17e minuut kwam de beloning toen van Herpen werd aangespeeld en de bal goed controlerend terug plaatste op de inkomende Bart van der Wijst. Hij neemt de bal prima met het lichaam mee het zestien meter gebied binnen en haalt met links uit waarmee de bal onhoudbaar voor HVCH-goalie van Erp in het doel beland. Een minuut of vijf later houdt iedereen de adem in wanneer HVCH-speler van Dreumel op het natte veld inglijdt op keeper van den Dungen. Na blessurebehandeling kan de UDI-goalie echter weer verder. HVCH blijft gevaarlijk met diepe ballen op de voorwaartsen en vooral via hun rechterzijde is er regelmatig gevaar. Dimitri Cremers heeft zijn handen vol aan de tegenstander en is enkele malen ongelukkig in de opbouw naar voren. Op slag van rust weer een glijpartij door een HVCH-speler waarbij van Griensven hard wordt geraakt maar ook hij kan verder.

In de rust wisselt Meijs linksachter Cremers voor v.d. Meulenhof die in het centrum gaat spelen waardoor van Zanten naar de linkerflank verhuist. Na de rust beginnen de Udenaren goed en vooral van Zuidam kent een flitsende start van de tweede helft. Na enkele goede passeerbewegingen komt hij goed voor het doel maar zijn inzet wordt door doelman van Erp uit de linkerbenedenhoek geranseld. Ondanks deze opsteker zakt het spel vervolgens weer behoorlijk weg. Passes komen niet aan en verdedigend wordt regelmatig maar half ingegrepen. HVCH kan in deze fase echter ook geen vuist maken en dus blijven de Udenaren relatief eenvoudig overeind. Na zo'n twintig minuten in de tweede helft had Sam Wassenberg de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Allereerst wordt hij met een zeer fraaie pass door van der Wijst vrij voor het doel gezet maar zijn inzet met links gaat voorlangs. Enkele minuten later is er prima doorkoppen van van Herpen maar Wassenberg is te gehaast en schiet de bal numet rechts weer ruim voorlangs. Doordat UDI het tweede doelpunt niet maakt blijft HVCH geloven en enthousiast aanvallen. Ook de duels worden niet geschuwd en na doorglijden van een HVCH-speler bij een actie binnen de zestien moet Rik van Griensven geblesseerd het veld verlaten. Hoezeer HVCH het echter ook probeert, er komen maar weinig ballen aan en men komt zelden in de buurt van UDI-doelman van den Dungen. In de 83e minuut is er de grootste kans voor HVCH wanneer de Groot uit een hoekschop op de paal kopt waar echter ook een Udense verdediger paraat was die niet hoefde in te grijpen. Na de nodige blessuretijd blies scheidsrechter Verstappen voor het einde en werd de wedstrijd door een voorbijganger kort maar treffend samengevat: "Drie punten en gauw vergeten". HVCH heeft hard gewerkt en zal met eenzelfde werklust ongetwijfeld nog punten gaan vergaren. Voor UDI is het zaak de komende wedstrijden weer meer te gaan voetballen met goede passing en sneller balcirculatie zoals in de voorbereiding regelmatig te zien was. Komende zondag speelt UDI weer een derby en wel thuis tegen TOP.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Rik van Griensven (72. Tim Wolf), Matthias van Zanten, Dimitri Cremers (45. Mark v.d. Meulenhof), Johan Vissers (76. Tom v.d. Molen), Armand Kremers, Bart v.d. Wijst, Michiel van Zuidam, Donny van Herpen en Sam Wassenberg.