UDI wint topper in Veghel (0-3)

Onder het toeziend oog van zo'n 2500 toeschouwers won UDI vanavond dik verdiend de wedstrijd in Veghel tegen Blauw Geel'38. Al in het eerste kwartier toonden de Udenaren de bedoelingen van vandaag en was men heer en meester op het veld. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-3 waarmee het gat met Blauw Geel nu zes punten is in Udens voordeel.

Met een aardige temperatuur en weinig wind hadden veel mensen besloten een bezoek te brengen aan deze topper op het Veghelse kunstgras. Al rond half zeven was het gezellig druk op het sportpark en de penningmeester van Blauw Geel had uiteindelijk een uitstekende dag want naar schatting zo'n 2500 toeschouwers passeerden de kassa. Bij aanvang van de wedstrijd was er vuurwerk en genoot eenieder van de prima sfeer.

Volle tribunes zien een doelpoging van Bart van der Wijst.

UDI begon de wedstrijd goed en startte fel met veel snelle combinaties en aanvalllen richting het Veghelse doel. Al na zeven minuten moest Pinckers voor de eerste keer in actie komen na een korte corner van Vissers die een goed schot loste maar Pinckers op zijn weg zag. Een minuut later moet Pinckers weer vol aan de bak wanneer Bart van der Wijst een hard schot lost maar ook deze inzet wordt gekeerd. Terwijl de Udenaren frivool aanvalsspel laten zien heeft Blauw Geel veel en vaak forse overtredingen nodig om de Udenaren te stoppen. Na iets meer dan een kwartier komen de Udenaren verdiend op voorsprong. Wassenberg maakt een fraaie omhaal en zijn "voorzet" wordt door Matthias van Zanten goed ingekopt. Blauw Geel doelman Pinckers kan de naar de grond gekopte bal in eerste instantie ogenschijnlijk wel keren maar toch verdwijnt de bal carambolerend in het doel. Enkele minuten later ontsnapt Udenaar in Veghelse dienst Mertin van Katwijk aan een donkerrode kaart wanneer hij de geblesseerd op de grond liggende van Herpen een flinke trap in de rug verkoopt. Gelukkig voor hem zag de scheidsrechter deze actie niet en wordt er in het amateurvoetbal niet op camerabeelden geschorst. Blauw Geel probeert dan meer aan te vallen maar de acties zijn tamelijk ongecontroleerd en men weet nauwelijks gevaarlijk te worden. Pas na een half uur spelen is er de eerste goede kans voor Blauw Geel wanneer Christian van der Heijden goed uithaalt maar UDI-goalie van den Dungen de inzet goed pareert. In de 40e minuut ontvangt diezelfde van der Heijden een gele kaart voor een overtreding. In de blessuretijd ontsnapt hij ook aan rood wanneer hij Jaap Benkers met een forse overtreding tegen het kunstgras werkt. Scheidsrechter Theeuwen bedenkt zich en besluit hem niet het tweede geel te geven. Na zeven minuten blessuretijd is er nog een goede counter van de Udenaren maar de inzet van Wassenberg verdwijnt net over het doel.

Het verdedigende werk kost veel kracht bij Cremers

Na de rust blijft het een felle strijd met de nodige overtredingen waarbij vooral de thuisclub regelmatig forse ingrepen nodig heeft. Na een kwartier spelen ontsnapt Joeri de Wit aan rood wanneer hij Sam Wassenberg op een smerige wijze onderuit haalt. Scheidsrechter Theeuwen houdt het ook nu slechts bij een gele kaart. De Udenaren laten zich door het harde spel niet van de wijs brengen en zoeken met kort aanvalsspel regelmatig het doel van Blauw Geel op. In de 63e minuut komen de Udenaren verdiend op 0-2 wanneer Armand Kremers een diepe bal geeft op van Herpen die goed terugkopt op de inlopende Bart van der Wijst die de afvallende bal perfect raakt en hard in de linkerbenedenhoek ziet verdwijnen. De eerste bezoekers van de thuisclub verlaten dan al het eigen sportpark. Blauw Geel zet dan nog wel aan voor een alles of niets offensief maar de Udenaren blijven goed verdedigen. De toch niet al te grote Theo van den Dungen heeft bij veel corners zijn vuisten tegen de bal en wanneer het dan toch niet goed gaat staat er altijd nog een speler in de weg. In de 68e minuut blijft Armand Kremers uiterst koel wanneer hij een kopbal simpel van de lijn haalt. In de rebound beland een schot van Blauw Geel-speler van de Kerkhof op de paal maar een doelpunt valt er niet. In de tegenstoot is er een goede aanval die eindigt bij Michiel van Zuidam maar zijn inzet gaat net over. Na 28 minuten in de tweede helft maakt aan UDI-zijde Rik van Griensven zijn rentree na maandenlang blessureleed. UDI blijft geconcentreerd verdedigen en terwijl Blauw Geel nauwelijks kansen creeert is het in de 85e minuut weer raak voor de Udenaren. Sam Wassenberg wordt met een crosspass op rechts diep aangespeeld, hij legt goed terug voor het doel en de instormende Michiel van Zuidam schiet onberispelijk de 0-3 binnen. Het feest langs de lijn voor de Udenaren is dan al aan de gang en de Veghelse bezoekers die na de 0-2 nog niet waren vertrokken verlaten dan massaal het sportpark. In de resterende speeltijd en blessuretijd gebeurd er dan niet veel meer en na het laatste fluitsignaal is de vreugde op en langs het veld erg groot. De Udense spelers laten zich uitgebreid toejuichen door het in grote getale aanwezige publiek en vieren een kleine rondedans.

UDI bedankt het eigen publiek na de 0-3 overwinning.

Door dit resultaat hebben de Udenaren nu een voorsprong van zes punten op de ploeg uit Veghel. Uiteraard is er nog niets beslist maar deze voorsprong moet de Udense ploeg een goed gevoel geven. Volgende week speelt men thuis tegen EHC, de nummer 3 van de standenlijst, en hopelijk weten ze ook dan weer een goede prestatie te leveren. In de heenwedstrijd werd met 1-4 gewonnen in Hoensbroek maar het krachtsverschil was in die wedstrijd niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Nu mag men echter vanavond eerst een klein feestje vieren na deze perfecte revanche op de nederlaag in de thuiswedstrijd.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Jaap Benkers (63. Rik van Griensven), Mark v.d. Meulenhof (78. Milan Dellemann), Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Johan Vissers, Bart van der Wijst, Armand Kremers, Michiel van Zuidam , Donny van Herpen (86. Robin van Cuijk) en Sam Wassenberg.