UDI19 verslaat ook hoofdklasser De Bataven (3-1)

Onder een fraaie avondzon trad UDI vanavond thuis aan tegen hoofdklasser De Bataven uit Gendt. Na een redelijk gelijkopgaande strijd in de eerste helft  kwamen de doelpunten na rust. Na een 0-1 achterstand bogen de Udenaren de wedstrijd om naar een 3-1 overwinning. Een stand waar op het einde ook weinig op aan te merken was.

Trainer Meijs verraste vandaag door met van Zanten op linksachter te beginnen en Dimitri Cremers op het linkermiddenveld te laten spelen. UDI begint iets feller dan de Bataven en al in de 4e minuut wordt van Herpen neergelegd op de rand van de zestien maar tot verbazing van eenieder krijgt hij een vrije trap tegen van scheidsrechter Jaspers. De opvolgende periode gaat gelijk op met weinig situaties voor de beide doelen. Na bijna een half uur is er ineens een schot op de paal van van Herpen. In de tegenstoot zijn ook de gasten uit Gendt dichtbij een treffer maar van Hoeij redt bekwaam. Richting de rust nog een tweetal goede kansen voor UDI met schoten van van Herpen en van de Molen maar in beide gevallen staat de goalie van de Bataven een doelpunt in de weg.

In de rust volgen de inmiddels bekende wissels (5x) en ook aan de zijde van de Bataven zijn er een aantal omzettingen. De wedstrijd wordt steeds leuker voor het publiek met steeds meer acties voor het doel. In de 48e minuut moet een Bataven-verdediger op het laatste moment een inzet van Witjes van de lijn halen. Voor de Bataven het sein om ook feller aan te zetten wat direct resulteert in een tweetal kansen. Twee keer kort na elkaar wordt eerst van de Meulenhof en later Cremers simpel uitgespeeld maar beide keren staat van Hoeij goed op te letten en prima te redden. Na 57 minuten volgt dan toch de 0-1 wanneer in het rechterverdedigingsblok van de Udenaren een fout wordt begaan na een lange vrije trap en Rob Aarntzen simpel op weg mag naar het Udense doel en geen fout maakt. UDI trekt zich niets aan van deze tegenslag en gaat vanaf de aftrap vol naar voren. Michiel van Zuidam ontvangt de bal en geeft een uitstekende diepe bal op van Herpen die schuin vanaf de rand van de zestien de bal langs Bataven-doelman Peters schuift (1-1). Van Zuidam maakt vandaag sowieso een prima indruk en het is deze speler die enkele minuten later een fraaie actie aan de linkerkant afrondt met een voorzet die ternauwernood kan worden gered. Terwijl UDI blijft aanvallen en enkele acties van Witjes en Vissers stranden komt de Bataven nauwelijks meer van het doel weg. Na een half uur in de tweede helft is het wederom Michiel van Zuidam die goed staat op te letten en met een flinke sprint een te korte terugspeelbal onderschept en dan weinig moeite heeft de bal voorbij de keeper te spelen (2-1). Het slotakkoord enkele minuten voor tijd is voor de weer terug ingevallen Wassenberg die, de buitenspelval ontwijkend, goed diep gaat en prima aangespeeld wordt door van Zuidam. Het kost Wassenberg vervolgens geen moeite de bal voorbij doelman Berry Peters te spelen en daarmee de 3-1 eindstand op het bord te krijgen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers (46. Milan Dellemann), Matthias van Zanten, Rik van Griensven (46. Michiel van Zuidam), Mark v.d. Meulenhof, Robin van Cuijk (46. Johan Vissers), Bart van der Wijst, Tom v.d. Molen (46. Armand Kremers), Dimitri Cremers, Donny van Herpen, Sam Wassenberg (46. Patrick Witjes).