Unitas'59 maatje te klein voor UDI (0-7)

Eerste wedstrijd voor Rik van Griensven

UDI speelde op woensdagavond haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het kader van een nederlaagtoernooi speelde de Udenaren in Eindhoven tegen 2e klasser Unitas'59. In de eerste helft werden goede momenten met slordig voetbal afgewisseld. Na de rust werd er constanter gespeeld en wist men met speels gemak te komen tot een 0-7 overwinning.

Voor Unitas'59 was dit de tweede wedstrijd in het kader van het eigen nederlaagtoernooi. In de eerste wedstrijd in de reeks won hoofdklasser UNA met 2-4. De andere ploegen die naast UDI mee gaan strijden zijn Panningen en NWC (Asten). Omdat de werkzaamheden met de aanleg van het kunstgras op  het hoofdveld van de vereniging nog niet afgerond waren moest de wedstrijd gespeeld worden op een van de bijvelden van sportpark 't Bokt waar ook het bedrijfsvoetbal van Philips een eigen stek heeft. Gelukkig voor de spelers was dit veld vandaag nog gemaaid zodat de bal in ieder geval redelijk goed rond gespeeld kon worden.

Trainer John Meijs had vandaag Theo van den Dungen weer aangewezen als doelman met in de achterhoede het UDI-debuut van Rik van Griensven die door een blessure de eerste twee wedstrijden had moeten missen. Tom v.d. Molen begon centraal op het middenveld in plaats van Bart van der Wijst. UDI begon sterk aan de wedstrijd met veel snelle balwisselingen waar de Eindhovenaren al direct veel moeite mee hadden. In de 8e minuut valt al het eerste doelpunt wanneer Sam Wassenberg de bal op zo'n 25 meter voor het doel aangespeeld krijgt en een loopduel aan gaat met de directe tegenstander en binnen de zestien goed uithaalt. Terwijl de bal achter het doel tegen de ballenvanger gaat blijkt dat deze door het net was gegaan en de 0-1 daarmee een feit was. Enkele minuten later is het dezelfde Wassenberg die een snelle combinatie over veel schijven uiteindelijk gestopt ziet worden door de Unitas-goalie. Halverwege de eerste helft komt dan alsnog de 0-2 wanneer Wassenberg alleen op de doelman af gaat en onreglementair wordt gestuit. De toegekende strafschop wordt door van Herpen in geschoten. Terwijl Unitas grossiert in foute passes en balverlies komt UDI dan ook in een fase dat men te snel naar voren wil spelen. In deze fase wordt er matig gespeeld en ook aan UDI-zijde zijn er veel foute passes. Vlak voor de rust dan weer een doelpunt wanneer Armand Kremers een goede interceptie heeft aan de zijkant van het veld, inspeelt op van Herpen die de bal beheerst klaar legt voor Robin van Cuijk die de bal goed in het doel plaatst (0-3).

Na de rust, zoals tot nu toe in alle oefenwedstrijden, een vijftal wissels aan UDI-zijde waardoor het de eerste minuten wat zoeken is op het veld naar de goede bezetting. Na zo'n tien minuten komt de eerste goede kans voor de Udenaren wanneer de ingevallen Dimitri Cremers vanaf linksachter een strakke steekpass geeft op Wassenberg die vervolgens goed aflegt op Vissers die beheerst de 0-4 aan laat tekenen. Vanaf dat moment is het beetje verzet van Unitas al geheel gebroken en kan UDI naar hartelust combineren en met snelle counters over rechts (Wolf) en links (Zuidam) de voorwaartsen in stelling brengen. Het is dat het vizier van Vissers en Wassenberg niet altijd even scherp stond anders waren in deze fase veel doelpunten gevallen. Ook met hoekschoppen toonde de Udenaren zich gevaarlijk met goede kopballen net naast. Aan rechterzijde is het Tim Wolf die met lange rushes zijn directe tegenstander met grote regelmaat achter zich laat en aardige voorzetten in huis heeft. In de 21e minuut is het een van die acties waarbij de bal wordt teruggelegd op Bart van der Wijst die niet zoals verwacht direct uithaalt maar de bal voor zijn linkerbeen legt en de Unitas-verdediging inclusief doelman daarmee geheel op het verkeerde been zet (0-5). Enkele minuten later is het 0-6 wanneer Wassenberg een hoekschop van Vissers strak tegen het net kopt. Met nog een kwartier te spelen is er de enige gevaarlijke actie van Unitas'59 wanneer een bal van ver wordt geschoten maar boven keeper van den Dungen op het lat belandt. In de 85e minuut valt dan ook nog de 0-7 wanneer van der Wijst een ingespeelde pass fraai met buitenkant rechts verder speelt en Vissers de bal hard voorbij de Unitas-goalie schiet.

Al met al een aardig oefenpotje voor de Udenaren die bij vlagen fraaie aanvallen lieten zien maar soms ook te frivool waren in het afronden. De tegenstand van Unitas'59 was deze avond echter ook van een niveau zoals men dat in de competitie waarschijnlijk niet zal treffen. Komende zaterdag is er in ieder geval weer meer weerstand te verwachten wanneer hoofdklasser De Bataven uit Gendt in Uden de tegenstander zal zijn. De wedstrijd op het Udense sportpark begint om 16.30 uur.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Milan Dellemann, Rik van Griensven, Matthias van Zanten (46. Mark v.d. Meulenhof), Jaap Benkers (46. Dimitri Cremers), Robin van Cuijk (46. Tim Wolf), Armand Kremers, Tom v.d. Molen (46. Bart v.d. Wijst), Johan Vissers, Donny van Herpen (46. Michiel van Zuidam), Sam Wassenberg.