Winst UDI 1 in oefenwedstrijd bij Orion (1-3)

De spelers van UDI 1 mochten vandaag eindelijk weer aan de slag in een echte wedstrijd. In Nijmegen werd op kunstgras geoefend tegen Orion. Na een 0-3 ruststand zakte de wedstrijd in de tweede helft weg en kon de thuisploeg nog een doelpunt maken. Van Udense zijde was het vooral een wedstrijd van gemiste kansen. Aanstaande dinsdag spelen de Udenaren de volgende oefenwedstrijd bij JVC Cuijk (aanvang 20:15 uur).

Na de gedwongen lange winterpauze had eenieder weer veel zin in een potje voetbal. Aan Udense zijde ontbrak Johan Vissers door een knieblessure. Ook Donny van Herpen kon nog geen speelminuten maken maar zijn operatie is succesvol verlopen en inmiddels is de training al weer voorzichtig gestart. Door de afwezigheid van Vissers schoof Jaap Benkers een linie door naarvoren zodat Dellemann de positie rechts achterin mocht bezetten. De afwezigheid van Donny van Herpen voorin werd ingevuld door Bart van der Wijst een linie door te schuiven en Robin van Cuijk centraal op het middenveld te laten spelen.

UDI begon furieus aan de wedstrijd en al na een kleine tien minuten spelen had de stand zomaar 0-3 kunnen staan wanneer de Udense voorwaartsen het vizier wat zuiverder hadden gehad. Met snel aanvalsspel en goede combinaties over de vleugels werd Orion overlopen. Helaas voor de Udense supporters vielen er toen echter nog geen doelpunten. Pas na 17 minuten spelen kon er voor de eerste keer gejuichd worden toen Sam Wassenberg een goede voorzet gaf die door Jaap Benkers kon worden binnen getikt. UDI gaat dan verder met goed spel alleen blijft het moeilijk de bal tussen de palen te krijgen. Na ruim een half uur spelen dan eindelijk het volgende doelpunt wanneer Bart van der Wijst vanaf de rand van de zestien uit mag halen en zijn inzet ondanks een lichte beroering door de doelman toch in de linkerbenedenhoek ziet verdwijnen. Vlak voor de rust is het weer van der Wijst die zich onderscheid en vanaf rechts een goede lage voorzet geeft op Sam Wassenberg die in eerste instantie tegen de paal schiet maar in de rebound alsnog treft (0-3).

In de rust volgen een aantal wissels met als meest opvallende debutant Thijmen de Ruijter, de speler van UDI 2 welke afgelopen seizoen nog in UDI 16 te bewonderen was. Hij neemt de plaats centraal achterin over van Mark v.d. Meulenhof. Het spel van de Udenaren zakt na de rust naar een laag niveau. Er wordt erg slordig gespeeld en het tempo wat in de eerste helft nadrukkelijk aanwezig was is inmiddels volledig verdwenen. Pas halverwege de tweede helft is er een opvallend moment wanneer Benkers de bal goed diep speelt op Wassenberg die alleen op de doelman af gaat maar deze niet weet te passeren. Enkele minuten later is het aan de andere kant dan wel raak wanneer Orion voor de tweede keer in het duel voor het doel van Theo van den Dungen verschijnt. De goede voorzet vanaf rechts wordt door de Orion-spits op waarde geschat en hij maakt optimaal gebruik van de vrijheid die hem in het centrum wordt geboden (1-3). Met nog een kwartier te spelen mag Wassenberg weer alleen op de doelman af maar ook nu weet hij deze niet te passeren. Vlak daarna volgt de laatste goede kans voor de Udenaren wanneer van der Wijst hoog voorgeeft en Wassenberg de bal met het hoofd teruglegt op van der Molen maar ook zijn inzet is te slap.

Aanstaande dinsdag spelen de Udenaren de volgende oefenwedstrijd. Op het fraaie kunstgras in Cuijk is JVC dan de volgende tegenstander en zullen slordigheden zoals vandaag veelvuldig te zien waren ongetwijfeld direct worden afgestraft. Aan de andere kant geeft dit de ploeg en technische staf wellicht wel een beter beeld waar men als ploeg nu daadwerkelijk staat. Komend weekeinde staat al weer de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma wanneer in Oss de inhaalwedstrijd tegen TOP wordt gespeeld.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Milan Dellemann, Mark v.d. Meulenhof (46. Thijmen de Ruijter), Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Jaap Benkers, Robin van Cuijk (45. Tom van de Molen), Armand Kremers, Michiel van Zuidam (46. Daan Coenen), Bart van der Wijst en Sam Wassenberg.