Winst UDI tegen onmachtig Someren (0-2)

Op deze zonnige tweede Paasdag moest UDI in Someren aantreden tegen de plaatselijke trots. De wedstrijd was van een matig niveau met veel foutieve passes en onbegrepen acties. Toch kwam UDI na de rust tot een 0-2 winst dankzij twee prima kopballen. Someren kon daar behalve een kans in de tweede minuut van de wedstrijd nauwelijks iets tegenover zetten.

Trainer John Meijs begon vandaag verrassenderwijs met Donny van Herpen en Rik van Griensven op de bank. Johan Vissers speelde naast Wassenberg als tweede diepe man en Robin van Cuijk mocht het op rechtshalf proberen. Al direct vanaf de start van de wedstrijd was het een rommelige partij waarin de Udenaren erg slordig waren in de passing en te ver van de tegenstander stonden te verdedigen. In de tweede minuut werd dat de bezoekers bijna fataal toen Freek van Bussel ongehinderd een actie kon maken en de bal op de lat boven UDI-doelman van den Dungen deponeerde. Direct in de tegenstoot is er een goede kans voor de Udenaren wanneer van der Wijst Michiel va Zuidam wegstuurt maar deze verzuimd alleen voor de doelman om zelf uit te halen en wil de bal breed leggen op Wassenberg maar die bal wordt onderschept. De rest van de eerste helft is kort samen te vatten. De meest simpele passes komen niet aan en dus wordt de lange bal gehanteerd maar hoge ballen richting b.v. Johan Vissers hebben geen zin. Op het middenveld was van der Wijst niet in zijn gewone doen maar vooral de zone rechts op het middenveld werd slecht benut. Halverwege de eerste helft veerde de aanhang van de thuisclub nog even op toen wederom van Bussel mocht uithalen maar zijn inzet ging hoog over.

In de rust greep de UDI-trainer in en haalde de niet helemaal fitte Benkers en de onzichtbare van Cuijk naar de kant en bracht van Herpen en van Griensven waarbij Johan Vissers een linie terug zakte. UDI kreeg nu iets meer controle over de wedstrijd en doordat Someren verder naar voren probeerde te spelen ontstond er meer ruimte. In de 58e minuut komt UDI op 0-1 wanneer Vissers een corner goed voorgeeft en Rik van Griensven geheel vrijstaand de bal prima inkopt. Someren probeert meer aan te vallen zonder dat men echt gevaarlijk kan worden. UDI loert op de snelle tegenstoten en is enkele malen bijna succesvol. Eerst is er een goede pass van Bart van der Wijst op Wassenberg maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later is het wederom van der Wijst die nu Vissers alleen voor de doelman zet maar in plaats van simpel in te schieten probeert hij het met een lob die hoog over het doel gaat. De onvrede op het veld bij de Udenaren is zichtbaar want de kansen die men aldus creeert leveren geen doelpunten op en is het verschil dus nog steeds maar éém doelpunt. Tien minuten voor het einde van de partij wordt Vissers gewisseld en komt Tim Wolf binnen de lijnen. Al bij een van zijn eerste acties is het raak, een strakke voorzet vanaf rechts van zijn voet wordt door van Herpen hard ingekopt en daarmee staat de 0-2 eindstand op het bord. Al met al een wedstrijd van laag niveau waarin de Udenaren zich toch sterker toonden als Someren en verdient met 0-2 huiswaarts konden zonder tot groots spel te komen. Omdat ook Blauw Geel zijn wedstrijd won blijven de Udenaren samen met de buren uit Veghel de ranglijst aanvoeren met nog drie duels voor de boeg. Komende zondag speelt UDI thuis tegen Fc Vinkenslag.

Opstelling UDI: Theo v.d. Dungen, Jaap Benkers (46. Rik van Griensven), Mark v.d. Meulenhof, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Robin van Cuijk (46. Donny van Herpen), Bart van der Wijst, Armand Kremers, Michiel van Zuidam, Johan Vissers (82. Tim Wolf) en Sam Wassenberg.