Zinderende bekerstrijd tussen UDI en Gemert gelijk (1-1)

Hoofdrol voor scheidsrechter Franssen

UDI heeft vanavond in een echte derby tegen Gemert een gelijkspel in de wacht weten te slepen. Ondanks twee rode kaarten in de tweede helft wisten de Udenaren een 1-1 gelijkspel tot ver in de blessuretijd vol te houden. UDI-keeper van den Dungen was de held van de Udenaren door ver in blessuretijd een penalty van van der Reijken te stoppen.

UDI begon met vrijwel dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen Milsbeek. Op het middenveld was een plaats ingeruimd voor Armand Kremers die terug kwam van een schorsing en van den Dungen mocht weer onder de lat plaatsnemen. De wedstrijd begint met een gelijkopgaande strijd waarbij de Udenaren gemakkelijk overeind blijven. In de 22e minuut is er een onachtzaamheid in de Udense achterhoede waarbij slecht wordt uitverdedigd en Gemert direct profiteert wanneer van de Berk aan de tweede paal simpel de 0-1 binnen schiet. Een tweede foutje in de verdediging is bijna weer fataal maar de inzet van Idrissi is te zacht en een prooi voor van den Dungen. Gemert heeft een licht veldoverwicht maar weet te weinig af te dwingen.

Na de rust gaat Gemert iets beter spelen. De Udenaren hebben regelmatig overtredingen nodig wat enkele gele kaarten oplevert. Maar ook de Gemert-spelers maken de nodige overtredingen. Naarmate de wedstrijd vordert blijkt scheidsrechter Franssen steeds meer moeite te hebben met de duels en strooit met gele kaarten. Na een kwartier in de tweede helft is van Griensven het eerste slachtoffer na twee gele kaarten. Gemert gaat dan feller aanzetten maar verder dan enkele indviduele acties komt de hoofdklasser niet. UDI blijft geloven in de wedstrijd en probeert met counters op zoek te gaan naar een tegentreffer. Het is in de 68e minuut een mooie pass van de ingevallen van de Meulenhof op van Herpen die door laatstgenoemde met een verwoestende streep voorbij de aan de grond genagelde Gemert-doelman in het doel wordt geschoten. De 1-1 is enigszins verrassend maar zeker niet onverdiend. Gemert blijft aanvallen en het is na een mooie actie van van Dijk dat van den Dungen goed kan ingrijpen. Na ruim een half uur is er de volgende grote kans voor Gemert wanneer van de Berk de bal goed controleert maar zijn inzet ver naast het doel plaatst. Terwijl UDI met man en macht probeert de voorsprong te verdedigen stapelen de vreemde beslissingen van de scheidsrechter zich op wat de nodige irritatie in en om het veld veroorzaakt. Het dieptepunt is wellicht in de 88e minuut wanneer UDI-verzorger Peters met rood wordt weg weggestuurd omdat hij het zwaaisignaal van de scheidsrechter opvatte als toestemming om het veld te betreden voor een blessurebehandeling. Helaas voor hem dacht de scheids hier anders over en mocht hij met rood weer vertrekken. Vijf minuten in blessuretijd krijgt UDI nog een grote kans wanneer van Herpen doorkopt op Wassenberg maar deze de bal over het doel lepelt. Een minuut later krijgt Gemert een penalty na een overtreding van van der Molen binnen de zestien die met rood mag vertrekken. Keeper van den Dungen stopt onder luid gejuich van de UDI-aanhang de inzet van van der Reijken. Na tien minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter eindelijk voor het einde. Het publiek, plusminus 1000 man, is deze avond de grote winnaar met een wedstrijd waarin veel gebeurd. Gemert had weliswaar iets betere kansen maar zij wisten de numerieke meerderheid op het veld niet te benutten.

Komende zaterdag speelt UDI in Zeeland tegen Festilent en zal dan een stap kunnen doen naar mogelijke winst in deze bekerpoule. Gemert komt echter niet aanstaande zaterdag in actie tegen Milsbeek omdat zij dan voor de KNVB-beker spelen in en tegen Spakenburg. De wedstrijd Milsbeek - Gemert staat voor dinsdagavond 2 september op het programma. Pas dan zal dus definitief duidelijk worden wie de volgende ronde haalt.

Opstelling UDI: Theo van den Dungen, Jaap Benkers, Rik van Griensven, Matthias van Zanten, Dimitri Cremers, Armand Kremers (65. Tom v.d. Molen), Bart v.d. Wijst, Johan Vissers (72. Tim Wolf), Michiel van Zuidam (65. Mark v.d. Meulenhof), Donny van Herpen en Sam Wassenberg.