UDI19 C1 sluit seizoensopening af met prachtige overwinning op Willem II/RKC

08-10-2009 • Seizoen 2009 2010 | Jeugd
(Door UDI C1)
UDI '19 C1 krijgt steeds meer het 4-3-3 systeem onder de knie met uitstekend positiespel en combinatievoetbal. De oefenstof van de trainingen komt dan ook steeds meer tot uiting in de wedstrijden. De bekerwedstrijden zijn overtuigend gewonnen. In de competitiewedstrijden laat de C1 steeds meer zien over goed voetbal en teamspirit te beschikken. Plezier in het voetbal is de basis voor onze goede resultaten. Met een, nog, ongeslagen status een geduchte ploeg dus!

De seizoensopening is dan ook prima afgesloten met een glansrijke overwinning op Willem II / RKC C2. Na een doelpuntrijk en hoogstaand potje voetbal was het UDI '19 C1 die met de dik verdiende 4-5 zege naar huis ging. Met grote complimenten van RKC aan het team en de trainers in de zak gestoken.
UDI speelde gedreven en bouwde van achteruit prima op. Hoewel WII/RKC zeer goed speelde kwam UDI in de eerste 10 minuten niet in gevaar. De defensie stond prima en vond met gemak de vrije man. Na 10 minuten kwam UDI na prima kaatswerk verdiend op 0-1. WII/RKC drong steeds meer aan maar uitstekend keepers- en verdedigingswerk verhinderde het scoren. Toch werd het 1-1 na een cornerbal terwijl fluiten voor buitenspel eigenlijk beter was geweest.

UDI bleef goed positie houden en speelde niet de lange bal wat verleidelijk was, (niet door de trainers toegestaan in deze wedstrijd) maar bouwde gewoon prima vanuit de achterhoede op. Na een snelle foutloze opbouw kwam UDI via de rechterkant prachtig op 1-2. Het getergde WII/RKC zette alles op alles en de wedstrijd werd even grimmiger. Na een, wazig verkregen, indirecte vrije trap in de 16 meter werd de stand weer gelijk.

WII/RKC kwam op 3-2 na een prima verrassend, onhoudbaar, schot in de kruising. UDI was zeker niet gebroken maar toonde juiste veerkracht en liet tevens zien niet in te gaan op grimmige situaties en niet verleende vrije trappen. Het bleef voetballen en kwam dan ook terecht op een 3-3 na een geweldige solo door het gehele middenveld en achterhoede van WII/RKC.

UDI had met vlagen het overwicht in deze fase en speelde gedegen en fris. Toch kwam WII/RKC op een 4-3 na een goede combinatie en een misverstandje bij UDI. Bij deze stand was het UDI die de laatste 15 minuten de wedstrijd steeds meer ging domineren. WII/RKC verloor vele duels en werd op haar eigen helft vastgezet. Na prima kaatswerk werd een terecht gekregen penalty niet verzilverd maar spatte op de lat uiteen. In rebound werd de bal achter de keeper geschoten maar het doelpunt werd niet gegeven.

UDI speelde WII/RKC van het kastje naar de muur en kwam zeldzaam prachtig op een verdiende 4-4 na uitstekend en snel combinatiespel vanuit de achterhoede. WII/RKC kwam er niet meer uit door prima pressievoetbal van UDI en werd uiteindelijk verschalkt door UDI met de 4-5 na een hard schot.
Een prachtige wedstrijd met snel kaats- en combinatievoetbal. Geen lange halen vroeg thuis aanvallen! De 4 tegentreffers waren absoluut geen weggevers van de defensie. Daarentegen speelde UDI '19 zich fantastisch vrij bij al haar doelpunten en 3-tal erg grote kansen. Verder nog een terecht verkregen penalty die op de latte uiteenspatte.

We zetten alles op alles om het team en de spelers individueel nog beter te maken.