Cruciale fase in Breda nekt UDI19 (1-0)

(bron: kliksport.nl )
BREDA - UDI'19 verloor zondagmiddag met 1-0 bij Baronie in Breda maar kreeg daarmee minder dan het verdiende. Cruciaal was de 32e minuut toen UDI'19 massaal een strafschop claimde vanwege het onderuit halen van Bart van der Wijst maar scheidsrechter Wijers tot verbazing van iedereen liet doorspelen en vanuit de tegenstoot Vincent Vervoort 1-0 voor Baronie maakte.

Zuur voor de Udenaren die zeker niet minder waren dan de regerende kampioenen. Voor de pauze gebeurde er eigenlijk niet zo gek veel op Sportpark De Blauwe Kei in Breda, beide teams kregen kleine kansjes maar eigenlijk werd het duel op zijn Fred Rutten's geneutraliseerd. Bart van der Wijst leek in die 32e minuut op weg naar de 0-1 maar stuitte op de doelman waarna hij de rebound voor het intikken had maar toen onreglementair werd tegengehouden. Wijers weigerde te fluiten maar gaf in de tegenstoot wel een vrije bal aan Baronie welke resulteerde in de openingstreffer.

Peerenboom laat de gelijkmaker liggen

In de rust bleef UDI'19-verdediger Mertin van Katwijk achter in de kleedkamer, Milan Delleman nam zijn plaats in. De tweede helft leek lange tijd op niets uit te draaien voor de gasten. Baronie was dicht bij de 2-0 maar Thijs van Hoeij redde goed en ook de lat hielp de Parkzichters in deze fase een handje mee.
In de slotfase werd het echter ineens een heel ander verhaal want invaller Theo Peerenboom had tot drie keer toe de verdiende gelijkmaker op zijn voet. De Volkelaar maaide eerst in riante positie over de bal heen, later stuitte hij op de doelman en vlak voor tijd zag hij zijn goede vrije trap gestopt.

Jammer voor Peerenboom en ook voor UDI'19 want een gelijkspel was een mooie beloning geweest.

Kremers pakt minuten in UDI 2

Uit de ziekenboeg kwam overigens bemoedigend nieuws want Armand Kremers speelde weer 65 minuten met het 2e elftal mee. Kremers: "Het ging best redelijk, heb nu weinig last. Ik ga deze week twee keer trainen en dan zien we het wel voor zondag."

Van Hoeij, P. Kremers, Van de Meulenhof, Van Katwijk (46. Delleman), De Ruiter, Wonders, Vissers (70. Koot), Van der Wijst (78. Peerenboom), Van Cuijk, Van Zuidam, Wassenberg