Degelijke overwinning UDI 1 tegen Best Vooruit (3-0)

Na de bekerwinst afgelopen zaterdag tegen Schijndel moest UDI 1 vandaag in de tweede bekerwedstrijd aantreden tegen 1e klasser Best Vooruit welke zaterdag gelijk gespeeld had tegen Blauw Geel'38. UDI begon furieus aan de wedstrijd en had in de eerste vijf minuten al drie goede kansen die echter niet benut werden. Toch kwam men voor rust op 1-0 door een doelpunt van Bart van der Wijst en na de rust werd die voorsprong uitgebouwd naar 3-0 door twee doelpunten van Sam Wassenberg. Best Vooruit kreeg weliswaar enkele kansjes maar wist niet te scoren.

UDI begon vandaag in vrijwel dezelfde opstelling als zaterdag in Schijndel alleen op rechtsachter werd de geblesseerde Patrick Kremers vervangen door Thijmen de Ruijter. UDI begon heel fel aan de wedstrijd en al na 20 seconden had de scheidsrechter naar de stip kunnen wijzen toen Bart van der Wijst een duw in de rug kreeg binnen het strafschopgebied. Nauwelijks een minuut later was er weer een discutabel moment toen Sam Wassenberg werd neergetrokken maar ook nu werd er geen strafschop gegeven. Enkele minuten later had UDI op 1-0 moeten komen maar Marc Koot vergat zijn voet tegen de bal te zetten. Na een klein kwartier wordt UDI afgefloten wegens buitenspel en countert Best Vooruit razendsnel maar vergeet men in een drie tegen een situatie te scoren. Conform het beeld van de wedstrijd kwam UDI in de vijftiende minuut toch op 1-0 toen Bart van der Wijst in een scrimmage de punt van de schoen tegen de bal plaatste en die langzaam in de rechterbenedenhoek verdween. UDI blijft dan sterker in de rest van de eerste helft maar komt niet verder als een schot op doelman van de Zanden en twee schoten voorlangs door Michiel van Zuidam. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden lijkt er nu achterin met iets meer overleg gespeeld te worden waarbij Thijmen de Ruijter terug kan zien op een prima wedstrijd. Ook op het middenveld wordt hard gewerkt met een opvallende rol voor Robin van Cuijk die zijn medespelers fel coacht en veel duels wint.

In de rust wisselt trainer Meijs Marc Koot en brengt Theo Peerenboom zodat er nu met twee diepe mensen wordt gespeeld. Al na enkele minuten krijgt UDI een goede countermogelijkheid maar Peerenboom verzuimd de bal precies af te leggen zodat de bal de meegelopen aanvallers niet bereikt. Best Vooruit krijgt dan iets meer balbezit maar echt dreigend voor het doel weet men niet te komen. En als er dan een goede kans ontstaat is het Thijs van Hoeij die met een katachtige reflex een doelpunt voorkomt. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen valt de beslissing wanneer Theo Peerenboom fraai verlengt op Wassenberg die alleen op doel af mag gaan, beheerst de keeper passeert en de bal in het lege doel schuift (2-0). Naarmate de wedstrijd dan vordert is de vermoeidheid aan beide zichtbaar en vallen er gaten waarvan echter weinig gebruik gemaakt wordt. In blessuretijd zijn er dan nog vermeldenswaardige momenten wanneer eerst Peerenboom een goede voorzet van de rechterzijde op de paal kopt. Direct aansluitend komt de bal weer op rechts waar Vissers zijn tegenstander passeert en aflegt op Wassenberg die beheerst de 3-0 binnen schiet. Hoewel de assistent-grensrechter een vlagsignaal geeft wordt dit terecht genegeerd door de goed opgestelde scheidsrechter Janssen. Door deze overwinning is UDI verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi en is de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Blauw Geel´38 in Veghel (18.00 uur) niet meer van belang. Uiteraard wil men in een derby altijd winnen maar zaterdag hoeven er geen risico´s genomen te worden en kunnen spelers met lichte blessures aan de kant blijven.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mertin van Katwijk (79. Jaap Benkers), Mark v.d. Meulenhof, Dimitri Cremers, Marc Koot (46. Theo Peerenboom), Robin van Cuijk, Bart van der Wijst, Johan Vissers, Michiel van Zuidam (72. Bram Wonders) en Sam Wassenberg.