Gemert steelt de punten in Uden (0-1)

Zelden zal de teleurstelling bij de Udenaren groter zijn geweest als vandaag na de nederlaag tegen Gemert. Een mat spelend Gemert werd door UDI goed tegenstand geboden en de beste kansen waren er ook voor de thuisploeg maar schoten van Koot en Wassenberg werden gered door doelman van Ommeren of misten het doel. Aan de andere kant had Bas van der Reijken aan één kans voldoende om te scoren en daarmee de drie punten voor Gemert te verdienen. Ook de inzet van Peerenboom die buiten bereik van van Ommeren op de lat uiteen spatte kon daar geen verandering in brengen. Gemert kreeg daarmee veel te veel maar voor UDI was de simpele conclusie dat wanneer de doelpunten niet gemaakt worden er ook niet gewonnen kan worden.

'Man of the match' Marc Koot schiet op de goalie van Gemert

Trainer Meijs heeft deze week ongetwijfeld met een schuin oog gekeken naar de wedstrijd van OJC die uitgesteld werd door de afwezigen in verband met de Mexicaanse griep bij de ploeg uit Rosmalen. Bij zijn eigen ploeg was er geen griep maar wel een zestal geblesseerden. Deze week kwam daar Bram Wonders ook nog eens bij zodat er volop geimproviseerd moest worden maar aan de aftrap stonden uiteraard wel 11 spelers op het veld. Op het rechtermiddenveld was een basisplaats ingeruimd voor Ruud Boyon die afgelopen seizoen nog in de A1 uit kwam. De youngster mag terugkijken op een meer dan uitstekende wedstrijd met veel goede acties op de rechterkant. Voorin speelde UDI met Wassenberg en Koot centraal in de aanval. UDI begon goed aan de wedstrijd en het was opvallend dat Gemert erg gelaten was in het spel. Er leek duidelijk sprake van onderschatting van Gemertse kant waarbij de steunpilaren van de ploeg nauwelijks in de wedstrijd kwamen. Na enkele waarschuwingsschoten van de Udenaren was de eerste grote kans voor Koot die na een goede actie op rechts van Wassenberg aan de eerste paal intikte maar een uitstekende van Ommeren de bal uit de benedenhoek zag tikken. Even later is de combinatie andersom maar wordt Wassenberg wegens buitenspel terug gefloten. Zo'n tien minuten voor rust veert de UDI-aanhang op wanneer van de Meulenhof een hoekschop binnen kopt maar teruggefloten wordt wegens duwen. Even later weer een goede kans voor UDI wanneer Bart van der Wijst een lange bal geeft op Wassenberg die echter ver over schiet. Vlak voor rust krijgt Koot in een kluwen van spelers de bal voor de voeten maar zijn inzet haalt de doellijn net niet.

Bart van de Wijst in de achtervolging

Na de rust zijn er geen spelerswisselingen. UDI start weer veel beter en na een fraaie actie van Bart van der Wijst op de rechterkant geeft hij een lage voorzet die door Wassenberg aan de tweede paal met een teenlengte gemist wordt. Even later is van der Wijst weer gevaarlijk en kan hij alleen gestopt worden door een overtreding. De opvolgende vrije trap is een eenvoudige prooi voor van Ommeren. Na ruim een kwartier gebeurd waar de UDI-aanhang al voor vreesde een steekballetje van van Dijk komt voor de voeten van Gemert topscorer Bas van der Reijken en die tikt eenvoudig, en volledig tegen de spelverhoudingen in, de 0-1 binnen. Met nog twintig minuten te spelen komt Leroy van Dijk in het veld voor Michiel van Zuidam en hij zorgt met enkele grillige acties direct voor dreiging. Na een fraaie passeerbeweging langs twee tegenstanders schiet hij verrassend maar de bal gaat net over. In de laatste tien minuten komt ook Theo Peerenboom nog in de ploeg en hij geeft bijna zijn visitekaartje af wanneer hij in de dekking wordt aangespeeld wegdraait en vanaf twintig meter op de lat schiet.

Ruud Boyon maakt zijn debuut in UDI 1

Gemert beperkt zich tot verdedigen en weet geen goede kans meer te creeeren. Met veel inzet weet men de wedstrijd echter wel ongeschonden uit te spelen en daarmee de drie punten mee naar Gemert te nemen. De vele toeschouwers (zo'n 2000) hebben een zeer behoorlijke wedstrijd gezien van de Udenaren en een afwachtend Gemert dat vandaag teveel kreeg maar uiteraard niet zal klagen met de drie punten. Volgende week hebben de Udenaren een week rust en dan volgt op zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen.

De laatste kans van de wedstrijd

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Mertin van Katwijk, Mark v.d. Meulenhof, Milan Dellemann, Ruud Boyon (81. Theo Peerenboom), Armand Kremers, Bart van der Wijst, Marc Koot, Michiel van Zuidam (70. Leroy van Dijk) en Sam Wassenberg.