Moeizame 1-2 winst bij Unitas'59

De wedstrijd vanavond tegen tweedeklasser Unitas'59 was voor de trouwe Udense supporters een kleine beproeving. In tegenstelling tot de eerste twee oefenwedstrijden kwamen de Udenaren vanavond maar nauwelijks aan behoorlijk voetballen toe. Uiteraard was men individueel beter als de directe tegenstander maar men wist dit verschil maar moeizaam in doelpunten uit te drukken. Twee doelpunten vlak na de rust zorgden voor de 0-2 maar Unitas kon ook enkele goede aanvallen plaatsen en wist daarbij ook nog te scoren zodat de 1-2 eindstand op het scorebord kwam.

Michiel van Zuidam loopt zich vast in de Eindhovense achterhoede

Trainer John Meijs begon met Milan Dellemann en Mark van de Meulenhof in het centrum van de verdediging, mede ingegeven door de afwezigheid van Mertin van Katwijk en toch ook het goede spel van Dellemann in het slot van de wedstrijd tegen GVVV op die positie. Op het middenveld moesten Robin van Cuijk en Bram Wonders het centrum voor hun rekening nemen maar dat bleek geen gemakkelijke opgave. Terwijl van Cuijk veel moest corrigeren kwam Wonders opmerkelijk vaak aan de linkerkant van het veld te spelen waar hij zich duidelijk niet op zijn gemak voelt. Voorin wordt er redelijk veel bewogen maar er is weinig creativiteit en het aantal doelgerichte acties is ook op de vingers van een hand te tellen. De beste kansen zijn voor Wassenberg na een voorzet van Koot (inzet gestopt door de keeper) en Vissers (schietkans naast) maar de pass van Wassenberg is net niet hard genoeg om optimaal te kunnen profiteren. Doordat de spelers van Unitas geen vuist kunnen maken hoeft doelman van Hoeij in de eerste helft nauwelijks in actie te komen.

Bram Wonders gaat over de knie bij zijn directe tegenstander

Na de rust komt Bart van der Wijst centraal op het middenveld te spelen in plaats van van Cuijk en vervangt Leroy van Dijk op links Michiel van Zuidam. Unitas'59 komt feller uit de kleedkamer en na een onachtzaamheid in de Udense verdediging is er een grote kans voor de Eindhovense spits maar van Hoeij redt bekwaam. UDI lijkt dan wakker geschud en zet enkele keren fel aan. In de 50e minuut is er een vreemde actie van de Eindhovense keeper die de bal onder zich door laat rollen maar de inzet van Koot is te zacht en kan van de doellijn worden gered. In de daaropvolgende minuut scoren de Udenaren ineens tweemaal. Eerst is er een hoekschop die slecht wordt weggewerkt en voor de voeten van Leroy van Dijk valt die eenvoudig de 0-1 binnen schiet. Direct na de aftrap leiden de Eindhovenaren weer balverlies en is het Marc Koot die op rechts doorkomt en een fraaie voorzet geeft die door Wassenberg goed wordt ingekopt (0-2). Terwijl de Udense supporters opveren en denken dat de ploeg nu door gaat zetten zakt het tempo direct weer weg en vervalt men weer in slordige passes en knullig balverlies. Bovendien is men achterin niet scherp in de verdediging zodat ook de thuisclub enkele kansen weet te creeeren. Na balverlies in de opbouw schakelt de thuisclub snel om en na een goede voorzet vanaf rechts wordt de bal netjes afgerond en staat de 1-2 op het bord. Aan UDI-zijde wordt zichtbaar dat men niet in goede doen is en in plaats van rustig combineren trekken de buitenspelers veel naar binnen en proberen de spelers met individuele acties de doelman op te zoeken. Het niveau van de Udense ploeg zakt langzaam maar zeker steeds verder weg terwijl de thuisclub zowaar met een slotoffensief nog op zoek gaat naar de gelijkmaker. Met een scrimmage voor het Udense doel waarbij een Udenaar de beslissende redding kan brengen en een kopbal op de lat eindigt deze wedstrijd in een 1-2 overwinning. Al met al een zeer moeizame partij die aangeeft dat de ploeg nog erg wisselvallig is en vandaag veel moeite had om in de organisatie te blijven spelen. Komende weekeinde gaan de Udenaren naar het Twentse land voor deelname aan het Twentse Ros toernooi. Ongetwijfeld zal trainer Meijs die wedstrijden gaan gebruiken om nog wat meer te experimenteren en te zoeken naar de ideale bezetting.

Milan Dellemann speelde ook vandaag weer een behoorlijke wedstrijd

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers (68. Thijmen de Ruijter), Milan Dellemann, Mark v.d. Meulenhof, Dimitri Cremers, Marc Koot (60 Tim Wolf), Bram Wonders, Robin van Cuijk (46. Bart van der Wijst), Michiel van Zuidam (46. Leroy van Dijk), Johan Vissers (68. Stefan van Hoeij) en Sam Wassenberg.