Nulandia kegelt UDI uit de beker (4-1)

Een UDI dat niet helemaal bij de les was werd vandaag volkomen verdiend op een ruime 4-1 nederlaag getracteerd in Nuland. Al direct na aanvang van de wedstrijd kwam Nulandia op voorsprong en de Udenaren mochten blij zijn dat het met de rust maar 1-0 stond. Na de rust bleef Nulandia de ploeg die hard bleef werken en UDI kon daar maar weinig tegenover zetten. De uiteindelijk 4-1 nederlaag was dan ook verdiend en de complimenten aan Nulandia dat een prima partij speelde.

De Udenaren begonnen vandaag in de gewone opstelling alleen werd van Zuidam op de bank gehouden en speelde Vissers vanaf de linkerkant. Terwijl de UDI-spelers nog maar nauwelijks in de gaten hadden dat de wedstrijd was begonnen keek men al tegen een 1-0 achterstand aan. Een hoge bal richting Erik de Groot wordt door Mark van de Meulenhof weggekopt maar die valt voor de voeten van Wesley van Nistelrooij die uitstekend inschiet. Nauwelijks een minuut later een vreemde actie van Thijs van Hoeij en UDI ontsnapt aan de 2-0. Enkele minuten later hebben de Udenaren weer alle geluk van de wereld wanneer Erik de Groot een vrije trap vanaf een meter of 20 via de onderkant van de lat weer in het veld in ziet springen. Terwijl Nulandia gegroepeerd blijft spelen en probeert aan te vallen is UDI machteloos. Aan de rechterzijde komt Marc Koot zijn tegenstander nauwelijks voorbij en ook de andere aanvallers komen simpelweg niet in het stuk voor. Tegen het einde van de eerste helft blesseert Thijs van Hoeij zichzelf wanneer hij een ogenschijnlijk simpele bal niet vast kan houden en onder druk van een Nulandia aanvaller tegen de paal botst en daarmee een tik op het bovenbeen krijgt.

In de rust blijkt dat van Hoeij niet verder kan en de keeper van de A1, die op de bank zat als reservekeeper, moet het doel in. Ook Mark van de Meulenhof blijft achter in de kleedkamer en hij wordt vervangen door UDI 2-speler Ruud Boyon die dit seizoen over kwam vanuit de A1. Terwijl iedereen hoopt dat UDI wat verder vooruit zal gaan spelen blijft het spelbeeld vooralsnog gelijk met een onmachtig UDI en Nulandia dat de kansen genereert. De 2-0 is dan ook geen verrassing. Een mooie voorzet vanaf rechts door Bart van Nistelrooij wordt aan de tweede paal met een bekeken kopbal door Erik de Groot over de kleine invallerdoelman gekopt. Pas vanaf dat moment begint UDI te beseffen dat zonder inzet het vandaag helemaal niets wordt en vrijwel direct vanaf de aftrap is er een schietkans voor Wassenberg maar zijn inzet wordt gekeerd door Nick Bijveld. Na een uur spelen komt van Zuidam dan in de ploeg voor Kremers en direct is er wat meer dreiging vanaf de linkerkant. UDI wordt dan sterker maar tot echt grote kansen komt het niet. Doordat UDI zover naar voren speelt krijgt Nulandia de ruimte voor de counter en die wordt prima benut. Erik de Groot stuurt Bas van Venrooij de diepte in maar zijn inzet wordt uitstekend gered door de Udense keeper. Terwijl het langzaam aan steeds meer begint te regenen valt uit het niets, zes minuten voor tijd, de aansluitingstreffer van UDI wanneer Wassenberg een lage harde voorzet vanaf rechts aan de tweede paal binnen kan glijden (2-1). Logischerwijs gaan de Udenaren dan op zoek naar de gelijkmaker maar met enig kunst en vliegwerk in de achterhoede van Nulandia worden deze pogingen gekeerd. Aan de andere kant laten de Nulanders zien goed te kunnen aanvallen. In de laatste vijf minuten verschijnt men drie keer voor het Udense doel. De eerste keer wordt de inzet prima gered door de doelman maar de volgende twee pogingen leveren wel doelpunten op via Bart van Nistelrooij (3-1) en Tijs van Nistelrooij (4-1). Het feest in de Nulandse kantine zal ongetwijfeld nog lang duren op deze zondag en op basis van de gespeelde wedstrijd winnen zij de wedstrijd ook dik verdiend. Voor de Udenaren zal het even slikken zijn want dit had niemand verwacht. Voor trainer John Meijs dan ook de taak om de koppies weer omhoog te krijgen in aanloop naar de wedstrijd komende zondag thuis tegen DESK.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij (46. A1-keeper), Thijmen de Ruijter, Mertin van Katwijk, Mark v.d. Meulenhof (46. Ruud Boyon), Milan Dellemann, Marc Koot, Bram Wonders, Armand Kremers (60. Michiel van Zuidam), Bart van der WIjst, Johan Vissers en Sam Wassenberg.