Oefenzege UDI tegen Sparta'25 (6-2)

UDI startte vandaag de voorbereiding met de jaarlijkse wedstrijd om de Ton van Lanen en Partner trofee in Odiliapeel. Tegenstander was het team van Sparta'25 uit Beek en Donk welke komend seizoen in de eerste klasse uit komt. De Udenaren begonnen stroef met veel kleine missers in de verdediging waarvan Sparta'25 enkele keren kon profiteren maar gelukkig trof de Udense voorhoede ook enkele malen doel. Na een 4-2 ruststand, mede dankzij twee zeer fraaie treffers van youngster Marc Koot, kon uiteindelijk een ruime 6-2 overwinning worden genoteerd.

Afgelopen week waren de Udenaren weer gestart met de trainingen maar mede door vakanties, blessures en ziektes waren toen slechts zeven fitte spelers aanwezig. Vandaag waren een groot aantal vakantiegangers weer teruggekeerd maar ontbraken nog altijd Theo Peerenboom en Armand Kremers door blessures en Thijs van Hoeij en Tom van der Molen wegens ziekte. De spelers die afgelopen week niet of nauwelijks getraind hadden ontbraken in de basis waardoor er een plek was ingeruimd voor 2e elftal speler Thijmen de Ruijter in het centrum van de verdediging. Ook was er een basisplaats voor de van de A1 overgekomen Marc Koot die rechts op het middenveld mocht beginnen.

UDI begon erg slordig aan de wedstrijd met veel foutieve passes in de verdediging en het was duidelijk dat de spelers weer moesten wennen aan het spelletje. Al in de vierde minuut kon Sparta'25 profiteren toen er slecht gedekt werd en een voorzet van de zijkant van het veld simpel binnen getikt kon worden door Mischa Werdens (0-1). Het eerste kwartier blijft het vooral zoeken en gaat de bal maar moeizaam rond. Toch komen de Udenaren na zeventien minuten op gelijke hoogte wanneer de bal strak wordt ingespeeld op Johan Vissers die met een man in de rug goed aflegt op Sam Wassenberg die buitenkant voet de 1-1 binnen schiet. Sparta'25 blijft met snelle tegenstoten de aanval kiezen en profiteert even later bijna van wederom slecht verdedigen maar de inzet van de spits belandt op de paal. Langzaam aan wordt het spel beter en vooral aan de rechterzijde zorgt Marc Koot voor steeds meer dreiging door veelvuldig zijn directe tegenstander te passeren. Na een half uur bekroont Koot zijn goede spel met een fraai doelpunt. Er wordt een lange bal gespeeld op Wassenberg die de bal controleert en een moeilijke hoge pass geeft op Koot die de bal echter goed met de borst aanneemt en met een volley hoog in het doel schiet (2-1). Een minuut later is het bijna weer raak wanneer Vissers goed doorgaat en met een fraaie stift de doelman passeert maar helaas voor hem wordt de bal van de lijn gekopt. In de 36e minuut is het dan wel raak wanneer Michiel van Zuidam goed stoort en de bal verovert op de rand van de zestien meter van de tegenpartij. Hij legt de bal goed af op de inlopende Robin van Cuijk die beheerst de doelman uitkapt en de 3-1 binnen schiet. De tegenstander uit Beek en Donk blijft echter gevaarlijk want binnen een minuut moet Thijmen de Ruijter doelman Tom Jacobs te hulp schieten en een bal van de doellijn redden. Op slag van rust is het weer gefrommel in de Udense achterhoede welke Sparta'25 in balbezit brengt en van de Weerd heeft geen enkele moeite de 3-2 te laten noteren. Het hoogtepunt van de wedstrijd is echter binnen een minuut na dat doelpunt wanneer Koot met een lange bal wordt aangespeeld, hij deze voor zijn linker legt en met een fraaie curve over de doelman in de linker bovenhoek deponeert. Met deze 4-2 voorsprong wordt de kleedkamer opgezocht waarin ongetwijfeld zal zijn gesproken over het matige verdedigen in de eerste helft.

Na de pauze start het Udense team met dezelfde spelers en weer heeft men het de eerste minuten lastig door foutieve inspeelpasses. Sparta'25 heeft inmiddels al wel enkele wisselingen ondergaan en aan de zijde van de bezoekers wordt het niveau langzaam wat minder. UDI kiest meer de aanval en in de 56e minuut is er het volgende doelpunt wanneer de bal vanuit een drukke zestien meter voor de voeten van Thijmen de Ruijter valt die de bal koeltjes over de grond in het doel schiet (5-2). Ook met afstandsschoten wordt de Beek en Donkse doelman op de proef gesteld maar enkele keren weet hij bekwaam redding te brengen. Aan UDI-zijde worden dan met iets meer dan een half uur nog te spelen zes spelers tegelijk gewisseld zodat de veldbezetting flink door elkaar wordt geschut. Na een schot uit de tweede lijn waar de doelman weer prima op reageert valt de bal op de rand van de zestien voor de voeten van aanvoerder Bart van der Wijst die hard binnen schiet (6-2). Bij Sparta'25 vloeien de krachten weg en UDI kan de bal veel rond laten gaan. Vooral invaller Bram Wonders heeft veel balbezit en krijgt ook een drietal uitstekende mogelijkheden om te scoren maar helaas voor hem kon hij het net niet vinden. Ook reservedoelman Joost Paashuis mag dan nog een kwartier mee spelen en hij onderscheid zich door een hoge harde lastige terugspeelbal koeltjes op de borst te controleren alsof dat dagelijkse routine was. Richting het einde van de wedstrijd dan nog een fraaie actie van Bart van der Wijst die enkele tegenstanders uitspeelt en besluit met een schot in de verre hoek die helaas echter op de paal beland. Het slotaccoord is dan weer voor Marc Koot die een terugspringende bal na een hard schot van Wassenberg voor de voeten krijgt maar net naast schiet.

Al met al een nuttige eerste wedstrijd na de vakantie waarin de eerste meters weer zijn gemaakt. Aanstaande dinsdag gaan de Udenaren weer het veld op in de volgende oefenwedstrijd wanneer het op het eigen veld in Uden zaterdaghoofdklasser GVVV ontvangt. Tot dinsdag op sportpark Parkzicht.

Opstelling UDI: Tom Jacobs (76. Joost Paashuis), Jaap Benkers (58. Milan Dellemann), Mark v.d. Meulenhof, Thijmen de Ruijter (58. Mertin van Katwijk), Patrick Kremers (58. Dimitri Cremers), Marc Koot, Bart van der Wijst, Robin van Cuijk (58. Stefan van Hoeij), Michiel van Zuidam (58. Tim Wolf), Johan Vissers (58. Bram Wonders)  en Sam Wassenberg.