Terechte puntendeling bij UNA (1-1)

Zoals verwacht vandaag een redelijk gelijkopgaande strijd waarbij UNA in de eerste helft iets dreigender was maar UDI na de rust de beste kansen had op de overwinning. Helaas voor de UDI-aanhang werden twee grote kansen gemist. Met de uiteindelijke 1-1 konden beide partijen wel leven want een echte winnaar verdiende deze wedstrijd niet.

Trainer John Meijs koos er vandaag voor om op het middenveld de grieperige Bart van der Wijst op de bank te laten beginnen zodat met dezelfde opstelling werd gestart als afgelopen zondag tegen Venray. UDI begon wat ongeinspireerd aan de wedstrijd terwijl de thuisclub wel degelijk fel aan wilde zetten. Al na 6 minuten spelen had het 1-0 kunnen staan toen Kneepkens passte op Rinse Wiekema maar de lange spits van UNA trof enkel de buitenkant van de paal. Voorin weet Marc Koot wederom de aandacht op zich te vestigen door met goede passeerbewegingen de duels aan te gaan met zijn directe tegenstander van de Meerakker. De UNA-verdediger heeft zijn handen vol maar weet zich toch prima te weren. Halverwege de eerste helft kijgt van Katwijk de bal ongelukkig op het hoofd die vervolgens voor de voeten van Wiekema valt maar deze schrikt zo van de kans dat de bal hard voorlangs wordt geschoten. Scheidsrechter Kuik uit Meppel beleeft een lastige middag want veel kleine overtredingen worden niet gezien en vooral UNA-aanvoerder van de Rijt laat zich enkele malen negatief zien met vervelende acties. Een laatste grote kans voor de pauze is er voor UNA wanneer men twee keer achter elkaar vanaf de rand van de zestien meter mag aanleggen maar Erwin Isbouts ziet zijn tweede poging naast de paal gaan. Al met al een erg tamme eerste helft waar het publiek weinig opgewonden van kon worden.

De rust duurt aanmerkelijk langer dan gebruikelijk omdat blijkt dat de scheidsrechter Kuik geblesseerd af moet haken en een vervanger gezocht moet worden. Uiteindelijk wordt scheidsrechter Versnel (zaterdag Hoofdklasse) bereid gevonden de tweede helft te leiden. Ook na de rust begint UNA feller maar schoten van Wiekema en van de Rijt gaan ver over het doel van Thijs van Hoeij. Na een kleine tien minuten wordt UDI aanvoerder Armand Kremers, die een opvallend afwezige rol had in de wedstrijd tot dan toe, vervangen door van der Wijst. Kremers zat niet echt in de wedstrijd en het kunstgras was nu ook niet echt bevordelijk voor de geplaagde enkel van de Udenaar. In de 60e minuut is er ineens vanuit het niets de 0-1 voor UDI wanneer Sam Wassenberg van buiten de zestien meter een ouderwetse punter in huis heeft en de bal over de verbouwereerde UNA-doelman van de Oever aan de tweede paal binnen valt. Vrij kort na de aftrap had Bart van der Wijst de wedstrijd op slot kunnen schieten toen een snelle counter van de Udenaren bij Wassenberg terecht kwam die uitstekend doorspeelde op van der Wijst. Helaas voor UDI schoot hij op de keeper terwijl er een goede afspeelmogelijkheid was op Koot maar dat was waarschijnlijk niet gezien. Direct daarna valt toch de 1-1 wanneer UNA aanvalt en de bal hoog wordt ingeschoten door Niek van Boekel waar van Hoeij zijn handen niet goed achter kon krijgen en dus de bal op het hoofd van de lange Wiekema kwam die ongehinderd kon binnenkoppen. Het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter werd hierbij genegeerd omdat er blijkbaar geen sprake was van hinderlijk buitenspel in de eerste situatie. Met nog een kwartier voor de boeg is het weer van der Wijst die de wedstrijd kan beslissen. Nu is het Marc Koot die de bal aanvankelijk uitstekend afschermt en op het juiste moment doortikt op van der Wijst maar zijn schot gaat net voorlangs. In de rest van de wedstrijd wordt er nog wat gewisseld maar echte kansen komen er niet meer en aan het einde zijn beide teams blijkbaar tevreden met het gelijke spel. Volgende week speelt UDI uit bij Nulandia in de volgende ronde van de beker.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mertin van Katwijk, Mark v.d. Meulenhof, Milan Dellemann, Marc Koot (85. Theo Peerenboom), Bram Wonders, Armand Kremers (54. Bart van der WIjst), Johan Vissers, Michiel van Zuidam (80. Tim Wolf) en Sam Wassenberg.