Thuiswinst UDI tegen Schijndel (2-0)

Ondanks de bekerwinst tegen Schijndel/VITAM Catering was UDI gewaarschuwd doordat de Schijndelse ploeg afgelopen week thuis wist te winnen van Gemert. Terwijl Schijndel iets meer van het spel had in de eerste helft was het UDI dat de weinige kansen die men kreeg koelbloedig benutte. Na een goede aanval kon Vissers de 1-0 binnen schieten. Even later was het Bart van der Wijst die een goed schot loste wat keeper van der Donk niet vast kon houden en in de rebound door Wassenberg goed ingetikt kon worden. Na de rust bleef UDI rustig voetballen en was de betere ploeg. De bezoekers probeerden nog wel aan te zetten maar de Udense verdediging bleef goed overeind.

Trainer John Meijs moest vandaag even puzzelen met de opstelling omdat linksachter Dimitri Cremers geblesseerd was maar gelukkig was de straf voor Thijmen de Ruijter beperkt gebleven tot een wedstrijd schorsing. Op linksachter begon Patrick Kremers en op de rechtsachter positie stond Thijmen de Ruijter opgesteld. Beide spelers mogen terugzien op een prima wedstrijd. Op het middenveld was voor het eerst dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Bram Wonders die veel werk moest verzetten maar dat met verve deed. Vanaf het beginsignaal was Schijndel de ploeg die het meeste balbezit had en op het middenveld regelmatig goede combinaties liet zien. Bij UDI was het spel vooral gericht op storen wat het spelpeil niet ten goede kwam. De eerste kans voor de bezoekers was een afstandsschot van Martijn Kuipers wat net van richting werd veranderd en slechts een corner opleverde. Na bijna een half uur spelen was er de volgende kans voor Schijndel wanneer spits Bram Somers met een kopbal de paal raakt. Langzaam maar zeker begint het middenveld van de Udenaren meer controle te krijgen en is er meer aansluiting richting Wassenberg. Na 32 minuten kan er ineens gejuichd worden wanneer de Udenaren een fraaie aanval opzetten die over meerdere schijven terecht komt bij Johan Vissers die goed inschiet. Feitelijk gezien komt de 1-0 uit de lucht vallen maar de aanval was zeer fraai en de afronding uitstekend. Enkele minuten later is het weer raak wanneer Bart van der Wijst van grote afstand een schot lost wat niet vastgehouden kan worden door Schijndel goalie van der Donk. Sam Wassenberg is er als kippen bij om de rebound binnen te tikken zodat de thuisploeg met 2-0 kan gaan rusten.

In de rust wordt Michiel van Zuidam, die veelal onzichtbaar was, vervangen door youngster Marc Koot die met zijn acties voor veel gevaar kan zorgen. UDI gaat na de rust verder waar men gebleven was en dus met aanvallen op het Schijndelse doel. Al na enkele minuten is het bijna raak wanneer Bram Wonders een goede pass geeft op Wassenberg die zijn inzet door de keeper gestopt ziet worden. Even later moet Vissers geblesseerd naar de kant en komt Leroy van Dijk in het veld. Terwijl iedereen wacht op de druk van Schijndel blijft die wonderlijk genoeg uit. UDI heeft het meeste balbezit en gaat ook het vaakst in de aanval. En wanneer Schijndel dan eens naar voren komt wordt er goed verdedigd en grijpt Thijs van Hoeij enkele malen bijzonder fraai in door ballen te onderscheppen. Zowel Bram Wonders als Bart van der Wijst zijn dan nog gevaarlijk met afstandsschoten maar er komt geen verandering meer in de stand. Al met al een verdiende overwinning voor de Udenaren waar diverse spelers een ruime voldoende haalden. Ook nieuweling Bram Wonders speelde een prima partij en lijkt zijn draai steeds beter te vinden. Komende week spelen de Udenaren in Breda tegen Baronie en hopen dan weer punten te gaan halen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mark van de Meulenhof, Mertin van Katwijk, Patrick Kremers, Bram Wonders, Robin van Cuijk, Bart van der Wijst, Johan Vissers (52. Leroy van Dijk), Michiel van Zuidam (46. Marc Koot) en Sam Wassenberg