UDI bindt Meerssen aan de zegekar (1-3)

Net als vorige week waen het vooral de snelle vleugelspelers die de verdediging van Meerssen handenvol werk bezorgden. Na een moeilijk begin kwam UDI halverwege de eerste helft beter in het spel wat resulteerde in een 2-0 ruststand. Na de rust kon het tiental Meerssen-spelers onvoldoende weerstand bieden en werd het uiteindelijk 1-3 waarbij de score hoger had kunnen zijn wanneer UDI wat zuiniger om was gesprongen met de gecreëerde kansen. Toch kan men zeker tevreden zijn met deze ruime winst in een uitwedstrijd.

In de wedstrijd afgelopen week tegen Papendrecht vielen zowel Patrick Kremers als Robin van Cuijk geblesseerd uit en inmiddels is gebleken dat eerstgenoemde waarschijnlijk het hele seizoen niet meer in actie kan komen en van Cuijk zeker 6-8 weken aan de kant zal staan. Voor trainer Meijs was het dus prettig dat Dimitri Cremers weer terug was na een blessure en hij dus zijn "eigen" plaats op de linksachter positie kon innemen. Op het middenveld koos de trainer weer voor de samenstelling die vorige week zo succesvol was met Wonders als harde werker en veel diepgang op de vleugels via van Zuidam en Koot.

Zoals verwacht begon Meerssen fel aan het duel maar echt grote kansen werden in dat startoffensief niet gecreëerd. Toch bleef Meerssen aandringen en zij kregen dan ook de eerste kans middels een mooi schot van Pluim maar Thijs van Hoeij keert die inzet. UDI probeert er uit te komen maar het enige wapenfeit is een schot wat redelijk ver naast gaat van Sam Wassenberg. Meerssen blijft aandringen en is iets de bovenliggende partij. De volgende kans is dan ook voor Paul Odekerken maar ook daar is van Hoeij op zijn post. Wanneer bijna een half uur gespeeld is snelt Koot alleen op doel af en wordt binnen de zestien vastgehouden door een Meerssen verdediger. Scheidsrechter Vivianne Peeters maakt hier haar enige fout van de middag door niet te fluiten voor deze overtreding. UDI gaat steeds meer aanvallen en uit het niets is het ineens 0-1. Een inworp van UDI wordt door een verdediger van Meerssen slecht weggekopt en de bal valt pardoes voor de rechter van de inlopende van Zuidam die zich geen moment bedenkt en de bal direct hard inschiet (0-1). Vanaf de aftrap is het weer Meerssen wat in de aanval gaat en een vrije trap krijgt op zo'n 20 meter van het doel van UDI. Michael Raemakers plaatst zich achter de bal en krult de bal richting bovenhoek maar de redding van Thijs van Hoeij is fraai en hij tikt de bal over de lat. De Udenaren spelen nu frank en vrij naar voren en vooral Koot bezorgd zijn directe tegenstander Kreijn een vervelende middag door hem keer op keer te passeren. Even later volgt naar wat later zal blijken de beslissing van de wedstrijd wanneer van Zuidam Wassenberg wegstuurt die op weg naar het doel net buiten de zestien van achter wordt neergelegd. Scheidsrechter Peeters is onverbiddelijk en stuurt verdediger Roger Bor met rood naar de kant. De toegekende vrije trap is op een mooie plaats voor een linksbenige speler en dus is het Dimitri Cremers die zich achter de bal plaatst. Zijn inzet is hard en met een streep gaat de bal naast de muur in de bovenhoek van het doel (0-2). Op slag van rust krijgt Wassenberg nog een schietkans maar zijn inzet gaat naast.

In de rust zijn er geen spelerswisselingen en opvallend genoeg wordt ook aan de zijde van Meerssen geen verdediger ingebracht. Meerssen begint enthousiast aan de tweede helft in de hoop alsnog snel te scoren maar het is UDI dat nu de dienst uit maakt op het veld. Binnen vijf minuten krijgen de Udenaren twee grote kansen door Koot en een afgekeurde treffer van Wassenberg. Zoals gezegd bleef Meerssen ook voetballen en even later was een goede redding nodig van van Hoeij op een inzet van Michiel Pluim. Na een klein kwartier gaat de wedstrijd dan echt op slot wanneer UDI snel uitbreekt en Wassenberg met een fraaie boogbal Koot alleen voor de doelman brengt en de youngster lepelt de bal even fraai over doelman Reichelt heen waarmee de 0-3 op het scorebord komt. Aan UDI-zijde wordt dan aanvoerder Kremers gewisseld voor Tom v.d. Molen die op het middenveld moet zorgen voor de controle. Meerssen-speler Kunu heeft dan nog een goede vrije trap in de benen maar zoals heel de middag was van Hoeij paraat om de bal uit de benedenhoek te tikken. Halverwege de tweede helft dan toch nog het doelpunt voor Meerssen wanneer een corner voorbij het doel komt en Guido Rutten vanuit een moeilijke hoek de bal hoog in het doel pegelt. Het doelpunt telt echter alleen voor de statistieken want de Udenaren spelen de overtal situatie verder goed uit en het is dat men wat slordig is in de afronding want anders hadden er nog meer doelpunten in gezeten. Vooral de kans die ingevallen Theo Peerenboom krijgt moet een doelpunt zijn maar hij vergeet de bal breed te spelen en gaat voor eigen succes. Na afloop is er de grote tevredenheid omdat men deze uitwedstrijd winnend afsluit en wederom een prima partij op de mat wist te leggen. Komende zondag volgt de lastige thuiswedstrijd tegen Venray maar voorlopig zijn er alweer drie punten binnen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mertin van Katwijk, Mark v.d. Meulenhof, Dimitri Cremers, Marc Koot (79. Theo Peerenboom), Bram Wonders, Armand Kremers (63. Tom v.d. Molen), Johan Vissers, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg (88. Tim Wolf).