UDI haalt 3e plaats op Twentse Ros toernooi

Dit weekend was de selectie van trainer John Meijs afgereisd naar het Twentse land om in Enschede deel te nemen aan het Twentse Ros toernooi. Na twee keer winst en een gelijkspel op zaterdag en twee keer winst op zondag eindigden de Udenaren op een gedeelde 1e plaats in de poule met AFC'34. Na penalties verloren de Udenaren zodat men om plaats 3 en 4 moest gaan spelen. Tegenstander NVC uit Naarden (1e kl.) had enkele goede kansen maar UDI was geduldig en won uiteindelijk 2-1.

Met een schuin oog kijkend naar de thermometer zal menigeen al gezucht hebben want de voorspelling is dat het erg warm gaat worden en als dan blijkt dat twee van de drie wedstrijdvelden waarop gespeeld gaat worden ook nog kunstgras zijn wordt het zo mogelijk nog zwaarder. De Udense selectie is vrijwel compleet met alleen Bram Wonders en Thijmen de Ruijter die beiden geblesseerd thuis waren achter gebleven.

UDI begint op zaterdag de eerste wedstrijd tegen de Zweef uit Nijverdal (2e kl.) en wint na een doelpunt van Johan Vissers met 1-0. Opvallend in die wedstrijd waren de vele goede kansen die gemist werden door Tim Wolf. Maar ongetwijfeld het meest in herrinnering blijft de enorme kans die Sam Wassenberg recht voor een leeg doel miste waarbij zelfs de ballenvanger niet werd geraakt. De volgende tegenstander is sc NEC uit Nijmegen (1e kl.) waarbij Theo Peerenboom meteen laat zien dat hij doelpunten kan maken. Slechts twee kansen krijgt de spits uit Volkel maar beide ballen worden feilloos benut en dus heeft men de 2-0 winst op zak.

Theo Peerenboom op weg naar een doelpunt

In de laatste wedstrijd van de zaterdag moet men aantreden tegen AFC'34 uit Alkmaar (1e kl.). Terwijl de klok rond drie uur staat is het de zon die de grootste tegenstander is van de spelers want in de verzengende hitte valt het zichtbaar zwaar om goed te spelen. Het rubber tussen het kunstgras verspreidt erg veel warmte. AFC komt vroeg in de wedstrijd op voorsprong na balverlies op het middenveld maar even later is  het Michiel van Zuidam die de gelijkmaker aantekent (1-1). Vlak voor het einde wordt de wedstrijd nog ontsiert door een rode kaart voor een speler van AFC die een forse overtreding maakt op Robin van Cuijk. Beide ploegen staan na de eerste speeldag gelijk op de tweede plaats en alleen Germania heeft nog alle wedstrijden gewonnen maar die komen beide teams morgen nog tegen.

Robin van Cuijk in duel

Op zondag is het iets meer bewolkt en blijft de temperatuur ten opzichte van de zaterdag iets lager. UDI moest in de eerste wedstrijd aantreden tegen de organiserende vereniging Enschedese Boys welke op hetzelfde sportpark speelt als het bij de UDI-mannen meer bekende Victoria'28. Voor een groot aantal spelers was het een korte nacht omdat men op zaterdagavond goed was wezen stappen in Hengelo en er menig consumptie werd genuttigd. Tegenstander Enschedese Boys was echter duidelijk een maatje te klein en dus konden de Udenaren zonder al te veel inspanning en met veel slordig spel toch tot een 1-0 winst komen. Nadat eerst Theo Peerenboom een enorme kans had gemist was het aanvoerder Bart van der Wijst die een goede schietkans kreeg en onberispelijk de 1-0 binnen schoot. In de tweede helft was er nog een fraaie aanval waaruit Zuidam scoorde maar tot verbazing van eenieder werd dat doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Jaap Benkers veroverd de bal in duel tegen sc NEC

In de laatste poulewedstrijd moest aangetreden worden tegen het Groesbeekse Germania (1e kl.) welke eerder had verloren van AFC'34 zodat UDI ook deze wedstrijd zou moeten winnen om kans te blijven maken om poulewinnaar te worden. Halverwege de eerste helft is het Koot die goed teruglegt op Sam Wassenberg maar deze mist de bal. Even later heeft hij wel een prima actie wanneer een ingespeelde bal goed door hem wordt verlengd op Bart van der Wijst die twee tegenstanders uit kapt en met links fraai binnen schiet. Ook Germania is gevaarlijk en Tom Jacobs ontsnapt wanneer hij onder een hoge bal door gaat en de bal onderkant lat wordt gekopt, in de rebound redt hij echter fraai zodat het 1-0 blijft. Na de rust loert UDI op de kansjes en enkele minuten voor tijd wordt Wassenberg fraai vrijgespeeld maar tot ontzetting van eenieder wordt hij wegens buitenspel teruggefloten. In de slotminuut krijgt Germania dan nog twee levensgrote kansen maar Tom Jacobs staat uitstekend te keepen en redt tweemaal op fraaie wijze. Doordat ook AFC'34 won eindigden beide teams in punten, doelsaldo en onderling resultaat gelijk zodat er strafschoppen moesten worden genomen om de poulewinnaar te bepalen. Of het aan de bal, het veld of de temperatuur lag was onduidelijk maar de strafschoppen werden aan beide zijden zeer moeizaam genomen. Voor UDI wisten alleen Dellemann en Peerenboom te scoren en dat was na zes penalties voor beide partijen niet voldoende zodat AFC'34 zich plaatste voor de finale.

Veel dreiging met snelheid in duels

De wedstrijd om de derde en vierde plaats moest worden gespeeld tegen NVC uit Naarden. Op het middenveld stond daar een goede spelverdeler en ook voorin was er de nodige snelheid zodat men behoorlijk aan de bak moest. In de eerste helft had UDI het moeilijk en moest Tom Jacobs wederom redding brengen op een goede kans van de tegenstander. Na de rust wordt UDI weliswaar slordiger maar begint het weer ook zijn tol te eisen zodat aan beide zijden de voorwaartsen wat meer ruimte krijgen. Al na vier minuten is het raak wanneer Wolf diep wordt gestuurd en hij binnen de zestien meter met twee armen naar de grond wordt getrokken. De toegekende penaltie wordt uitstekend ingeschoten door Milan Dellemann, die beide dagen een goede vorm heeft laten zien. Wat later is het slordig verdedigen bij de Udenaren en komt NVC terecht op gelijke hoogte (1-1). Vlak voor tijd wordt er dan op de rand van de zestien meter wederom een overtreding gemaakt op Wolf zodat UDI een vrije trap toegekend krijgt. Linksachter Dimitri Cremers zet zich achter de bal en hij ziet zijn vrije trap met een fraaie boog via de binnenzijde van de paal tegen het net slaan zodat de 2-1 winst een feit is.

UDI-selectie in afwachting van de prijsuitreiking
Aanvoerder Bart van der Wijst neemt de beker voor de 3e plaats in ontvangst.

In de finale wint AFC'34 na penalties van Rohda Raalte en mag zich dus toernooiwinnaar noemen. Voor UDI-trainer John Meijs zijn deze beide dagen weer wat zaken duidelijk geworden. Nieuwkomer Theo Peerenboom is op de weg terug na zijn blessure maar zal nog enige tijd nodig hebben om aan te haken. Voorin blijft het missen van goede kansen zorgen baren maar gelukkig weet de ploeg de rust te bewaren en kunnen veel spelers een doelpunt maken. Achterin laat men soms te veel ruimte maar beide doelmannen hebben dit weekend laten zien in staat te zijn belangrijke ballen te pakken. Aanstaande woensdag speelt UDI de laatste oefenwedstrijd thuis tegen Boekel Sport voordat komend weekend de beker begint.