UDI overklast Papendrecht (5-1)

De Udenaren speelden vandaag tegen Papendrecht een prima wedstrijd waarbij vooral veel gevaar kwam over de beide vleugels via Koot en van Zuidam. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-1 en daarmee een dikverdiende overwinning voor UDI. Papendrecht had het centrum van de verdediging goed onder controle maar wist zich geen raad met het snelle spel over de zijkanten.

Voor UDI-trainer John Meijs was het puzzelen met de bezetting op het veld omdat Cremers en van der Wijst beide geblesseerd langs de kant moesten blijven. Op linksachter werd gekozen voor Patrick Kremers en op het middenveld moest Bram Wonders centraal het vuile werk opknappen. Met een vijfmans middenveld waarvan twee snelle buitenspelers speelde UDI toch redelijk aanvallend. De start van de wedstrijd was voor Papendrecht dat ogenschijnlijk veel feller begon en ook het meeste balbezit had. Toch is het Koot die al na zes minuten het eerste speldenprikje uitdeelt door een fraai actie over rechts maar zijn harde lage voorzet wordt net gemist door Wassenberg. Twee minuten later is het echter wel raak wanneer Michiel van Zuidam vanaf links een goede vrije trap die bovenop het hoofd van Wassenberg belandt die fraai in de lange hoek verlengd (1-0). In de opvolgende minuten zijn er twee overtredingen op Patrick Kremers die noodgedwongen al na tien minuten moet worden vervangen door Milan Dellemann. Terwijl Papendrecht vooral fysiek de duels zoekt probeert UDI die te ontwijken en met slimme passes door de verdediging heen te prikken. Na vijftien minuten levert dat bijna een doelpunt op wanneer Vissers een goed schot los laat maar de keeper half kan redden en vervolgens geholpen wordt door een verdediger. Het spel golft snel op en neer en ook Papendrecht krijgt kans al is de eerste serieuze poging geen echte kans maar Fredson Lucas mikt een afgeslagen bal vanaf zeker vijfendertig meter op de kruising. In de spits vecht Wassenberg veel zware fysieke duels uit met Anton Hooghart die de beste man aan Papendrecht zijde mag worden genoemd. Halverwege de eerst helft is er bijna een copie van het eerste doelpunt maar nu kopt van de Meulenhof naast het doel. Even later is het dan wel raak wanneer van Zuidam op het linkermiddenveld de bal aangespeel krijgt en deze diagonaal op Marc Koot speelt die uitstekend op doelman Martijn Baan af gaat en in plaats van zelf schieten aflegt op de meegelopen Wassenberg die zijn tweede van de middag binnen kan tikken (2-0). Papendrecht krijgt daarmee een kleine tik en de definitieve beslissing valt in blessuretijd van de eerste helft wanneer Johan Vissers met een slimme lichaamsbeweging twee tegenstanders op het verkeerde been zet en de snelle van Zuidam lanceert die beheerst op de doelman afgaat en met een fraaie boogbal verslaat. Met het rustsignaal staat dan ook een dikverdiende 3-0 stand op het scorebord.

Na de rust start Papendrecht zoals verwacht erg fel en wordt UDI even terug gedrongen. Ongelukkigerwijs is Robin van Cuijk tweemaal in een duel betrokken en moet geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger is Armand Kremers die zijn eerste speelminuten in UDI 1 weer mag maken na zijn operatie in mei van dit jaar. De eerste vijftien minuten spelen de Udenaren wat slordig en vergeten enkele spelers de ballen af te geven op collega´s. Na precies een kwartier is er echter weer een fraaie aanval over links met van Zuidam die vanaf de middenlijn wordt weggestuurd, zijn voorzet met links voorlangs ziet gaat maar bij Koot terecht komt die goed teruglegt op de inlopende Vissers welke vanuit de draai de bal hoog in het net jaagt. Ondanks de 4-0 achterstand blijft Papendrecht doorjagen en vooral de snelle Geert Bakker geeft rechtsachter Thijmen de Ruijter in de tweede helft handenvol werk. Toch blijft de Udense verdediging op de been omdat het Papendrecht aan rust en overzicht ontbreekt. Een keer wordt er slordig gespeeld en direct profiteert de ingevallen Mo Azaimi van de ruimte en krult de bal in de bovenhoek (4-1). Toch was dit alleen een doelpunt voor de statistieken want echt gevaarlijk werden de bezoekers niet meer. Vlak voor de tijd volgt dan het toetje op de taart voor het Udense publiek wanneer van achteruit een lange bal op Wassenberg wordt gespeeld die goed doorkopt op Vissers en deze aarzelt geen moment en knalt de bal na een stuit direct over de Papendrechtse doelman heen waardoor de 5-1 eindstand op het bord komt.

Voor trainer Meijs moet het een geruststelling zijn geweest dat het Udense middenveld met veel loopvermogen en hard werken goed op de been bleef tegen Papendrecht. Door de overwinning stijgt UDI naar een mooie zevende plaats en kan men volgende week met een gerust hart afreizen naar Meerssen voor hopelijk minimaal een puntje.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mertin van Katwijk, Mark v.d. Meulenhof, Patrick Kremers (10. Milan Dellemann), Marc Koot (74. Tim Wolf), Bram Wonders, Robin van Cuijk (53. Armand Kremers), Johan Vissers, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.