UDI verliest van beter EVV (3-0)

De Udenaren liepen vandaag in Echt tegen de derde nederlaag op rij op. Door omzettingen als gevolg van blessures was men verdedigend kwetsbaar en bovendien speelde EVV behoorlijk aanvallend wat zich uitbetaalde in een aantal goede kansen en drie doelpunten. UDI speelde onsamenhangend en had moeite om in aanvallend opzicht tot kansen te komen.

Voor trainer John Meijs was het vandaag een hele puzzel om de verdediging vorm te geven. Voor Dimitri Cremers bleek deze wedstrijd nog te vroeg te komen en afgelopen week moest ook Mertin van Katwijk als gevolg van een blessure afhaken. Zaterdagavond kwam daar ook nog Thijmen de Ruijter bij die verwondingen in het gelaat opliep en niet in staat was mee te doen. Op de rechtsachterpositie werd een plaats ingeruimd voor Jaap Benkers en in het centrum mocht Tom v.d. Molen zijn opwachting maken. De start van de wedstrijd was gelijkopgaand met EVV dat duidelijk met aanvallende bedoelingen op het veld stond. Met Aelbrecht, Evelein en Sarli startte de thuisploeg met een onvervalste driemans-voorhoede. Na bijna een kwartier spelen krijgt EVV de eerste goede kansen maar een kopbal van dichtbij door Fabio Sarli wordt prima gered en uit de opvolgende hoekschop brengt de paal redding. UDI oogt in aanvallend opzicht tamelijk hulpeloos. Sam Wassenberg staat als eenzame spits op een eiland en doordat de middenvelders nauwelijks bijsluiten strandt vrijwel elke aanval nog voordat die begonnen is. Halverwege de eerste helft is er een mooie steekbal op Wassenberg maar EVV-goalie Berghuis let goed op en plukt de bal vlak voor de voeten van de UDI-spits weg. Direct daarna wordt UDI al gedwongen om te wisselen wanneer Vissers een tweede tik op de voet krijgt en vervangen moet worden door Marc Koot. Enkele minuten voor rust komt EVV op een 1-0 voorsprong wanneer Mark v.d. Meulenhof in een fysiek duel wordt afgetroefd door Aelbrecht en de EVV-er de bal panklaar legt voor de voeten van Roel Schirra die onberispelijk binnen schiet. Een verdiende voorsprong voor EVV is daarmee een feit.

Na de rust is het weer EVV dat beter start en al na enkele minuten krijgt Aelbrecht een goede kopkans maar van Hoeij let goed op. Vanaf de 56e minuut gaat het snel en wordt de wedstrijd met enkele acties beslist. Eerst is het Aelbrecht die een lange voorzet ondanks duwwerk van Jaap Benkers goed met de borst weet te controleren en de bal hoog in de touwen schiet (2-0). Vrijwel vanaf de aftrap krijgen de Udenaren een grote kans wanneer Bram Wonders op rechts wordt weggestuurd maar Wonders is duidelijk geen voorhoedespeler want in plaats van zelf uithalen vanaf een zeer kansrijke positie probeert hij de bal af te spelen op een medespeler. De grote kans op de aansluitingstreffer gaat daarbij verloren. In de tegenstoot gaat Dellemann lelijk in de fout en biedt hij Fabio Sarli een vrije doortocht richting het Udense doel. De EVV-aanvaller profiteert optimaal en schiet de 3-0 binnen. Vanaf dat moment is de wedstrijd eigenlijk gespeeld want de kopjes gaan aan UDI-zijde omlaag en enkele spelers willen het liefst geen bal meer aangespeeld krijgen. Alleen Marc Koot zorgt op rechts soms voor nog wat dreiging maar tot grote kansen leidt dat niet. EVV krijgt nog wel enkele goede kansen via Aelbrecht en Evelein maar een doelpunt zit er niet meer in. Ook het inbrengen van aanvaller Theo Peerenboom voor middenvelder Bart van der Wijst geeft de Udenaren geen nieuwe impulsen. Hopelijk weet de Udense ploeg de wedstrijd van vandaag aan te grijpen om zich op te laden voor de derby van komende zondag thuis tegen Gemert. Belangrijk in die wedstrijd zal in ieder geval zijn dat men wat scherper gaat verdedigen en bovendien zorgt dat het gat tussen middenveld en aanval wat kleiner wordt.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Tom v.d. Molen (77. Ruud Boyon), Mark v.d. Meulenhof, Milan Dellemann, Armand Kremers, Bram Wonders, Bart van der Wijst (71. Theo Peerenboom), Johan Vissers (27. Marc Koot), Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.