UDI wint in matig duel van Boekel Sport (3-1)

UDI heeft vanavond in een uiterst moeizaam duel met 3-1 gewonnen van 4e klasser Boekel Sport. Voor de rust kwamen de Udenaren al vroeg op 1-0 maar pas in de 73e minuut kwam de volgende treffer op het scorebord. Direct erna wist Boekel Sport te scoren en pas in blessuretijd kwam de 3-1 tot stand. Al met al een moeizame generale voor de Udense ploeg in de aanloop naar het bekerduel van zaterdag bij Schijndel.

Trainer John Meijs moest vandaag lang puzzelen voordat hij tot de opstelling kon komen. Na het toernooiweekend kon hij vandaag geen beroep doen op navolgende geblesseerde spelers: Mertin van Katwijk, Leroy van Dijk, Tim Wolf, Jaap Benkers en Robin van Cuijk. Ook Bart van der Wijst was nog niet geheel hersteld maar kon wel op de bank beginnen. In het midden van het middenveld was een plaats ingeruimd voor Bram Wonders en Milan Dellemann terwijl voorin Theo Peerenboom en Sam Wassenberg de voorhoede vormden.

De wedstrijd begon aardig met enkele goede acties van Marc Koot op rechts welke in de 5e minuut de 1-0 inleidde toen hij een goede voorzet gaf op de inlopende Sam Wassenberg die eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken. In de opvolgende minuten is UDI sterker maar vergeten de voorwaartsen elkaar de bal toe te spelen zodat van echte kansen nauwelijks sprake is. Boekel Sport begon fel aan de wedstrijd en was gebrand op een goed duel. Na een klein kwartier was er de eerste waarschuwing toen de aanvoerder een vrije trap fraai over de muur krulde maar op de lat uiteen zag spatten. Een minuut of vijf later heeft Boekel weer een gigantische kans maar voor open doel wordt jammerlijk gemist. UDI speelt de eerste helft erg moeizaam waarbij men ogenschijnlijk zonder middenveld speelt en alle spelers over het veld zwerven. Fatsoenlijke combinaties zijn op de vingers van een hand te tellen en de 1-0 ruststand was een juiste afspiegeling van het niveauverschil op het veld.

In de rust grijpt trainer Meijs in en brengt met Bart van der Wijst, Johan Vissers en Stefan van Hoeij meer balvaste mensen en in het begin lijken die wissels al direct effect te hebben. Koot wordt met een goede steekpass ingespeeld maar zijn inzet strandt op de keeper. Naarmate de tijd verstrijkt is het aantal acties richting doel van de tegenstander nog steeds erg beperkt en is het opvallend te zien hoeveel moeite de ploeg heeft elkaar op het veld te vinden. Uiteraard zijn er de complimenten voor Boekel Sport dat fel blijft spelen, dat uiterst verdienstelijk doet en gokt op een verdwaalde aanval maar het feit dat er nauwelijks kansen worden gecreëerd is geen prettig vooruitzicht. Met nog een kwartier op de klok is er een een-twee tussen van Zuidam en Wassenberg die door eerstgenoemde met een beheerste schuiver wordt afgewerkt (2-0). Boekel Sport zet dan even fel aan en door een misverstand in de verdediging krijgt de spits ineens te veel ruimte en profiteert koelbloedig (2-1). De gasten denken dan zelfs even een kans te hebben en gaan iets verder naar voren spelen zodat UDI wat meer ruimte krijgt maar behoudens een kopbal naast van Koot gebeurd er weinig bijzonders meer. De spaarzame kansen die men krijgt worden verknoeit door voor eigen roem te gaan in plaats van af te leggen op een medespeler. In de slotseconde van de wedstrijd komt dan toch nog de 3-1 op het bord wanneer na een scrimmage de bal rechts aan de zijlijn belandt en Bart van der Wijst de bal hoog voor geeft waar Sam Wassenberg kan inkoppen. Aanstaande zaterdag spelen de Udenaren de eerste officiële wedstrijd en dan wacht in Schijndel de confrontatie in het bekertoernooi tegen de plaatselijke hoofdklasser. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Patrick Kremers, Tom v.d. Molen (65. Mustafa Seddiqi), Mark v.d. Meulenhof, Dimitri Cremers, Marc Koot, Bram Wonders (46. Stefan van Hoeij), Milan Dellemann (46. Bart van der Wijst), Michiel van Zuidam, Theo Peerenboom (46. Johan Vissers) en Sam Wassenberg.