Verdiende winst tegen JVC Cuijk (1-0)

De Udenaren bewezen vandaag dat de lange periode zonder voetbal geen negatieve invloed hoeft te hebben. De thuisploeg was zeker gelijkwaardig aan JVC Cuijk en bleek bovendien de beste kansen te kunnen creëeren. Al direct aan het begin van de wedstrijd had het 1-0 kunnen zijn maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel.  Na de rust kregen de Udenaren steeds meer een overwicht en wisten uit een van de spaarzame kansen te scoren na een afstandspegel van Bart van der Wijst. JVC ging wanhopig op zoek naar een doelpunt maar wist nauwelijks kansen te creëeren. De 1-0 winst was dan ook dikverdiend voor de thuisclub.

Door de lange periode waarin de Udenaren niet konden spelen zijn enkele blessures weer geheeld en kon trainer Meijs dus ook weer een beroep doen op Thijmen de Ruijter en ook Dimitri Cremers was weer fit genoeg om op de bank te beginnen. Onder het toeziend oog van de nieuwe UDI-trainer Chris van den Dungen (volgend seizoen) begonnen de Udenaren goed aan de wedstrijd. Defensief kregen El Allachi en Meeuwsen geen ruimte van hun directe tegenstanders en voorin zorgde met name Marc Koot voor veel dreiging vanaf de rechterkant. Al na zeven minuten veerde het thuispubliek op toen Bart van der Wijst een fraaie bal gaf op Sam Wassenberg die hard uithaalde en de bal aan de tweede paal binnen leek te schieten. Het laatste tikje van Marc Koot was echter teveel want het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een klein kwartier is er de eerste JVC aanval wanneer Dennis Schouten aan een solo begint maar na drie tegenstanders gepasseerd te hebben ging zijn schot naast en over. Halverwege de tweede helft was er weer een goede aanval van UDI. Wederom stond van der Wijst aan de basis door een snelle pass te geven op van Zuidam maar zijn harde lage voorzet kon net niet geraakt worden. Het enige wapenfeit van JVC Cuijk kwam nog door een vrije trap van Danny van Raay maar zijn inzet gaat naast het doel.

In de rust komt Dimitri Cremers in het veld voor de licht aangeslagen Dellemann en bij JVC Cuijk wordt Udenaar Matthias van Zanten ingebracht voor David Ririhena die zijn goede wedstrijd van afgelopen zondag tegen Gemert geen vervolg kon geven. JVC Cuijk probeert nu wat verder naar voren te gaan spelen maar de defensie van de Udenaren staat goed en zeker in de lucht komt JVC er nauwelijks aan te pas. Ook doelman Thijs van Hoeij is paraat en hij plukt regelmatig hoge ballen voor het doel weg. In de 69e minuut ontploft de UDI-aanhang wanneer de thuisclub op voorsprong komt. Een diepe bal op links komt voor de voeten van de mee opgekomen Cremers en zijn voorzet komt laag over de grond zo voor de voeten van Bart van der Wijst die zich geen seconde bedenkt en een vlammend schot in de benen heeft. Vanaf de rand van de zestien meter vliegt de bal in de linkerbenedenhoek en moet JVC doelman van de Cammen het antwoord schuldig blijven. De JVC-bank reageert direct en brengt met Joep Sijbers en Levi van de Heijden twee extra aanvallers. Het aantal ballen voor het UDI-doel neemt logischerwijs toe maar JVC kan geen echte vuist maken. Uiteraard zijn er aan beide zijde wat meer overtredingen zodat ook de verzorgers wat vaker in actie moeten komen. In de ruime blessuretijd is het UDI dat de beste kans krijgt op een treffer. Een voorzet van Wassenberg komt op heuphoogte voor de voeten van Bart van der Wijst maar zijn schot wordt goed gestopt door Joris van de Cammen. In de schemering vindt scheidsrechter Theeuwen het dan na negen minuten extra tijd, door de vele blessurebehandelingen, genoeg en fluit voor het einde. Voor UDI is dit een uitstekende overwinning waar vooraf niet echt op gerekend werd. JVC blijft wisselvallig presteren en bleef vandaag te verder onder het niveau om een echte vuist te kunnen maken. Volgende week kan UDI de eerste seizoenshelft goed afsluiten wanneer men de inhaalwedstrijd tegen OJC Rosmalen ook weet te winnen.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Thijmen de Ruijter, Mertin van Katwijk (87. Tim Wolf), Mark v.d. Meulenhof, Milan Dellemann (46. Dimitri Cremers), Bram Wonders, Armand Kremers, Bart van der Wijst, Michiel van Zuidam, Marc Koot (77. Tom v.d. Molen) en Sam Wassenberg.