Verdienstelijk gelijkspel UDI tegen GVVV (2-2)

Op dinsdagavond 4 augustus speelde UDI thuis een oefenwedstrijd tegen GVVV uit Veenendaal waarbij op het einde een 2-2 stand op het scorebord stond. In de eerste helft had GVVV iets meer overwicht terwijl UDI de betere kansen had maar desondanks was de ruststand 1-2. Na de rust werd er volop gewisseld en kreeg GVVV veel goede kansen maar die werden gemist of goed gered door UDI-goalie van Hoeij. Invaller van Zuidam zorgde met een fraaie actie voor de 2-2. Voor beide teams was dit een prima oefenpartij.

UDI-trainer John Meijs kon vandaag weer een beroep doen op de weer herstelde Thijs van Hoeij als goalie. Daarnaast had ook Milan Dellemann na zijn goede invalbeurt van afgelopen zaterdag vandaag een basisplaats toegewezen gekregen. De wedstrijd begon afwachtend aan beide zijden met de eerste goede kans in de 12e minuut wanneer Dimitri Cremers een vrije trap neemt en Sam Wassenberg goed inkopt maar zijn inzet gekeerd ziet door GVVV doelman Niels Willemsen. Bij UDI is er net als afgelopen zaterdag veel balverlies en te korte inspeelpasses. Halverwege de eerste helft levert dat een tegendoelpunt op wanneer er balverlies wordt geleden in de opbouw en teveel spelers voor de bal staan. GVVV profiteert hier simpel van met een snele combinatie en het is Gijs van Manen die de 0-1 binnen schiet. Enkele minuten later is het bijna 0-2 wanneer GVVV weer snel omschakelt maar het schot van dezelfde van Manen gaat voorlangs. Op het hele veld zijn er felle duels waarbij links en rechts overtredingen worden gemaakt. Opvallend is het feit dat de GVVV-ers bij ieder lichamelijk contact collectief om een vrije trap roepen. In het laatste kwartier voor de rust krijgt UDI enkele goede kansen wanneer Wassenberg tot twee maal toe de buitenspelval omzeilt maar beide keren slecht afrond met een schot in het zijnet en voorlangs. Ook GVVV is gevaarlijk wanneer Dennis van Meegdenburg een vrije trap buitenkant paal beland. Vlak voor rust is het dan alsnog 0-2 wanneer de GVVV-spits van Meegdenburg de bal in bezit krijgt als van de Meulenhof die bal slecht afschermt en de spits hard binnen schiet. Toch scoort UDI in de laatste minuut de verdiende aansluitingstreffer wanneer Bart van der Wijst met een sliding de bal verovert en Johan Vissers en Sam Wassenberg een een-twee aan gaan die door Vissers afgerond kan worden.

Na de rust is GVVV gevaarlijker en is het Thijs van Hoeij die met enkele fraaie reddingen de ploeg op de been houdt. Bij een blessure voor van Katwijk moet noodgedwongen de verzorger van GVVV het veld in omdat de thuisploeg blijkbaar vergeten is een verzorger aan te wijzen voor deze wedstrijd. In de 64e minuut is de volgende serie wissels aan de beurt aan UDI-zijde en met de komst van Michiel van Zuidam komt er direct dreiging. Achterin vormen Dellemann en de Ruijter een gelegenheidscentrum in de verdediging met Benkers en Kremers op de flanken zodat er een volledige wisseling is ten opzichte van de eerste helft. Een solo van Michiel van Zuidam voorbij drie spelers eindigt voor hem helaas op de doelman. UDI is op dat moment nog duidelijk zoekend naar de formatie op het veld en GVVV krijgt binnen enkele minuten drie levensgrote kansen via Edwin van Rooijen maar hij weet er niet een te verzilveren. En de oude voetbalwet van het missen van kansen aan de ene kant komt hier ook uit wanneer van Zuidam diep wordt aangespeeld, fraai langs twee verdedigers glipt en alleen op doel af gaat. Zeer beheerst schiet de invaller de 2-2 binnen. Even later krijgt UDI zelfs een goede kans op de voorsprong wanneer wederom van Zuidam op links door komt en terug legt op Marc Koot die goed inschiet maar zijn inzet uit de rechter benedenhoek getikt ziet worden door Niels Willemsen, de doelman van GVVV. Ook GVVV heeft dan nog enkele goede aanvallen maar twee keer redt Thijs van Hoeij een vrijwel zeker doelpunt. Na het eindsignaal van scheidsrechter de Goeij staat aldus een 2-2 eindstand op het bord waarbij GVVV de meeste kansen had, ook de betere ploeg was, maar te weinig scoorde en de Udenaren de tweede helft de weinige kansen goed benutte. Voor beide ploegen was dit na de eenvoudige winst van afgelopen weekeinde nu een goede oefenwedstrijd met scherpe duels en acties voor beide doelen.

De volgende oefenwedstrijd voor de Udenaren is dinsdag 11 augustus bij Unitas'59 in Eindhoven.

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij, Milan Dellemann, Mark v.d. Meulenhof (46. Thijmen de Ruijter), Mertin van Katwijk (64. Jaap Benkers), Dimitri Cremers (64. Patrick Kremers), Bart van der Wijst (64. Michiel van Zuidam), Robin van Cuijk (46. Bram Wonders), Tim Wolf, Leroy van Dijk, Johan Vissers en Sam Wassenberg (46. Marc Koot).