ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

Generaties van de Burgt beheren en bedienen al 40 jaar HORECA bij UDI

08-08-2011 • Seizoen 2011 2012 | Nieuws

Het clubhuis van UDI'19 wordt in de volksmond ook wel de huiskamer van UDI genoemd. En inderdaad, er heerst een huiselijk sfeer in het clubhuis. Veertig jaar heeft de familie van de Burgt de scepter gezwaaid en het beheer over het clubhuis gevoerd. Voorwaar geen kleinigheid.

De familie Van de Burgt bereikte dit seizoen deze ongekende mijlpaal. Het is 42 jaar geleden dat Jan van de Burgt, de vader van Wilma en Tonny, beheerder werd van het clubhuis. Met een korte onderbreking staat er al veertig jaar lang een lid van de familie van de Burgt achter de bar. Een mijlpaal die blijk geeft van clubliefde en toewijding voor onze vereniging.

Jan en Nellie

Toen men eind jaren '60 begon aan de bouw van het UDI'19 clubhuis was Jan vaak aanwezig om al die vrijwilligers van koffie te voorzien. Toen het clubhuis in 1970 geopend werd was Jan de eerste beheerder. Hij vervulde 12 jaar lang zijn taak met verve. Om alles goed te laten verlopen had Jan hulp van zijn vrouw Nellie, maar ook hun kinderen kon een beroep gedaan worden. In deze tijd ontstond de huiskamer van UDI'19.

Tonny en Francien

Toen Jan fysiek niet meer in staat was om het werk uit te voeren werd zoon Tonny in de weekenden het aanspreekpunt in de kantine. Jos Zegers nam het vervolgens een korte tijd over. In 1982 werd Tonny officieel kantinebeheerder. Francien leerde het vak door in den beginne van haar 'kantinetijdperk' op de zondagmiddag koffie en snoep te verkopen. Gaandeweg nam ze steeds meer taken op zich wat uitmondde in het beheer van de kantine. Gedurende 22 Jaar hebben Francien en Tonny het beheer gevoerd. In 2004 stopten zij met dit werk.

Wilma en Matthijn

Wilma was vanaf haar zestiende te vinden in het clubhuis. Zij ging met haar vader mee en leerde van hem de eerste beginselen van het horeca-vak. Hoewel.....!!! Vanwege haar jonge leeftijd mocht ze toen alleen maar glazen spoelen! Tot op de dag vandaag is Wilma nog altijd actief betrokken. Haar man, Matthijn, is als voetballer begonnen bij UDI'19. Daar leerde hij Wilma kennen. In 2004 werd Wilma benaderd door het bestuur om het clubhuis over te nemen! "En nu.... augustus 2011 staat de familie van de Burgt al 40 jaar lang achter de tap!"

Ontmoetingsplek

Het clubhuis is vaak het centrum geweest van evenementen. Jubilea, vele kampioenschappen, internationale wedstrijden en internationale toernooien zijn daar voorbeelden van. Te veel om op te noemen. Elk seizoen heeft wel een memorabel moment dat bijgeschreven kan worden in de annalen van UDI'19 én waarbij het clubhuis de centrale ontmoetingsplaats is. Zo was het en zo zal het blijven.

Gezellige avond

Zaterdag 13 augustus a.s. vanaf 20.00 uur zijn alle UDI leden met hun partner van harte welkom in ons clubhuis om samen de familie Van de Burgt dit heuglijke feit te vieren. We gaan er 'n leuke avond van maken. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten .... medewerking zullen o.a. verlenen: The Specs, Albert "Casanova" Van Benthem en Marco Vandera. Dit belooft 'n leuke avond te worden en wij hopen dan ook u te mogen begroeten. Vooraf om 18.30 uur is er een voetbalwedstrijd, de Burgt Boys spelen dan tegen UDI 5. De Burgt Boys vinden het leuk als u komt kijken.

Goede doel

Én wilt u de familie Van de Burgt iets geven, doet u het dan in 'n enveloppe. Eventueel kunt u uw donatie ook doneren op banknr. 1519 45373 ten name van 'kind in beeld'. De familie Van de Burgt heeft gekozen voor het project 'kind in beeld' voor de kinderafdeling van het ziekenhuis Bernhoven. Het project 'kind in beeld' biedt de mogelijkheid aan ouders om hun opgenomen baby 24 uur per dag via internet live te kunnen zien. 'n Erg leuk idee!

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.