ProgrammaUitslagenTrainingenAfgelastingen
UDI19
CSU

KNVB Voetbaldagen bij UDI19

05-08-2011 • Seizoen 2011 2012 | Nieuws

Burgemeester Henk Hellegers was dinsdagmorgen op "Parkzicht" aanwezig om, samen met UDI'19 jeugdvoorzitter Wim Scheen en KNVB afgevaardige Matthieu Rutten, de KNVB vlag te hijssen en daarmee de Nike Voetbaldagen te openen. Deze worden voor de 24e keer georganiseerd door de KNVB en voor de 14e keer bij UDI'19 op sportpark 'Parkzicht". De voetbaldagen vinden plaats vanaf dinsdag 16 augustus t/m vrijdag 19 augustus en starten elke dag om negen uur 's ochtends en eindigen om vier uur 's middags. Lees verder, Fons Boekelder zorgt elke dag voor 'n verslagje met uiteraard enkele leuke foto's. 

 

Woord van Peter Asselman, stafhoofd KNVB locatie Uden
 

Het zit er weer op


Hoeveel geluk kan iemand zich wensen. Na zes weken regen, een geweldige week voorgeschoteld te krijgen met zo'n prachtig voetbalweer. We kunnen weer spreken van vier geweldige KNVB Voetbaldagen, waarin de kinderen veel inzet lieten zien en volop aan het strijden waren voor de bekers, die ter beschikking waren gesteld door de KNVB. Tevens mogen we niet vergeten dat zo'n kleine 30 vrijwilligers zich druk hebben gemaakt om dit waar te maken. Op voetbalgebied hadden we de juiste kennis in huis om de kinderen zelfs beter te maken dan toen ze kwamen. Onze 16 trainers en vier veldcoördinatoren hebben zeer goed hun best gedaan. De vaste staf, de computermensen en de reproafdeling die zorgden dat uitslagen op de juiste wijze waren ingevoerd. En de medewerkers hebben ook hun uiterste best gedaan om er een geslaagde week van te maken. Zo werden blessures op de juiste wijze behandeld zodat het einde van de week gehaald kon worden. En waren de mensen van de kantine en de schoonmaakploeg dagelijks in de weer om iedereen te voorzien van drinken en zorgden dat de kleedkamers er de volgende dag weer keurig uitzagen. En natuurlijk heel belangrijk voor het slagen van deze dagen is, dat UDI'19 hun lokatie beschikbaar heeft gesteld om deze dagen te kunnen organiseren. Als stafhoofd kan ik alleen maar trots zijn om met zo'n team te mogen werken. Ik kan van hieruit alleen maar zeggen dat iedereen geweldig wordt bedankt voor zijn inzet. En ik hoop volgend jaar iedereen weer terug te zien als begeleiding maar ook de kinderen en de ouders die hun steun hebben verleend door hun kinderen aan te moedigen. Allemaal bedankt!

Vrijdag

Onder grote publieke belangstelling en alle in het oranje gestoken jeugdige voetballers op de tribunes, werden de KNVB/NIKE voetbaldagen vrijdagmiddag afgesloten. Onder het toeziend oog van wethouder van de gemeente Uden Marcel Delhez, KNVB bestuurslid zuid II Jos Heutink en UDI'19 jeugdvoorzitter Wim Scheen werden in diverse categorieën de prijzen in ontvangst genomen. Elke deelnemer ontving een certificaat met bijpassende groepsfoto en een herinneringsmedaille van deze voetbaldagen. Stafleden Peter Asselman en Jo Jaminon glunderden beide na afloop dan ook van oor tot oor en konden terugzien op vier geslaagde voetbaldagen met uitstekend sportweer. Volgend jaar zal de KNVB het zilveren jubileum van deze sportdagen gaan vieren, waaraan UDI'19 zeker voor de 15e keer haar medewerking zal verlenen.   

PRIJZEN NIKE VOETBALDAGEN 2011 Uden

Groep 1 & 2

Groep 3 & 4

Groep 5 & 6

Groep 7 & 8

 

Speedcheck

1e prijs

Sjoerd van de Broek

Roel  Clarijs

Morris  Landman

Jorg  Verhoeven

Penalty

1e prijs

Jochem  Former

Gino  Bosch

Bradley de Beer

Youri v.d. Kruijssen

Goalmaster

1e prijs

Tim van Schadewijk

Noud  Kraan

Thijn van der Horst

Tim v.d. Hoven

 

2e prijs

Thijs de Kan

Max v.d. Wielen

Gijs van Dijk

Mees  Linders

4:4 Indiv.

1e prijs

Mart  Kanters

Roel  Clarijs

Jurre  Massa

Abel  Verbueken

 

Wisseltrofee voetbal

Beste team 1 / 4

Beste team 5 / 8

Nederland

Denemarken

Keeper

Beste keeper 1 / 4

Beste keeper 5 / 8

1e prijs

Tom  Koops

Youri v.d. Kruijssen

Koning voetbal 

Tim van Schadewijk

Gino  Bosch

Jurre  Massa

Jorg  Verhoeven

Koningin voetbal

Kelly van Zutphen



Donderdag
 

knvb dagen dag1De weersverwachting voor donderdag waren voor de KNVB/NIKE voetbaldagen niet zo gunstig. Maar je krijgt wat je verdient luidt het gezegde, dus hielden we het op zestien spatjes regen na droog. Gisteren meldde ik al dat er vandaag hard gewerkt zou moeten worden richting "the day of the finals".

De groepen 5-6-7-8 begonnen met goalmasters, dat de hele voormiddag in beslag zou nemen. De groepen 1, 2, 3 en 4 bonden de strijd aan in ondermeer de penalty bokaal en voetvolley. Verder werden er in alle groepen de halve finales afgewerkt voor o.a. speedcheck, penalty bokaal en 4:4.

De EHBO van Wiel en Agnes hadden het drukker dan de eerste dagen; de vermoeidheid gaat een rol spelen en er is dus eerder kans op blessures. Zoals altijd zijn er blije en teleurgestelde gezichten in de sport. Iedereen wil naar de finalerondes van vrijdag, maar er kan er uiteindelijk maar eentje winnen. Toch peilde ik de stemming in groep zeven waar zowel winnaars als verliezers zaten, om te horen wat ze van de KNVB/NIKE voetbaldagen vonden.

Tim zei: "Leuke dagen en leerzaam". Max: "Uniek en volgens mij alleen in Nederland". Abel verwoordde het als volgt: "Cool en ik maak er vrienden mee". Ivo ten slotte: "Je leert veel van de ouderen". Morgen gaat de laatste dag in waarop de finales zullen worden gespeeld.

De weersverwachtingen voor morgen zijn uitstekend; misschien leuk om eens op "Parkzicht" een kijkje te komen nemen 's middags naar de diverse finales.


                                                                                   * * * * * *

Woensdag

Onder zomerse temperaturen, die we zeker de laatste weken niet meer gekend hebben, werd in de laatste vakantieweek van de meeste deelnemers dag 2 van de NIKE-voetbaldagen gehouden.

Om acht uur vanmorgen kwam er een afmelding binnen van een van de deelnemers, die vanwege een blessure heeft moeten afhaken. Er moest door de staf hard gewerkt worden om het onderdeel goalmaster uit te zetten voor de jongste groepen 1 t/m 4, die dit voor de lunch moesten afwerken. Een zwaar onderdeel voor de deelnemers wat diverse facetten van het voetbal omvat. De oudere groepen van 5 t/m 8, mochten hun krachten o.a. in het speedchecken meten. Via een apparaat wordt gemeten hoe hard je met een bal kunt schieten. Er werden in deze groep snelheden bereikt van 93 km per uur! Ook het voetvolley kwam voor deze leeftijdscategorie uitgebreid aan bod.

Na de lunch leek het wel of we in "cameraland" waren; ouders met camera's, diverse kranten en weekbladen en natuurlijk SkyLine TV die alles op de gevoelige film wist vast te leggen. Met al die belangstelling ging het sporten gewoon door met o.a. de penalty bokaal, 4:4 en keeperstrainingen en was de aanwezigheid van camera's al heel gewoon geworden.

De vrijdag, "the day of the finals",  nadert nu met krasse schreden. Op deze dag zullen de prijzen worden verdeeld en worden uitgereikt. Morgen zal er daarom nog hard moeten worden gewerkt om deze finales te halen.

* * * * * *


Dinsdag

Op de eerste dag werden aan alle 144 jongens en meisjes de fraaie kleding pakketten uitgereikt: oranje shirt met zwarte broek en oranje kousen plus een fraaie NIKE bal. Ook de stafleden, trainers en begeleiders zijn fraai uitgedost in een opvallend wit jack met zwarte broek en dus duidelijk herkenbaar. Natuurlijk werden hiervan ook de gebruikelijke groepsfoto's gemaakt.

Om 10.00 uur begonnen alle deelnemers, zoals dat bij goede sporters hoort, met een uitgebreide warming-up. Vervolgens werd een begin gemaakt met de verschillende speldisciplines. Daarna werd de lunch gebruikt op het nieuwe "van de Burgtplein".

Het zonnetje was volop gaan schijnen en trainers en begeleiders konden het programma verder afwerken. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan onder de jeugdige sporters en we verwachten ze morgen met dezelfde inzet en enthousiasme van vandaag weer terug. De weersverwachtingen zijn goed, dus misschien is het leuk om op"Parkzicht" even een kijkje te komen nemen.

Deel dit artikel

Deze site is ontwikkeld door ID and more.

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer info op Cookies en Disclaimer.