Eindelijk drie punten voor UDI in thuisduel tegen SWZ/Boso Sneek (3-1)

De wedstrijd van vandaag was wederom zoals we dat de laatste weken gewend zijn. De eerste helft was het spel van UDI erg onsamenhangend. De combinaties liepen nauwelijks en SWZ kreeg twee 100% kansen waarvan men er slechts een wist te maken. Na de 0-1 ruststand kwam UDI het laatste half uur weer op stoom en scoorde de gelijkmaker. Nadat vervolgens een verdediger van SWZ met rood van het veld moest na een overtreding op van Zuidam bleef UDI voetballen en kon het uitlopen tot een 3-1 overwinning. Voor het thuispubliek was het al vele maanden geleden dat de laatste drie punten thuis konden worden begroet.

Scheidsrechter Vivianne Peters met de pupil van de week (foto's Robert Janzen)

Bij UDI begon Boyon zoals verwacht op de plek van de geblesseerde Benkers en ook Roy Vissers mocht in de basis starten waardoor Maamar op de bank begon. De start van de wedstrijd leverde twee kopkansjes op voor de Udenaren maar het vizier van Wolf en van de Meulenhof stond niet op scherp. Klassiek balverlies op het middenveld van de Udenaren gaf SWZ de kans om op voorsprong te komen en die mogelijkheid werd prima afgemaakt door een schot in de rechterhoek van Batalla. UDI gaf de moed niet op en het was Sam Wassenberg die bijna de gelijkmaker kon produceren maar zijn schot uit de draai eindigde na de paal en de rug van de doelman toch in zijn handen. Halverwege de tweede helft had SWZ op een 0-2 voorsprong moeten komen. Een vlijmscherpe counter vanaf rechts werd goed terug gelegd op de inlopende Khalid Yachou die tot onsteltenis van zichzelf en de rest van de spelers van SWZ voor een leeg doel over schoot. UDI eindigt met iets beter spel en koppogingen van Vissers en Wassenberg gaan net naast.

Mourad Maamar aan de bal

De tweede helft startte zoals de eerste helft was geeindigd en de wissels van trainer van den Dungen na bijna een kwartier kwamen dan ook niet onverwachts. Roy Vissers die weliswaar hard werkte maar weinig geluk kende in zijn acties en linksachter Dimitri Cremers werden gewisseld en voor hen in de plaats kwamen twee offensieve middenvelders met Johan Vissers en Mourad Maamar. Achterin ging UDI daarmee een op een spelen om daarmee te proberen de druk op te voeren. Twee minuten na die wissels kwam UDI al op gelijke hoogte toen SWZ balverlies leed en Wassenberg alleen op doelman Timmermans af mocht gaan. Waar iedereen dacht hij zelf zou schieten werd de bal perfect afgelegd op de mee opkomende van Zuidam die de 1-1 binnen kon schieten. Het publiek ging er toen achter staan en direct kwam er meer leven op het veld met flitsende passeerbewegingen en ook de passes kwamen ineens vaker aan. Enkele minuten na de gelijkmaker leidde dat tot een beslissend moment in deze wedstrijd toen Robin Huisman de Jong de Udense aanvaller van Zuidam hard onderuit werkte en door scheidsrechter Vivianne Peters de rode kaart kreeg gepresenteerd.

Een stijlvolle actie van SWZ-doelman Timmermans

In ondertal had SWZ het lastig en zetten de Udenaren steeds meer druk naar voren. Een vrije trap van Joep van Geelkerken eindigde nog op de paal maar de voorsprong kon niet lang meer uitblijven. Met nog een kwartier te gaan was het Maamar die een pass gaf op van Geelkerken welke goed doorkopte op Wassenberg en die schoot de bal hard onder doelman Timmermans door in het doel (2-1). UDI bleef gesteund door het publiek volop aanvallen en vijf minuten later was het weer raak nadat van Zuidam op links werd weggestuurd, zijn verdediger Grendel weer te snel af was en een perfecte voorzet gaf op Wassenberg die met een droog wreefschot de bal in het doel deponeerde (3-1). De strijd was daarmee duidelijk gestreden, SWZ probeerde nog wel maar bleef krachteloos. In de slotminuten kreeg Grendel nog een goede kopkans maar zijn inzet ging in vrije positie naast de paal. Ook Wolf had nog een goede kans maar zijn schot werd gekeerd door SWZ-doelman Timmermans. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde voelbaar want de last van het thuis niet kunnen winnen was eindelijk voorbij. Volgende week spelen de Udenaren om 14:00 uur uit tegen Juliana'31 uit Malden. Afgelopen seizoen werden de Udenaren daar helemaal weggespeeld en dus zal de Udense ploeg uit zijn op een beter resultaat.

Bekijk de beelden van Sky-Line TV

UDI'19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon, Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Dimitri Cremers (57. Johan Vissers), Bram Wonders, Roy Vissers (57. Mourad Maamar), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.