Gelijkspel in enerverend duel tegen Longa'30 (1-1)

Op zaterdagavond speelde UDI haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Longa'30. De eerste helft had UDI het vooral lastig met het fysiek sterke Longa'30. De 0-1 van Tim Bader was een prima doelpunt. Na de rust werd UDI steeds sterker en kreeg het ook een aantal prima kansen. Een foutje van doelman Kay Boschker werd door van Zuidam goed afgestraft (1-1). Het vervolg was een onderhoudende wedstrijd waarbij beide ploegen de intentie hadden om vooruit te spelen en op zoek te gaan naar de winnende treffer. Het publiek was daarbij de winnaar want er gebeurde links en rechts van alles met bovendien ook nog 100% kansen voor beide teams. Gescoord werd er echter niet meer en daarmee een terecht gelijkspel. Trainer van den Dungen begon met dezelfde start-elf als afgelopen zondag dus weer met van Geelkerken en Maamar als aanvallende middenvelders. Al in de tweede minuut had UDI op voorsprong moeten staan toen van Zuidam voorbij drie Longa-spelers snelde maar zijn schot ging rakelings voorbij de paal. Even later had Wassenberg ook nog een kansje maar hij werd goed verdedigd. Opvallend in het spel van Longa'30 is het feit dat de ploeg sterk is in de fysieke duels en veel met lange ballen de voorwaartsen zoekt. En achterin staan ook een aantal kopsterke spelers zodat al snel duidelijk is dat het gevaar via de grond zal moeten komen in plaats van de lucht. In de 10e  minuut komt Longa'30 uit het niets met de eerste kans op voorsprong. Tim Bader omspeelt eenvoudig Bram Wonders en vanaf de rand van de zestien meter krult hij de bal in de verre hoek en daarmee een prima doelpunt (0-1). De gasten uit Lichtenvoorde houden een licht overwicht en doelman van Hoeij is attent op een schot van Theo Lurvink. Even later krijgt dezelfde Lurvink een schietkans na balverlies van Maamar maar zijn inzet gaat over. De wedstrijd gaat dan een beetje op en neer zonder echte grote kansen.

Na de rust begint UDI aanmerkelijk sterker en vooral met aanvallen via de vleugels wordt de druk op Longa'30 sterk opgevoerd. Op rechts is het Wolf die zijn directe tegenstanders enkele malen in wanhoop achterlaat maar uit de voorzetten komen nog geen echte kansen. Halverwege de tweede helft begint van Geelkerken aan een solo waarbij hij eerst drie spelers passeert en besluit met een schot op de paal buiten bereik van doelman Boschker. Duidelijk is dan dat Longa'30 de druk waarschijnlijk niet zal kunnen weerstaan en de ploeg wordt steeds verder teruguit gedrukt. Bij elke mogelijkheid neemt men bovendien veel tijd om blessures te laten verzorgen in de hoop dat men voldoende tijd kan rekken. Een kwartier voor tijd gooit UDI alles op de aanval met het wisselen van een flankverdediger voor aanvaller Johan Vissers. Wederom is er een goede actie van Joep van Geelkerken maar nu redt doelman Boschker op zijn harde schot. In de 78e minuut komt UDI dan eindelijk langszij maar daar is wel een foutje van doelman Boschker voor nodig. Wanneer een verdediger een bal terugkopt op zijn doelman, ver naast het doel, probeert hij de bal onder controle te krijgen maar hij laat de bal los en de snelle van Zuidam is er als de kippen bij om de bal te ontfutselen en de gelijkmaker te produceren (1-1). Voor de thuisploeg is de gelijkmaker het signaal nog feller aan te vallen en daarmee creeert men ook direct ruimte voor de tegenstoot. De bezoekers profiteren daar van en de spelsituaties voor beide doelen wisselen zich snel af. Een kans is er dan voor Wolf die echter met zijn zwakkere linkerbeen moet proberen maar zijn schot over ziet gaan. Aan de andere kant krijgt Freek Heinsbroek veel vrijheid en zijn lob is aardig bedacht maar verdwijnt ruim over het doel. Even later schreeuwt de Longa-aanhang om een pingel wanneer van de Meulenhof zijn tegenstander goed verdedigt en netjes de bal speelt maar de spits graag naar de grond gaat. De laatste kans lijkt voor Wassenberg wanneer UDI op rechts door komt en een harde lage voorzet voor het doel komt maar de Udense spits wordt uitstekend verdedigd door Paul Knuivers die de bal net weg weet te tikken. Na ruim zes minuten blessuretijd komt een einde aan een wedstrijd met zeker in de tweede helft een hoge amusementswaarde zonder dat het voetbal altijd hoogstaand was maar de spanning en inzet vergoeden veel. Met de puntendeling zullen beide teams kunnen leven al zullen beide trainers wijzen op de kansjes die er wel degelijk geweest zijn. Volgende week gaat UDI op bezoek bij Rigtersbleek in Enschede en die wedstrijd begint dan om 14:00 uur.

Bekijk de beelden van Sky_line.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Dimitri Cremers (75. Johan Vissers), Bram Wonders, Mourad Maamar (61. Roy Vissers), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.