Gelukkige oefenwinst tegen RKHVV (1-2)

UDI oefende vandaag in Huissen tegen RKHVV, een tegenstander waar men later dit seizoen in competitieverband ook tegen aan zal moeten treden. In een gelijkopgaande strijd was RKHVV de iets gevaarlijkere ploeg met enkele prima kansen en een gemiste penalty. UDI wist in het eerste uur nauwelijks iets te creeeren. Pas nadat RKHVV op een 1-0 voorsprong was gekomen werd UDI sterker en wist via Joep van Geelkerken en Mustafa Seddiqi alsnog de oefenwinst naar zich toe te trekken.

Bij UDI begon Bart van der Wijst vandaag als centrale man achterin samen met Henskens zodat v.d. Meulenhof op de bank moest beginnen. Van der Wijst speelde een prima wedstrijd en liet zien dat met een voetballende oplossing ook prima verdedigt kan worden. Al na enkele minuten spelen was er een ongelukkige botsing tussen Cremers en zijn tegenstander waarbij de UDI-speler geblesseerd het veld moest verlaten, Robin van Cuijk voor hem in de plaats kwam waarna Benkers naar de linkerkant verhuisde. Al na vijf minuten spelen kreeg RKHVV een terechte penalty toegekend maar het vizier van de Huissenaar stond nog niet op scherp want de pingel verdween naast het doel. Nog tweemaal was RKHVV in de eerste helft gevaarlijk vanuit vrije trappen maar doelpunten leverde dat niet op. Bij UDI was het opvallend dat het spelpeil erg wisselde, prima combinaties werden afgewisseld met net zoveel foutieve passes. Ondanks veel werklust was van enige structuur in het aanvalsspel en dan vooral vanuit het middenveld nauwelijks sprake. Spits Sam Wassenberg kende dan ook een tamelijk eenzame strijd in de spitspositie met nauwelijks bespeelbare ballen.

Een kwartier na de rust gaat Wassenberg naar de kant en komt Johan Vissers in het spel waarna Roy Vissers als diepe spits gaat spelen. Direct hierna is het RKHVV wat op 1-0 komt wanneer op het Udense middenveld een slordige pass wordt gegeven en de geboden kans uitstekend wordt verzilverd. Voor UDI was dat vervolgens het sein wat feller te gaan spelen en prompt kreeg RKHVV het lastiger waarbij het ook meer overtredingen nodig hadden om de Udenaren af te stoppen. Een kwartier voor tijd geeft Henskens een lange bal over de achterhoede van RKHVV en is het de slim lopende Joep van Geelkerken die alleen voor de doelman komt te staan en geen fout maakt (1-1). UDI wordt sterker en RKHVV probeert met counters voor tegenwicht te zorgen. De beste kans komt dan voor Mustafa Seddiqi maar de linkeraanvaller laat zien dat zijn rechterbeen niet zijn beste is en de inzet met rechts gaat ruim naast het doel. Wanneer de klok dan 90 minuten speeltijd aangeeft is het UDI wat nog een aanval opzet. Van Geelkerken geeft een diepe bal op de opgekomen van Cuijk die hard en laag voorzet waarna Seddiqi met een klassieke bal achter het standbeen langs de doelman van RKHVV verrast en de 1-2 winst op het scorebord brengt. Uiteraard zal de ploeg blij zijn dat na drie nederlagen eindelijk de eerste oefenwinst is behaald maar al te hard juichen lijkt nog niet op zijn plaats. Duidelijk was in ieder geval dat tegenstander RKHVV vanavond minder sterk was als Gemert waar zaterdag kansloos van werd verloren. Komende weekeinde krijgen de Udenaren weer twee zeer serieuze tegenstanders met wedstrijden tegen de Treffers en JVC Cuijk. Het niveau zal in die wedstrijden toch echt een stuk hoger moeten worden als tot dusver in de voorbereiding wil men goede tegenstand kunnen bieden aan beide Topklassers.

UDI'19: Tom Jacobs, Jaap Benkers (60. Mark v.d. Meulenhof), Giovanni Henskens, Bart v.d. Wijst, Dimitri Cremers (2. Robin van Cuijk), Bram Wonders, Joep van Geelkerken, Roy Vissers, Mustafa Seddiqi, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg (58. Johan Vissers).