Nederlaag tegen Someren (0-1) betekent einde bekeravontuur

In een wedstrijd met twee gezichten was het uiteindelijk Someren dat de gelukkigste ploeg was met een 0-1 overwinning. De eerste helft hield UDI-doelman van Hoeij zijn ploeg op de been. In de tweede helft was het doelman Maarten Werts van Someren die keer op keer een sta in de weg was voor de Udenaren. Uit een goede aanval was het Thijs Cortenbach die de winnende treffer wist te maken.

Voor trainer van den Dungen zijn het moelijke weken bij de Udense hoofdklasser. De resultaten in de gespeelde wedstrijden wisselen zo sterk dat het zoeken naar de ideale elf lastig blijft. Na de goede tweede helft van afgelopen zaterdag tegen Venray was de verwachting dat in dezelfde opstelling gespeeld zou worden. Op papier was de enige mutatie dat Seddiqi de afwezige Wolf verving maar na de aftrap bleek dat er achterin met een driemans-achterhoede werd gespeeld met Bart van der Wijst als verdedigende middenvelder daarvoor. Op het middenveld mocht Robin van Cuijk de actie verder naar voren maken. Wat de bedoeling van dit experiment was is onduidelijk maar het gevolg was in ieder geval dat de Udenaren de eerste helft nauwelijks aan voetballen toekwamen. Someren was de gevaarlijkste ploeg met gevaarlijke aanvallers als Freek van Bussel, Thijs Cortenbach en Bas Boonman. Een aantal keren was het UDI doelman van Hoeij die zijn ploeg met goede reflexen in de wedstrijd hield. De Udenaren werkten hard maar kwamen nauwelijks tot aanvaardbare aanvallen en een echte kans voor de Udense ploeg was dan ook niet te noteren.

Na de rust keerde de geblesseerde Bart van der Wijst niet meer terug en ook de tegenvallend spelende Seddiqi mocht achterblijven in de kleedkamer. De gepasseerde Bram Wonders kwam in de ploeg op het middenveld en rechts voorin mocht tweede elftalspeler Yassine Boulghalgh zijn opwachting maken. Vanaf de aftrap is UDI de betere ploeg en de eerste waarschuwing komt van Joep van Geelkerken wiens schot wordt gekeerd. Het half uur wat volgt kenmerkt zich door een fel aanvallende Udense ploeg die middels van Zuidam vier uitstekende mogelijkheden kreeg maar telkens was Someren-doelman Werts een sta-in-de-weg. Someren speelt wat meer ingezakt maar is razendsnel in de omschakeling en creeert daarmee enkele kansen. Een kwartier voor tijd komt Someren op voorsprong wanneer na een snelle aanval over meerdere schijven Thijs Cortenbach met een bekeken steekpass wordt bereikt die de geboden kans goed afrondt en de 0-1 op het bord brengt. UDI gaat dan alles of niets spelen waarbij echte grote kansen uitblijven maar Someren er lustig op los countert. UDI-verdediger Jaap Benkers redt nog op de lijn op een doelpoging van Arco van Dijk. Na het laatste fluitsignaal is duidelijk dat UDI klaar is voor de beker en Someren als poulewinnaar naar de volgende bekerronde mag.

Zondag begint de competitie met de uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Groningen. Deze week zal er nog volop gepeinsd gaan worden over de beste opstelling. Het positieve gevoel van afgelopen zaterdag kon vandaag in ieder geval niet vastgehouden worden. Hopelijk kunnen de spelers de knop weer omzetten en zondag met een goede insteek beginnen aan het avontuur in de Hoofdklasse C.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Bart van der Wijst (46. Bram Wonders), Robin van Cuijk, Joep van Geelkerken , Mustafa Seddiqi (46. Yassine Boulghalgh), Michiel van Zuidam, Johan Vissers en Sam Wassenberg.