Nipte nederlaag UDI tegen JVC Cuijk (1-2)

Op vrijdagavond werd er om 19:00 afgetrapt op het Udense hoofdveld voor de eerste wedstrijd van het Avans-toernooi. Tegenstander voor de Udenaren was Topklasser JVC Cuijk met ondermeer de Udenaren Hofmeijer en van Zanten in de basis. In een boeiende eerste helft was het UDI dat de beste kansen kreeg en ook op voorsprong kwam maar nog voor rust kwam JVC Cuijk langszij. In de tweede helft waren de beste kansen weer voor UDI maar was het JVC dat net iets oplettender was en de enige kans direct benutte en daarmee een 1-2 overwinning wist te behalen.

Bij UDI koos trainer van den Dungen weer voor een rol centraal achterin voor Bart van der Wijst zodat Henskens op de linksachter positie moest spelen. Rechtsachterin mocht nu Ruud Boyon vanaf de aftrap aan de slag. Voorin was het wederom Roy Vissers die als diepste spits stond met Wassenberg als lopende spits eromheen. De eerste mogelijkheid was voor Tim Wolf die zijn schot rakelings voorlangs zag gaan. Na zo'n tien minuten spelen krijgt Wassenberg een kans maar zijn volley wordt gekeerd door JVC doelman Tinus. Na bijna een half uur is het Wassenberg die op het doel van JVC afgaat maar zijn schot gekeerd ziet worden door de doelman maar in de rebound is van Zuidam alert en met een mooie boog verdwijnt de bal aan de verre paal in het doel (1-0). JVC wordt dan iets sterker met een belangrijke rol voor Randy Hofmeijer op het Cuijkse middenveld waar vrijwel elke aanval begint. Na ruim een half uur krijgen de bezoekers twee prima kansen maar zowel Akankan (redding van Hoeij) als van Griensven (naast) komen niet tot scoren. Toch komt JVC Cuijk voor rust langszij wanneer El Allachi randje buitenspel door mag gaan, goed naar binnen komt en de bal af geeft op Akankan die simpel de 1-1 binnen tikt.

In de tweede helft is de eerste kans voor Mark van de Meulenhof maar zijn kopbal wordt door doelman Tinus gered. Een kwartier na rust is het de ingevallen Assouiki die na een kopbal alert is en de van de lat terugspringende bal nog een keer weet te koppen en dan is het wel raak (1-2). Aan beide zijden wordt er dan volop gewisseld en zakt het spelpeil wat weg. Wassenberg is nog dicht bij een doelpunt na een kopbal uit een hoekschop maar met het nodige geluk wordt de bal van de Cuijkse doellijn gehaald. JVC Cuijk wint daarmee de wedstrijd waarin UDI liet zien dat een opgaande lijn zichtbaar is. Wanneer de aanvoer naar de voorhoede vanuit het centrale middenveld nu nog van de grond komt kan het vertrouwen verder groeien. Zondagmiddag speelt UDI de volgende wedstrijd in dit toernooi thuis tegen de Treffers aanvang 15:00 uur. Voorafgaand aan die partij treffen eerst Blauw Geel'38 en JVC Cuijk elkaar in een onderling duel. Zondagmiddag rond de klok van vijf zal duidelijk worden wie dit eerste Avans-toernooi op haar naam zal schrijven.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon (56.Nick van Dijk),  Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Bart v.d. Wijst (78. Robin van Cuijk), Bram Wonders (78. Dick Smits), Joep van Geelkerken, Roy Vissers (75. Johan Vissers), Tim Wolf (75. Mustafa Seddiqi), Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg .