Ontluisterende 4-0 nederlaag UDI bij RKHVV in Huissen

Na een vrij weekeinde moest UDI vandaag in Huissen aantreden tegen RKHVV. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op maar was het toch RKHVV dat met 2-0 de rust in ging. Na de rust lukte aan UDI-zijde vrijwel niets meer en was het de thuisploeg die onbevangen kon spelen en nog tweemaal doel trof. Een forse nederlaag voor de Udenaren die echter toch de koppositie blijven behouden omdat ook de Rohda Raalte verrassend verloor. Volgende week thuis tegen MSC zal men met meer inspiratie aan de wedstrijd moeten beginnen omdat een goed resultaat anders ook erg lastig zal worden.

UDI kon vandaag weer starten in de opstelling zoals de laatste weken gebruikelijk waarbij Bram Wonders weer de positie rechtsachterin moest bekleden. Vooraf was er bij de vaste supporters echter al de inschatting dat het een lastige wedstrijd zou kunnen worden. De laatste twee wedstrijden waren niet echt overtuigend geweest dus was het echt afwachten wat het vandaag zou worden. Langs het lastige kunstgrasveld in Huissen hadden zo'n 175 toeschouwers een plekje gevonden terwijl een straffe koude wind over het veld blies. De start van de wedstrijd was voor RKHVV dat al na 11 minuten op voorsprong kwam toen Wessel van der Horst door de UDI-verdediging mocht lopen en beheerst de 1-0 binnen schoot. Een minuut of vijf later was het weer van der Horst die een schot op doel produceerde maar doelman van Hoeij kon redding brengen. Het spelbeeld ging gelijk op met UDI dat iets meer balbezit had maar RKHVV dat middels de snelle Albertus en de handige van der Horst, vanuit het middenveld gesteund door Jop van Steen voor meer dreiging zorgde. De 2-0 kwam echter uit de lucht vallen toen Vahlkamp vanaf de zijkant een vrije trap mocht nemen die hij hoog voor het doel plaatste maar ineens gedragen werd door een windvlaag en achter doelman van Hoeij in het net belandde.

Na de rust kwam RKHVV zelfs beter in de wedstrijd omdat bij de Udenaren weinig lukte. De beide vleugelaanvallers kwamen de directe tegenstanders regelmatig voorbij maar echte doelkansen wist UDI niet te creeeren. RKHVV-doelman Philips had een hele rustige middag en daarmee werd duidelijk dat de thuisclub het duel zou winnen. Feitelijk gezien had de tweede helft ook op papier afgedaan kunnen worden. UDI kreeg weliswaar tweemaal de mogelijkheid om vanuit een vrije trap net buiten de zestien meter iets terug te doen maar beide keren leverde het niets op. RKHVV ging steeds vrijer spelen en kreeg een aantal prima kansen. Twee daarvan werden door Wessel van der Horst benut en daarmee een terechte 4-0 overwinning voor de thuisploeg. Volgende week speelt UDI de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar en hopelijk weet trainer van den Dungen de ploeg weer voldoende te motiveren om ervoor te zorgen dat zondag thuis tegen MSC uit Meppel nog drie punten kunnen worden behaald.

UDI´19: Thijs van Hoeij, Bram Wonders (73. Mustafa Seddiqi), Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof (75. Jaap Benkers), Dimitri Cremers, Mourad Maamar, Johan Vissers (84. Roy Vissers), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.