Ook tegen MSC gaat UDI onderuit (0-2)

Het zit de Udenaren de laatste weken niet  mee. Na het behalen van de eerste periode werden in de vier opvolgende wedstrijden slechts drie punten gehaald. Vandaag eindigde de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen MSC geflatteerd in een 0-2 nederlaag. Het spel van de thuisploeg was aanmerkelijk beter als vorige week tegen RKHVV maar de doelpunten willen maar niet vallen.

Bij UDI ontbrak vandaag Mourad Maamar als gevolg van een schorsing en daarom speelde Bram Wonders weer als verdedigende middenvelder en mocht Jaap Benkers beginnen op rechtsachter. Slechts 350 toeschouwers zagen dat de start van UDI niet echt scherp was waarbij de eerste kansen voor MSC waren. Allereerst was er een kopbal van Camiel Fidom welke op het dak van het doel landde. Bijna halverwege de eerste helft was er een schietkans voor Jos Fidom maar die inzet werd goed gestopt door UDI-doelman van Hoeij. Even later komt MSC plotseling op voorsprong toen Carlos Lopez Macedo een schot loste van buiten de zestien welke door twee of drie benen werd geraakt waardoor iedereen op het verkeerde been stond en de bal in het doel belandde (0-1). Na bijna een half uur spelen is het bijna 0-2 wanneer Menno van Dam goed ziet dat de UDI-doelman voor het doel staat en hij vanaf zo'n veertig meter de bal erover heen speelt maar eindigt op de lat. Bij UDI komt men dan eindelijk in de wedstrijd. De eerste echte kans eindigt met een kopbal op de lat door Mark van de Meulenhof uit een hoekschop van Joep van Geelkerken. In het vervolg van de eerste helft is UDI de betere ploeg maar schotpogingen van Wassenberg (in zijnet) en van Zuidam (rakelings naast) missen het doel.

Na de rust keert Bram Wonders niet meer terug bij de Udenaren en keert Bart van der Wijst na maanden blessureleed weer terug in het elftal als controlerende middenvelder. UDI krijgt direct meer controle op het middenveld en er komen ook weer kansen. Eerst is er een prima een-twee tussen van Geelkerken en Wassenberg die door eerstgenoemde net niet goed afgemaakt kan worden oog in oog met doelman Marc Holterman. Duidelijk is dat MSC UDI het spel laat maken en zelf gokt op de tegenaanval. De 0-2 van MSC komt uit een prima aanval die op rechts wordt ingeleidt met een lange voorzet aan de tweede paal waar de afvallende bal voor de voeten van Camiel Fidom komt die goed binnen schiet. De rest van de tweede helft is het UDI wat in balbezit is en de aanval zoekt maar nauwelijks ruimte kan vinden in de hechte defensie van de bezoekers. Er zijn enkele kleine kansjes maar een eretreffer die de Udenaren zeker verdiend hadden op basis van het vertoonde spel viel er niet. Ook invaller Robin van Cuijk deed nog een prima poging maar zijn schot werd door Holterman tot hoekschop verwerkt. Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling voelbaar op en om het veld bij de Udenaren. Het harde werken was onvoldoende geweest en daarmee de derde nederlaag in de laatste vier wedstrijden. Door de 4-3 winst van Alcides tegen SWZ wordt die andere ploeg uit Meppel nu de koploper en behaalt tevens de tweede periode. Voor UDI rest volgende week nog een oefenpartij tegen Dongen en dan enkele weken rust waar de selectie ogenschijnlijk erg aan toe is. De accu zal in ieder geval weer opgeladen moeten worden voor de tweede seizoenshelft waar men opent met een thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Groningen.

Bekijk de beelden van Skyline

UDI´19: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Giovanni Henskens, Mark van de Meulenhof, Dimitri Cremers, Bram Wonders (46. Bart van der Wijst), Johan Vissers (72. Robin van Cuijk), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.