Ook verlies voor UDI tegen amateurs PSV (3-4)

UDI begon deze tweede oefenwedstrijd thuis tegen eersteklasser PSV (am) met dramatisch spel. Na 8 minuten stond een 0-3 score in het boekje van de scheidsrechter nadat de Udense defensie drie keer volledig faalde. Aansluitend ging UDI beter spelen en kwam nog voor rust op 3-3 mede door twee doelpunten van Joep van Geelkerken. Na de rust was UDI ook de bovenliggende partij maar werden veel minder kansen gecreeerd als in de eerste helft. Een slordigheid achterin werd wederom keihard afgestraft en dus moest UDI genoegen nemen met een 3-4 nederlaag. Voor trainer van den Dungen dus nog volop werk in de aanloop naar de wedstrijd van komende zaterdag tegen Gemert welke in Odiliapeel gespeeld wordt.

Iets na achten werd vanavond op het kunstgras van het Udense sportpark afgetrapt voor de tweede oefenwedstrijd in dit seizoen. Precies 25 seconden nadat scheidsrechter van Munster had laten aftrappen mocht dat alweer gebeuren omdat PSV al op 0-1 was gekomen. Op eigen helft kwam Adilson Bresser, de kleine razendsnelle middenvelder van PSV, in balbezit en die ging weliswaar behendig maar ongehinderd richting het Udense doel en speelde op het juiste moment af. Zijn medespeler Mike Hovestadt krulde de bal vervolgens fraai over doelman van Hoeij die vandaag onder de lat mocht beginnen. Van Hoeij zal zich zijn debuut na bijna een half jaar blessureleed ongetwijfeld anders voorgesteld hebben. Direct vanaf de aftrap kreeg UDI een goede kans maar spits Wassenberg kopte de bal rakelings over. Bij UDI wordt erg nerveus gespeeld en doordat PSV druk zet worden er weer fouten gemaakt. Nu is het Mark van de Meulenhof die een foutieve breedtepass geeft die onderschept wordt waarna een PSV-er alleen op van Hoeij af mag gaan. Terwijl die hem omspeelt komen beide met elkaar in botsing waarbij de scheidsrechter geen andere keus heeft als de bal op de stip te leggen. Helaas voor de Udenaren raakt de tegenstander Thijs van Hoeij op het gezicht en met schade aan het gebit moet de doelman al na vijf minuten geblesseerd naar de kant en komt Tom Jacobs in het veld. De penalty wordt door Sergey Temryukov feilloos binnen geschoten en dus is het 0-2.

Joep van Geelkerken sterk aan de bal (foto: Peter Kuijpers)

Normaal gesproken zou je denken dat de Udense spelers nu wakker zouden zijn maar weer is er een foutieve terugspeelbal, nu van rechtsachter Robin van Cuijk, en de snelle Adilson Bresser maakt ook nu geen fout en schiet de 0-3 binnen. Langs de lijn wordt al gesproken over de situatie dat je na twee uur in de auto naar Groningen in de competitie met een dergelijke stand wordt gefronteerd na welgeteld acht minuten. Lang hoeft er niet nagedacht te worden over een dergelijke situatie want de Udense ploeg geeft op het veld het antwoord en begint eindelijk te voetballen. PSV wordt kort vastgezet en komt niet meer aan aanvallen toe. Op het middenveld is Joep van Geelkerken weer sterk bezig en Wassenberg en Maamar krijgen volop kansen. Bovendien laat van Cuijk zien dat hij opkomend op de rechterkant ook zijn waarde heeft middels enkele mooie aanvallen. Mede door voortreffelijk keeperswerk van Mark van Asseldonk vallen er dan nog geen doelpunten maar het was wel duidelijk dat dat slechts een kwestie van tijd zou zijn. Na een half uur spelen konden al zeker vier tot vijf uitstekende kansen worden geteld maar helaas nog geen treffer. In de 34e minuut is het dan toch eindelijk raak wanneer Robin van Cuijk op rechts doorkomt en goed teruglegt op Joep van Geelkerken die via onderkant lat het doel treft. Nog geen drie minuten later is het weer van Geelkerken die zijn klasse toont. Op een lange bal is Bram Wonders de enige die er in gelooft en hij legt fraai terug op van Geelkerken die met buitenkant rechts de bal over de Eindhovense doelman in de verre hoek krult. UDI blijft dan furieus aanvallen en vooral Maamar heeft dan een aantal fraaie acties in huis. Het is dezelfde Maamar die enkele minuten voor rust wordt neergelegd in de zestien meter waarna Johan Vissers de penalty goed binnen schiet (3-3).

Mustafa Seddiqi tussen veel PSV-ers (foto: Peter Kuijpers)

In de rust wordt Dick Smits vervangen door de langdurig geblesseerd geweest zijnde Dimitri Cremers die weer zijn eerste minuten kan maken na maanden afwezigheid. In het begin van de tweede helft is het weer UDI dat aanzet maar twee kansen voor Mark van de Meulenhof zijn niet aan hem besteed want beide inzetten treffen geen doel. Aan beide zijden wordt er dan volop gewisseld en komen bij UDI ondermeer Bart van der Wijst en Roy Vissers binnen de lijnen voor de eerste speelminuten in dit seizoen. UDI blijft de bovenliggende partij maar kent steeds meer onzuiverheden in het spel naar voren. PSV loerde op een foutje in de Udense verdediging en na ruim een kwartier was het zover wanneer de Udenaren de directe tegenstander te simpel laten lopen en Colin Williamson PSV op 3-4 zet. De Udense ploeg krijgt dan nog wel enkele kansen maar wanneer Joep van Geelkerken een open kans op de paal schiet in plaats van in het lege doel weet het publiek dat er vandaag geen gelijkspel meer komt. Afgezien van de eerste tien minuten kan UDI terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd maar zo simpel drie tegendoelpunten weggeven zal in de competitie niet moeten gebeuren. Gelukkig voor de Udenaren komen er nog een aantal goede oefenwedstrijden voordat de bekerduels komen. Aanstaande zaterdag treft men oude bekende Gemert in het duel om de Ton van Lanen en Partner trofee welke gespeeld wordt in Odiliapeel (aanvang 17:00 uur).

Sam Wassenberg wordt gevloerd (foto: Peter Kuijpers)

Opstelling UDI: Thijs van Hoeij (5. Tom Jacobs), Robin van Cuijk, Giovanni Henskens, Mark v.d. Meulenhof (60. Bart van der WIjst), Dick Smits (46. Dimitri Cremers), Mourad Maamar (67. Yassine Boulghalgh), Bram Wonders, Johan Vissers (60. Roy Vissers), Joep van Geelkerken, Sam Wassenberg en Mustafa Seddiqi .