RKHVV wint terecht bij UDI (1-3)

Zoals verwacht was het RKHVV dat veel feller begon en al snel terecht op 0-1 kwam. Na de 0-2 duurde het tot de slotminuten voordat de 1-3 eindstand op het bord kwam. In alles was duidelijk dat de bezoekers nog ergens voor streden en UDI de competitie aan het uitspelen is op weg naar de nacompetitie.

Bij de Udenaren begon trainer van den Dungen weer met een driemansachterhoede en een aanvallend ingesteld middenveld. Al in de eerste paar minuten van de wedstrijd werd echter al direct duidelijk dat de bezoekers hier kwamen voor de punten. Terwijl UDI volkomen ongeinspireerd op het veld stond was het na drie minuten al raak. Keverly Albertus loste een strak schot welke doelman Jacobs half kon keren en in de rebound simpel werd ingetikt door Wessel van der Horst. In de minuten die volgden was het wederom RKHVV dat de kansen wist te creëeren. Eerst was het Rekmans die naast schoot en vervolgens moest Jacobs ingrijpen op een schot van Jop van Steen. In de 25e minuut krijgt UDI een kopkans middels Wassenberg maar zijn inzet wordt gekeerd. Vervelend genoeg betekent dat ook direct einde wedstrijd voor de Udense spits die met een hoofdwond naar de kant moet en vervangen wordt door Johan Vissers. In de rest van de eerste helft krijgen beide ploegen nog een kans maar gescoord wordt er niet meer.

Na de rust is het UDI dat iets meer aanvallends laat zien zonder echter tot goed spel te komen. De eerste goede kans is er voor Michiel van Zuidam maar zijn schot wordt gekeerd. RKHVV leunt achteruit en gokt op de snelheid van Albertus. Deze speler is dermate snel dat hij soms moet wachten op medespelers voordat hij een pass kan geven. In de 70e minuut is van der Horst echter alert wanneer Albertus op links weer alles en iedereen voorbij loopt en laag voorzet op de inlopende van der Horst die simpel de 0-2 binnen schiet. De bezoekers zitten daarmee in een zetel en kunnen rustig aan doen. Toch moet doelman Fabian Philips, die de hele wedstrijd een prima indruk maakte, nog vol aan de bak op een schot van Maamar. Enige tijd later is het Seddiqi die buiten bereik van de doelman op de lat kopt. Met nog enkele minuten te gaan scoort UDI zelfs de aansluitingtreffer wanneer een schot van Vissers gekraakt wordt en met een boog over de doelman van RKHVV in het doel valt (1-2). Terwijl UDI in een uiterste poging voor een gelijkspel nog de aanval zoekt is het RKHVV dat in blessuretijd de voorsprong uitbouwt en het is invaller Shutlan Axwijk die in de counter met een bekeken stiftje doelman Jacobs kansloos laat en de eindstand op 1-3 bepaald. Een verdiende overwinning voor de bezoekers die daarmee de kans op het ontlopen van de nacompetitie volledig in eigen hand houden. Onderin is inmiddels duidelijk dat Hoogeveen zeker moet gaan strijden in de nacompetitie. In de top van de ranglijst heeft Be Quick bij NEC dure punten laten liggen en zag het nu SWZ/Boso Sneek voorbij komen. De ploeg uit Sneek heeft nu 1 punt voorsprong op de Groningers. Volgende week speelt UDI de laatste reguliere competitie-wedstrijd uit in Meppel tegen MSC.

UDI'19: Tom Jacobs, Jaap Benkers, Giovanni Henskens, Mark v.d. Meulenhof (76. Dimitri Cremers), Mourad Maamar, Bart van der Wijst, Mustafa Seddiqi, Tim Wolf, Anwar Tuithof (59. Bram Wonders), Sam Wassenberg (25. Johan Vissers) en Michiel van Zuidam.