UDI blijft winnen en verslaat nu Hoogeveen (4-2)

Op deze regenachtige dag waren toch nog zo'n 400 toeschouwers afgekomen op het duel van UDI tegen de nummer 12 van de ranglijst Hoogeveen. Zeker de eerste helft werd het publiek getracteerd op uitstekend voetbal van de Udenaren waarbij helaas het doel te weinig werd gevonden. Na een 2-1 ruststand kwam UDI in de tweede helft op 3-1 en vanaf dat moment zakken de Udenaren wat weg. Hoogeveen scoort dan zelfs de 3-2 maar wanneer dan een speler van Hoogeveen met rood van het veld moet en vervolgens nog twee spelers van de bezoekers met dubbel geel van het veld mogen vertrekken is het verschil gemaakt en is de 4-2 eindoverwinning dik verdiend. Volgende week is er de topper tegen koploper Alcides in Meppel.

Sam Wassenberg was vandaag 3x trefzeker

Door blessure van Mark van de Meulenhof trad UDI aan met Wonders op de plek van voorstopper en met Maamar als extra man op het middenveld zodat een overschot aan pure technici het middenveld bevolkten. Bij Hoogeveen moest een drietal spelers plaatsnemen op de bank omdat men te laat was voor vertrek maar of dat veel invloed had op het spel zal nooit duidelijk worden. Feit was wel dat UDI vanaf de eerste minuut als een wervelwind met aanvallen richting het doel van Hoogeveen speelde. Al in de eerste minuten moet Hoogeveen-doelman Koch tot tweemaal ingrijpen op inzetten van Wassenberg en Wolf. Vooral laatstgenoemde was een ware plaag voor de verdediging van Hoogeveen en zeker directe tegenstander Kevin van Dalen werd duizelig van het feit dat de rechterflankspeler van de Udenaren keer op keer voorbij snelde. In de dertiende minuut komt UDI dan eindelijk op voorsprong wanneer een goede aanval wordt opgezet en van Zuidam inspeelt op Wassenberg die beheerst aanneemt en de bal linksonder in de hoek schiet (1-0). Terwijl de toeschouwers zich opmaken voor een volgend Udens doelpunt komt de domper wanneer Wonders volgens de scheidsrechter een overtreding maakt en Erik Hein vanaf 25 meter de bal in de kruising krult (1-1). UDI gaat echter niet bij de pakken neerzitten blijft doorgaan met snel combinatiespel. De kansen komen er dan ook voldoende maar Wolf en Wassenberg weten het net niet te vinden. Toch komt UDI weer op voorsprong wanneer van Zuidam een bal onderschept bij zijn tegenstander en meteen vol gas geeft richting het doel van Hoogeveen, de doelman netjes omspeelt en met links binnen schiet (2-1). Een minuut later komt UDI met de schrik vrij wanneer Marc Drenth uit de eerste vrije kans voor de bezoekers ver naast schiet. UDI blijft maar aanvallen en vooral de aanvallen over de vleugels met Wolf en van Zuidam zorgen voor veel gevaar. Enkele minuten voor tijd mag Henskens vanaf rechts dan nog een vrije trap nemen maar doelman Koch ranselt de bal uit zijn doel. Al met al een eerste helft met reclame voor het voetbal waarbij UDI heer en meester was op het veld maar te weinig scoorde.

Michiel van Zuidam (liggend) kijkt hoe de bal het doel in rolt voor de 2-1

Na de rust komen bij Hoogeveen alle drie de "te laat"-zondaars binnen de lijnen. Zeker de invallers Manning en Meertens laten in de tweede helft zien dat ze een aardig balletje kunnen trappen. UDI gaat echter direct vanaf de aftrap verder waar het was gebleven en vol vertrouwen werden weer de vleugels opgezocht om de aanvallen op te zetten. Met name aan de zijde van de bult-side krijgt Tim Wolf wellicht nog meer vleugels en dolt enkele malen zijn tegenstander van Dalen. Al na zes minuten in de tweede helft gebeurd wat er al langer aan zat te komen want wederom was Wolf te snel voor zijn tegenstander die royaal te laat kwam en de overtreding maakte. Scheidsrechter van Elswijk zag geen andere optie als verdediger van Dalen met rood van het veld te sturen.

Tim Wolf in duel met zijn tegenstander Kevin van Dalen

UDI blijft druk zetten waar een vrije trap van Joep van Geelkerken net over gaat en een kopbal van Wassenberg na een perfecte voorzet van Cremers net voorlangs gaat. Even later is het Vissers die net naast kopt na een mooie voorzet van Ruud Boyon. Toch kan een doelpunt niet uitblijven en wanneer van Zuidam wederom door scherp jagen een bal onderschept zet hij zelf de aanval op door twee man te omspelen en terug te leggen op Wassenberg die uitstekend binnen schiet (3-1). Even later krijgt Johan Vissers nog een geweldige mogelijkheid op een extra treffer maar met zijn inzet krult hij de bal net naast de kruising. Vanaf dat moment zakken de Udenaren wat weg uit de concentratie en komt er meer balverlies. Ondanks de numerieke minderheid gaat Hoogeveen nu de aanval zoeken en krijgt het zowaar enkele kansen. Met nog een kwartier te spelen maakt Hoogeveen zelfs de aansluitingstreffer wanneer de Udenaren niet ingrijpen in de verdediging en de bezoekers een combinatie op kunnen zetten die door invaller van de Tuin prima wordt binnen geschoten. Hoogeveen probeert dan op jacht te gaan naar de gelijkmaker wat zorgt voor wat druk op de Udense achterhoede. Wanneer Sander Meertens dan in de zestien opzichtig gaat liggen en de scheidsrechter de actie wegwuift reageert hij waarop de scheidsrechter hem zijn tweede geel toont waarna hij kan gaan douchen. In een rommelige fase die dan volgt is het toch UDI wat zich tegen de negen spelers van Hoogeveen weer herpakt en weer de aanval zoekt. De beloning komt wanneer Joep van Geelkerken een vrije trap in de zestien legt waar Wassenberg goed aanneemt en met buitenkant voet de 4-2 binnen schiet en daarmee de definitieve beslissing brengt. In de slotminuut volgt er dan een tweede gele kaart voor Hoogeveen speler Voorintholt na een forse tackle op Maamar. Met nog slechts acht spelers voor Hoogeveen op het veld beeindigd scheidsrechter van Elswijk het duel. Voor Hoogeveen was de scheidsrechter van dienst de hoofdschuldige maar de leidsman bleef de gehele wedstrijd consequent fluiten. Bovendien ook wanneer het duel elf tegen elf was geeindigd zouden de Udenaren dit duel hebben gewonnen want het verschil in kwaliteit was vandaag gewoonweg te groot.

Sam Wassenberg ziet zijn inzet het doel in verdwijnen (4-2)

Volgende week staat de echte topper op het programma wanneer UDI op bezoek gaat bij koploper Alcides in Meppel. Bij voldoende belangstelling zal er een supportersbus rijden dus wanneer u interesse heeft kunt u zich opgeven bij de bekende personen.

Bekijk de beelden van Skyline

UDI´19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon, Bram Wonders, Giovanni Henskens, Dimitri Cremers, Johan Vissers (81. Dick Smits), Mourad Maamar, Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg (88. Mustafa Seddiqi).