UDI laat naast Venray (3-3)

De eerste helft van de wedstrijd was vanuit Udens oogpunt gezien dramatisch. Venray liet de Udenaren alle hoeken van het veld zien en men mocht tevreden zijn dat het met de rust slechts 2-0 was. In de tweede helft kende UDI wat omzettingen en met van der Wijst op het middenveld en Johan Vissers als diepste spits kantelde de wedstrijd. UDI kwam tot goede aanvallen en kwam na een 3-1 tussenstand in de slotminuten zelfs op 3-3 door twee doelpunten van Sam Wassenberg. Met nog slechts een week voor het begin van de competitie blijft het zoeken naar de juiste opstelling maar deze tweede helft geeft in ieder geval vertrouwen.

Voortbordurend op de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Germania startten de Udenaren vandaag weer met Henskens linksachter en Bart van der Wijst als centrale verdediger. Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat Venray er vandaag weer zin in had. Met veel beweging en veel mensen met voorwaartse intenties kreeg UDI het direct erg lastig. Al na vijf minuten kwam de voorsprong voor Venray wanneer Thoone met een steekbal de van Schijndel overgekomen Bas Smulders bereikt die de bal door de benen van van Hoeij in het doel schiet. Bij UDI kijkt iedereen naar elkaar en is de conclusie dat steeds enkele spelers van Venray vrij staan. Nog binnen het kwartier staat de 2-0 op het bord. Bas Joosten krijgt een prima voorzet en ook hij maakt geen fout en schiet de bal in het doel. Na ruim een half uur spelen krijgt Roy Vissers een slag in het gezicht van Venray-verdediger Lenders maar scheidsrechter Peters ziet er geen overtreding in. Met een wond in het gezicht moet Vissers naar de kant en wordt hij vervangen door naamgenoot Johan Vissers. Op slag van rust krijgt Venray nog een goede kans maar Joosten plaatst de bal net naast het doel. De Udenaren ogen de eerste helft doelloos en van enige lijn in het spel is geen sprake. Ondanks alle gespeelde oefenwedstrijden is nauwelijks samenspel te ontdekken. De vaste supporters kijken elkaar in de rust wat moedeloos aan en constateren dat op deze manier komend seizoen lastig wordt. Meer dan een plek in de middenmoot lijkt er niet in te zitten.

In de rust blijft Bram Wonders achter in de kleedkamer, komt van Cuijk op linksachter in de ploeg waardoor Henskens weer naar het centrum verhuist en Bart van der Wijst centraal op het middenveld komt te spelen. Direct is duidelijk dat de Udenaren met een andere instelling op het veld staan. Er wordt feller gespeeld en zowaar komen de eerste soepel lopende combinaties op de mat. Toch was de eerste goede kans nog voor Venray maar de inzet landde op de lat. Vanaf dat moment is het UDI wat de klok slaat. Goede combinaties tussen Vissers en Wassenberg, slimme passes van Bart van der Wijst en fraaie passeerbewegingen van Tim Wolf op rechts zorgen voor een onderhoudende wedstrijd. De eerste speldenprik is van Wolf die echter op de rand van buitenspel wordt teruggevlagd. Even later moet doelman Nielen ingrijpen wanneer Wassenberg een harde schuiver loslaat maar de bal uit de benedenhoek wordt geranseld. Een kwartier voor tijd komt de aansluitingstreffer van UDI wanneer Wassenberg vanaf rechts een lage voorzet geeft die door van Geelkerken aan de eerste paal met een kluts wordt binnen getikt (2-1). Terwijl UDI aanvalt blijft het uitkijken voor de counter van Venray en weer is het Smulders die laat zien een geweldige aanwinst te zijn voor de ploeg uit Venray. Wanneer hij vrij wordt gespeeld gaat hij op doelman van Hoeij af en met een bekeken stift landt de bal in het doel (3-1). De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar UDI geeft niet op en speelt ook de laatste minuten vol op de aanval. Die inzet wordt beloond wanneer in de laatste minuut Joep van Geelkerken de bal aflegt op Wassenberg die met links de bal om doelman Nielen krult (3-2). Nog voordat Venray het goed en wel in de gaten heeft is het zelfs gelijk. Een aanval op rechts wordt vervolgd met een mooie voorzet van Tim Wolf welke wordt doorgekopt en vervolgens door Wassenberg met het hoofd wordt afgerond waarmee de 3-3 op het scorebord komt. De Udenaren die enkele minuten voor het einde de auto opzochten om naar huis te gaan zullen thuis vreemd opgekeken hebben van deze puntendeling. De eerste helft was vanuit Udens oogpunt slecht maar de wederopstanding in de tweede helft zal menigeen de wenkbrouwen doen fronsen. Waarom lukken bepaalde combinaties nu ineens wel en zien we aanvallen die de hele voorbereiding hebben ontbroken? Is dit geluk of is dit eindelijk de samenstelling waar de huidige spelersgroep het best in presteert? Het moet gezegd dat Johan Vissers als diepe spits een uitstekende tweede helft speelde, sterk aan de bal was en de samenwerking met Wassenberg erg goed ging. Ook de dreiging op het middenveld van Bart van der Wijst die op de hem bekende, ongedwongen wijze de voorwaartsen wist te bereiken zorgde voor veel aanvallende impulsen. Rechterspits Tim Wolf liet vandaag met een aantal goede passeerbewegingen en dito voorzetten zien dat hij van waarde kan zijn in de Udense voorhoede. Met de terugkeer van Maamar die enkele weken ontbrak wordt het niet eenvoudiger voor trainer van den Dungen. Aanstaande dinsdag speelt UDI de derde bekerwedstrijd thuis tegen Someren en doordat die ploeg vandaag ook gelijkspeelde tegen Heidebloem plaatst UDI zich bij winst aanstaande dinsdag voor de volgende ronde met het bekertoernooi.

UDI'19: Thijs van Hoeij, Jaap Benkers, Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Bart van der Wijst, Bram Wonders (46. Robin van Cuijk), Joep van Geelkerken , Tim Wolf, Michiel van Zuidam, Roy Vissers (34. Johan Vissers) en Sam Wassenberg.